Také vám doma zbývají jablka, která už nelákají k nakousnutí? Dejte jim šanci, mohou udělat ještě spoustu parády. Nepečený jablkový dort vás vrátí do dětství.
Jablka oloupejte, dvě nastrouhejte nahrubo, ostatní zbavte jádřinců a pokrájejte na kousky. Ty dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody, přidejte med, hřebíčky, citronovou kůru a šťávu a přiveďte k varu. Vařte zvolna asi 15 minut.
Vylovte hřebíčky a jablka rozmělněte tyčovým mixérem. Pudink rozmíchejte ve 100 ml vody a přilijte do hrnce. Přidejte nastrouhaná jablka, promíchejte a 1-2 minuty povařte.
Rozevírací dortovou formu lehce vymažte olejem a dno vyložte potravinářskou fólií. Na dno naskládejte vrstvu piškotů, zalijte je polovinou jablečné směsi, přidejte další vrstvu piškotů, zalijte je zbylými jablky, uhlaďte povrch a uložte do ledničky, ideálně přes noc.
4
Mascarpone promíchejte s cukrem a nandejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Ztuhlý dort opatrně přendejte na podnos, ozdobte krémem a zasypte skořicí.