• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 250
      g mascarpone
    • 1
      ks kondenzované mléko konzerva
    • 18
      ks cukrářské piškoty cca, zalezi na velikosti formy
    • 3
      ks broskve mensi, nebo 2 vetsi
    • 50
      ml likér tresnovy ( Sherry, Maraschino, Griotka)
    • 30
      g lískové oříšky hrube nasekane
    • toping karamelovy

Postup přípravy receptu

1
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem).
2
Mascarpone dáme do mísy a po částech přimícháme zkaramelizované Salko. Ricottu propasírujeme přes sítko a přidáme k mascarpone, vymícháme krém. Vymícháme ručně, šlehačem by krém mohl být příliš tekutý.
3
Dortovou formu vysteleme potravinovou fólií (průměr 28 cm). Do misky dáme 150 ml vody a 50 ml likéru a namáčíme piškoty. Piškoty namáčíme rychle z obou stran (velice rychle sají) a klademe na dno formy. Broskve oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokládáme na piškoty (vytvoříme tři kruhy, neděláme stejnoměrnou vrstvu). Naneseme krém, uhladíme, povrch posypeme oříšky a dáme odležet do lednice do druhého dne.
4
Před podáváním ozdobíme karamelovým topingem, krájíme nožem namočeným ve studené vodě (krém nebude ulpívat na noži).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Karamelový dort

Karamelový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 20. 7. 2012 13:40

    Já jen,jest-li tento recept není až příliš drahý

  • Eva | 28. 10. 2011 16:27

    Kondenzované mléko se dá koupit už zkaramelizované, ušetříte 2 h času na vaření + něco na chlazení a naví je o něco levnější než Salko a chuť má stejnou. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dorty Řezy Dezerty Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukrářské piškoty Kondenzované mléko Likér Lískové oříšky Mascarpone Ricotta Toping
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Mražená káva

Mražená káva

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort do misky
Nepečený malinový dort do misky
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact