Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme hodinu bobtnat. Tvaroh našleháme s jogurtem, cukrem a horkým mlékem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a sníh ušlehaný z bílku a vanilkového cukru. Dortovou formu vyložíme mikrotenem a střídavě plníme ovocem a tvarohovou hmotou. Dáme ztuhnout do ledničky. Zdobíme ovocem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ramona
|29. 11. 2014 16:24
Simča S. a jak tedy pak rozmícháváte tvaroh,když tam máte ten ztužovač,a navím má být horké to mlíko ...a podle mě by se dala využít místo mléka ta štˇáva z toho kompotu jako místo mléka,ne ? :-!
ramona
|29. 11. 2014 15:24
Tedˇjsem zjstila,že mám doma 2 typy :
a)želatina na ztužení krémů za tepla
b)želatínový ztužovač za studena oba dr.Oetker ...máte zkušenosti který z nich ? O:-)
Želatinu namáčím přímo do mléka a nedávám do hmoty bílek. Pokud mám čerstvé ovoce, dávám mu přednost, jinak např. broskvový kompot je na tento recept suprový.
Někdo se tu ptal, jakou želatinu - já používím práškovou, ale nevidím důvod, proč nepoužít klidně i plátkovou. A ano, dělám tento dort jako narozeninový.
tajné
|11. 1. 2014 12:04
mohu se zetat? O:-) nevím jakou mám použít želatinu =-O v prášku,nebo je to jedno? :-S nnejsem moc dobrá kuchařka ;-) a chtěla bych sestře udělat dort k narozeninám <:-) myslíte že je tento dort dobrý i jako narozeninový ? :-\ každá rada se hodí,díky :-* :-)
Monika T
|30. 8. 2009 19:42
Výborná, zdravá a ľahká pochúťka, dávam 1.
Dagmar Chumchalová
|21. 3. 2004 17:31
Velice dobrý,osvěžující, použila jsem želatinu v granulích po nabobtnání jsem ji musela v mikséru rozmiksovat s tvarohem a jogurtem .