• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 250
      g mascarpone
    • 1
      ks kondenzované mléko konzerva
    • 18
      ks cukrářské piškoty cca, zalezi na velikosti formy
    • 3
      ks broskve mensi, nebo 2 vetsi
    • 50
      ml likér tresnovy ( Sherry, Maraschino, Griotka)
    • 30
      g lískové oříšky hrube nasekane
    • toping karamelovy

Postup přípravy receptu

1
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem).
2
Mascarpone dáme do mísy a po částech přimícháme zkaramelizované Salko. Ricottu propasírujeme přes sítko a přidáme k mascarpone, vymícháme krém. Vymícháme ručně, šlehačem by krém mohl být příliš tekutý.
3
Dortovou formu vysteleme potravinovou fólií (průměr 28 cm). Do misky dáme 150 ml vody a 50 ml likéru a namáčíme piškoty. Piškoty namáčíme rychle z obou stran (velice rychle sají) a klademe na dno formy. Broskve oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokládáme na piškoty (vytvoříme tři kruhy, neděláme stejnoměrnou vrstvu). Naneseme krém, uhladíme, povrch posypeme oříšky a dáme odležet do lednice do druhého dne.
4
Před podáváním ozdobíme karamelovým topingem, krájíme nožem namočeným ve studené vodě (krém nebude ulpívat na noži).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Karamelový dort

Karamelový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 20. 7. 2012 13:40

    Já jen,jest-li tento recept není až příliš drahý

  • Eva | 28. 10. 2011 16:27

    Kondenzované mléko se dá koupit už zkaramelizované, ušetříte 2 h času na vaření + něco na chlazení a naví je o něco levnější než Salko a chuť má stejnou. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dorty Řezy Dezerty Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukrářské piškoty Kondenzované mléko Likér Lískové oříšky Mascarpone Ricotta Toping
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

122
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
94
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
72
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
61
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
43
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort do misky
Nepečený malinový dort do misky
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact