Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|16. 5. 2016 11:35
O víkendu jsem vyzkoušela tento dort a můžu ho doporučit. Dort zmizel za jeden den :-) Děkuji za super recept.
Aneta
|28. 8. 2015 12:54
Tenhle dort vřele doporučuji. Snadný a velice dobrý. <3 <3
Marie
|2. 5. 2013 12:41
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když chci želatinu rozpustit v kompotové šťávě jestli musí být horká nebo jen zamíchat do té šťávy?a tuhne dort i bez ztužovače?
Lida: predpokladam, ze je jedno, jakou zelatinu koupite.. ja pouzivam normalni dr. oetker (ne platky) na sladke i slane.
Lucienne: nevim, jestli by sel dort z klasicke formy vyklopit, ale muzete si snadno pomoct tim, ze formu vylozite potravinarskou folii - pak dort snadno vytahnete.
Lída
|17. 6. 2011 12:35
Můžu se zeptat jaká ta želatina do mléka je?Já totiž nevím jakou koupit,děkuji
Musím použít rozepínací dortovou formu? aby se to dalo jinak vůbec vyklopit? děkuji za odpověd :)
Tereza K.
|24. 9. 2009 18:31
Opravdu moc dobré a snadné. Udělala jsem přesně podle receptu a dort byl výborný...
Mirka
|17. 3. 2008 16:49
Dort je výborný :-) Piškoty jsem poskládala i na dno dortové formy. Recept doporučuji.
Káča
|20. 10. 2007 13:58
Chutnalo :o)
Vepřeková
|16. 6. 2007 23:06
výborné, místo mléka jsem použila šťávu z jahodového kompotu a bylo to výborné. Želé Vitana 20 g krásně tuhne
Turča .
|16. 6. 2007 20:49
Dort byl výborný. Použila jsem dort želé od "Dr.Etkr " 2 sáčky tedy 20g na uvedených 100 ml mléka. Želé jsem zamíchala do teplého mléka a nechala vychladnout před smícháním se směsí dortu. Díky za recept.
Luba
|5. 5. 2007 18:07
Používám želatinu Vitana 18 g, nerozpouštím ji v mléce, ale ve šťávě z kompotu. Koupím koláčový korpus, pokapu ho rumem, vymažu zavařeninou a naplním tvarohovou hmotou se želatinou a ovocem a nakonec hustě posypu hoblinami čokolády, je to rychlé a báječné
Fifinka
|5. 5. 2007 18:05
Výborné, dělala jsem se zavařenými broskvemi, přidala jsem trochu rumu, bylo vynikající.
Luthien
|6. 9. 2006 14:12
Nevím, jestli to tu už někdo nepsal, nemám čas číst všechny komentáře, ale je moc dobré, když se do poloviny hmoty přidá práškové kakao na ochucení i obarvení. Já dělám velmi podobný dort, vždy v mixéru, aby byla hmota pěkně hladká, bez cucků. Aby ovoce na povrchu vydrželo čerstvé, ještě polévám čirou želatinou.
Anna
|24. 5. 2006 21:35
Nepečené koláče a s ruzným ovocem zalité želatinou ,dělám přes léto,vždy rychle zmizí z talíře.
Květa Dostálová
|11. 3. 2006 19:42
Nejdřív jsem váhala, protože s želatinou nemám moc dobré zkušennosti, ale povedlo se a bylo dobré
Veronika
|25. 1. 2006 16:46
Je vážně výborný. místo mléka jsem použila šťávu z malin, vřele doporučuji..
Alina
|7. 1. 2006 19:23
Téměř stejné jako ledový dort nepečený a není v něm nezdravý syrový žloutek. Tenhle dort je výborný
Alina
|27. 7. 2005 20:22
Moniko, nebojte se tohoto desertu, krásně mi ztuhl v dortové formě, šel krájet a se šlehačkou vypadal pěkně a byl i dobrý ne chuť. Aja má pravdu, pozor - želatini nevařit jen v teplém rozpustit a lehce promíchat. Ten pytlíček z Labety je dobrý. Používám na ovocné koláče pod "sklem" a vždy želatina krásně drží. S tím rozmixováním jak někdo radí je to také dobré.
