• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Je to kalorická bomba, ale skvělá!

Suroviny

10 porce
    • 1
      balení sušenky máslové (např. BE-BE)
    • 1
      balení máslo
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balení karamely
    • 1
      lžička sůl
    • čokoláda dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme si plechovku salka a celou ji ponoříme do vody v hrnci a vaříme cca 2 hodiny - necháme vychladnout.

RADA: Domácí karamel

2
Mezitím si připravíme první vrstvu dortu. Vezmeme si BEBE sušenky a rozdrtíme je, co nejvíc to jde. Rozehřejeme si 1/8 másla a přilejeme k sušenkám. Propracujeme, aby se máslo dostalo všude. Vysypeme do formy a rozprostřeme po celé ploše. Dáme do lednice odpočinout.
3
Vezmeme si kousek másla, rozehřejeme v hrnci a přidáme karamelky. Za stálého míchání se nám pomalu začnou měnit v lepkavou směs. Přidáme jednu smetanu a stále mícháme, aby se nám karamel krásně se smetanou spojil. Přidáme sůl a přelejeme do formy k sušenkám a necháme odležet v lednici.
4
Připravíme si změklé máslo - přibližně 1/2 balení - dáme do misky a vyšleháme do takové pěny. Přidáme salko dle chuti - já dala 1/2 plechovky. Pořádně promícháme.
5
Rozehřejeme si čokoládu nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě a přidáme do směsi salka a másla. Přidáme do formy a opět necháme v lednici tuhnout.

RADA: Čokoládová poleva

6
Vezmeme si druhou smetanu a vyšleháme si šlehačku, přidáme ještě lžíci salka a promícháme. Přidáme opět do formy
7
Ozdobíme vršek čokoládou a cákanci salka a máme hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Kávové cupcakes s karamelovým krémem

Kávové cupcakes s karamelovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Karamely Máslo Salko slazené Smetana ke šlehání Sůl Sušenky

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

48
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený dort III.
Nepečený dort III.
Nepečený dort z jablek
Nepečený dort z jablek
Nepečený grepový koláč
Nepečený grepový koláč
Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek
Nepečený cheesecake s omáčkou z…
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact