• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nepečený jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený jablkový dort s ořechy

autor: Sabry209
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 200
      g piškoty
    • 2
      kelímek zakysaná smetana Lepší je krémovější s větším obsahem tuku (více ztuhne)
    • 2
      kelímek nízkotučný tvaroh Lze zvolit alternativně k smetaně a k pomazánkovému máslu.
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice - mletá
    • 100
      g nasekané ořechy
    • 4
      ks jablka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Krém:
2
Smícháme kysanou smetanu (alternativně nízkotučný tvaroh) a pomazánkové máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem. Následně přidáme vyšlehanou smetanu ke šlehání.
3
Dno dortové formy poklademe jednou vrstvou piškotů, na které rozetřeme cca 1/2 krému.
4
Omyjeme a nastrouháme jablka a 1/2 jich pokryjeme krémovou vrstvu. Poprášíme skořicí a nasekanými ořechy. Nato dáme opět vrstvu piškot, zbytku krému a završíme opět vrstvou jablek, která opět poskořicujeme. Na vršku dortu je možno ze zbylých piškot vytvořit nápis či ornamenty. Dáme do lednice či mrazáku, aby ztuhnul.
5
Želatina:
6
V hrnci ohřejeme 1/2 l vody s jednou plnou lžící cukru a citronovou šťávou. V hrníčku si rozmícháme trochu vody (cca 1/3 jeho objemu) s pudinkovým práškem a vlijeme do hrnce, kde za stálého míchání cca 2 minuty vaříme.
7
Necháme trochu vychladnout a po lžících naléváme na vršek ztuhlého dortu.
8
Dort dáme do lednice a necháme cca půl dne odstát, aby se ingredience spojily a dort ztuhnul. Jablka je možno nahradit jiným ovocem. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Šlehání Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablka Moučkový cukr Nasekané ořechy Nízkotučný tvaroh Piškoty Pomazánkové máslo Skořice - mletá Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

91
Dýňová tortila
Dýňová tortila
65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
48
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Nepečený jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact