Recept je určen pro dortovou formu o průměru 26 cm.
2
Nepečené těsto:
3
Rozdrtíme nebo rozemeleme piškoty a spojíme je rozpuštěným máslem. Tuto hmotu prsty natlačíme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a mírně těsto vytáhneme i na stěny formy.
4
Nepečený krém:
5
Z lučiny (nejlépe pokojové teploty) slijeme případnou tekutinu, která se z ní uvolnila, dáme do mísy a rozmícháme, aby v ní nebyly žádné hrudky.
6
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo případně ve vodní lázni. Následně vlijeme do rozmíchané lučiny a pomocí ručního šlehače zpracujeme v jednolitou hmotu.
7
Ve troše vody (nebo lépe v troše mléka) rozpustíme želatinu dle návodu a následně přidáme do směsi.
8
Tu vlijeme do dortové formy na těsto a necháme ztuhnout v chladu. Nejlepší je dát dort tak na 3-4 hodiny rovnou do mrazáku, aby se rychle zchladil, a pak ho nechat do druhého dne v lednici.