Aja
|27. 7. 2005 17:28
Moniko, tenhle koláč se mi povedl vždy podle tohoto návodu, takže bude chyba spíš někde jinde, než v uvedeném návodu, nemyslíte? Asi nemáte moc zkušeností s želatinou že? Koláč krásně ztuhne v lednici, že se dá krájet a cucky v něm nejsou. Pozor želatina se nesmí nikdy vařit, to se srazí, pouze se rozpistí v teplém, ale na na bodu varu
Di
|26. 7. 2005 13:01
Hmotu je potřeba prošlehat šlehačem nebo v mixéru, pak "cucky" určitě mít nebudete. Teprve pak přidejte piškoty a ovoce nebo jimi hmotu ve formě prokládejte.
Monika
|25. 7. 2005 17:38
Taky se mi nedařilo s želatinou. Použila jsem značku Labeta (20 g), ale v dortu se mi udělaly tuhé želatinové cucky. Rozpor vidím v návodu - zatímco recept hovoří o 1 dcl mléka, na želatině je uvedeno 2 dcl horké tekutiny s tím, že se ještě ředí další dávkou tekutiny studené. Přestože se mi to zdálo divné, držela jsem se množství uvedeného zde v receptu. A výsledek - jak říkám, cucky... Nutno dodat, že jinak je dort vynikající. Pokud mi někdo poradí s tou želatinou, určitě to zkusím znovu. Předem dík.
Di
|17. 7. 2005 11:41
Někdy se stane, že želatina prostě neztuhne. Zkuste značku Labeta - mám s ní velmi dobré zkušenosti.
kocurek
|3. 7. 2005 10:00
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, jak mám pracovat s tou želatinou.Zákusek byl chuťově výborný,ale vůbec mi to neztuhlo, i když jsem pracovala podle návodu v receptu.Použila jsem želatinu Vitana (30g).Děkuji za odpověď
Alina
|28. 6. 2005 16:59
Nechaĺa jsem se nalákat a udělala pro kolegyně v práci z jahodami, to bylo pochutnáníčko, hned se nám lépe pracovalo.
Fleur
|27. 6. 2005 21:39
Moc dobrý letní zákusek!!!!!!!! Hodnotím 1 s hvězdičkou
Anonym
|27. 6. 2005 17:10
Good je mi 13 a jde to skvele
Anonym
|31. 12. 2004 07:40
doporucuji rozdelit hmotu na dve casti a do jedne pridat kakao/granko.. hnedou vrstvu vespod, pak boruvky a pak bilou vrstvu, navrch maliny..-neznam lepsiho zakusku, zvlast v lete, kdyz studeny dort vyndate z lednicky, hmmmm
Alis
|23. 9. 2004 19:06
Moc dobré
Luba
|27. 7. 2004 22:02
Také jsem se ho naučila dělat, i když jsem z té želatiny měla nejdříve obavu. Teď dávám želatinu pytlíkovou Labeta, jde to moc dobré se vším možným ovocem i s nastrouhanými jablky, posypané čokoládou
Anonym
|27. 7. 2004 19:23
Výborné!!!!!!!!!!!!!!
Alice
|27. 7. 2004 19:21
Výborné s jahodami, vyzkoušejte, naší rodině chutná lépe než nepečený dort ze zakysané smetany. Povrch dortu na ovoce ještě zaliji průhledným želé na dorty
Kája
|24. 7. 2004 20:59
Vynikající s malinami!!!!!
Stáňa Nová
|21. 7. 2004 19:07
Výborné, dala jsem kiwi, jahody a cukrářské dlouhé piškoty, výborný letní moučník, podávaný studený
Andrita
|17. 7. 2004 23:12
Vynikající, dělám to také, jenom místo obyčejné šlehačky používám Ramu Cremefine na šlehání. Má to pak méně tuku a chutná také výborně. Je možné použít i plátkovou želatinu, stačí tak 3 plátky.
Anonym
|29. 6. 2004 19:07
Moc dobré, dělala jsem s čerstvými jahodami a broskvemi, pohádka!!
Hana Janů
|27. 6. 2004 15:20
Vynikající!!! Doporučuji vyzkoušet, lehký, letní moučník!