ks
cukrářské piškoty
cca, zalezi na velikosti formy
3
ks
broskve
mensi, nebo 2 vetsi
50
ml
likér
tresnovy ( Sherry, Maraschino, Griotka)
30
g
lískové oříšky
hrube nasekane
toping
karamelovy
Postup přípravy receptu
1
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem).
2
Mascarpone dáme do mísy a po částech přimícháme zkaramelizované Salko. Ricottu propasírujeme přes sítko a přidáme k mascarpone, vymícháme krém. Vymícháme ručně, šlehačem by krém mohl být příliš tekutý.
3
Dortovou formu vysteleme potravinovou fólií (průměr 28 cm). Do misky dáme 150 ml vody a 50 ml likéru a namáčíme piškoty. Piškoty namáčíme rychle z obou stran (velice rychle sají) a klademe na dno formy. Broskve oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokládáme na piškoty (vytvoříme tři kruhy, neděláme stejnoměrnou vrstvu). Naneseme krém, uhladíme, povrch posypeme oříšky a dáme odležet do lednice do druhého dne.
4
Před podáváním ozdobíme karamelovým topingem, krájíme nožem namočeným ve studené vodě (krém nebude ulpívat na noži).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|20. 7. 2012 13:40
Já jen,jest-li tento recept není až příliš drahý
Eva
|28. 10. 2011 16:27
Kondenzované mléko se dá koupit už zkaramelizované, ušetříte 2 h času na vaření + něco na chlazení a naví je o něco levnější než Salko a chuť má stejnou. :-)