Dortovou formu vyklademe alobalem na dno poklademe piškoty bříškem nahoru, mašlovačkou je potřeme rumem a pokládáme ovoce. Poté 1 smetanu s dvěma lžícemi s další smetany smícháme se 3 lžícemi cukru a směs položíme na piškoty a ovoce.
2
Poté zas poklademe piškoty... takhle uděláme všechny 3 vrstvy s tím, že do poslední (vrchní) přidáme kakao a zamícháme. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou.
3
Dort dáme do lednice zchladnout. Měl by tam být aspoň jeden den, ale ze zkušeností vím, že to v rodině nikdo nevydrží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ida Juřicová
|3. 1. 2007 15:10
Delam stejny dort,jen misto spodni vrstvy piskotu davam krajenou veku pokapanou rumem,pak smes zakysane smetany a tvarohu na to banan nakrajeny na kolecka a pak opet smes,do ktere pridam kakao,nahore jsou piskoty a sup do lednice.Pred podavanim posypu kakaem.Je to proste mnamka!
Dana M.
|10. 5. 2005 07:37
Želatinu nedávám, ale kombinuji 2 zakysané smetany a 2 tučné tvarohy (lepší jsou ty zabalené "mokré", protože jsou mnohem hustší než ty ve vaničkách). Piškoty dávám v silnější vrstvě jenom na dno, na to dám asi 1/2 tvarohové náplně, na to vrstvu kompotovaných okapaných borůvek, na to zbytek krému, opět trochu borůvek a nakonec zaliji vlažným želé uvařeným z borůvkové kompotové šťávy a jahodového pudinku. Dám vychladit přes noc do ledničky.Je to pěkná barevná i chuťová bomba.
Jana Tichá
|9. 5. 2005 20:39
Dělám podobný dort, jen je z tvarohu a dávám do něj rozpuštěnou želatinu.
Lucka
|9. 5. 2005 18:53
Tento dort po mě pořád vyžaduje manžel ... , móc mu chutná. Jen mě štve, že mi nikdy pořádně neztuhne. Nemáte na to nějaký fígl?