Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby doplníme do 900 ml a dáme vařit společně s cukrem. Cukru dáváme podle kyselosti šťávy a naší chuti.
2
Ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, přilijeme do vroucí šťávy a dle návodu uvaříme. Do hotového pudinku vmícháme piškoty a vše nalijeme do misky vypláchlé studenou vodou nebo mírně potřenou olejem, abychom vychladlý dort mohli dobře vyklopit.
3
Skládání a vrstvení piškot nemá smysl, v ostružinovém želé vždy stoupají na povrch. Případně je můžeme během chladnutí, ještě promíchat.
4
Misku dáme do chladna alespoň na 12 hodin proležet, pak dort vyklopíme, nakrájíme, dozdobíme šlehačkou nebo smetanou, můžeme dozdobit i čerstvými ostružinami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza
|28. 8. 2016 14:13
Výborný a ještě osvěží
chipina
|2. 9. 2015 13:52
skvely dezert
Laďka
|14. 8. 2014 15:11
Výborný nápad O:-) ! Ostružiny nestačím sbírat a už nevím co s nimi. Dort jde na dračku, není moc sladký a je za pár minut hotový <:-) . Vřele doporučuji, je to opravdová lahůdka a za pár kaček O:-) .