Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme následně vrstvit krém, který si uvaříme. Kdo rád nepečené řezy prokládané ovocem, může mezi vrstvy položit například plátky banánu, okapané mandarinky, pokrájené broskve... Vše dle vlastní chuti.
Krém: z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který odstavíme a za stálého míchání v něm necháme rozpustit máslo. Následně do pudinku zašleháme dva měkké tvarohy z vaničky a krém máme hotový, připravený na střídavé prokládání Lotuskami, případně i ovocem.
3
Dozdobení je individuální a záleží jen na nás, zda zvolíme na dezert vrstvu vyšlehané smetany se ztužovačem nebo jen každý kousek na talíři dozdobíme kopečkem šlehačky a kouskem ovoce, případně přelijeme zakysankou nebo jogurtem a posypeme například skořicovým cukrem, rozdrcenými sušenkami nebo strouhanou čokoládou.
Dezert je rychlý, postačí jen chvilka na vychlazení, proležení není nutné, jelikož Lotusky velmi rychle vlhnou.
5
Pokud chceme dělat poháry, postup je stejný, jen Lotusky rozlámeme na drobečky či úlomky a do pohárů (sklenic, misek) vrstvíme střídavě krém a sušenky, případně ovoce a po vychlazení dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.