• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený dort dle J. Bohdalové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený dort dle J. Bohdalové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek káva silná černá
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      balíček lučina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      ks čokoláda nebo Granko
    • 2
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Uvaří se hrnek silné kávy, do které se vlije jeden velký rum. V míse se utřou tři žloutky, tři lžíce moučkového cukru a tři Lučiny. Zvlášť se ušlehá jedna šlehačka a vše se spojí dohromady. Pak se dá do dortové formy vrstvička ušlehané hmoty a na ni se hustě kladou piškoty namočené v kávě s rumem. Pak zase vrstvička hmoty, opět piškoty a končí se vrstvičkou hmoty, na kterou se nastrouhá čokoláda nebo nasype Granko. Nechá se několik hodin ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

Lukášův nepečený dort

Lukášův nepečený dort

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • savena | 10. 11. 2006 17:42

    že vás to baví,každý má svou pravdu a konec.myslela jsem že je to diskuze k receptu a ne z čeho vzniká a kdo onemocněl a co se smí a co ne.....

  • Katka Altmanová | 10. 11. 2006 12:10

    Moc se mi nechce zapojovat do této diskuze. Mám to vyřešené, pokud je to možné syrová vejce v pokrmech jednodušše vynechávám, nebo udělám jinýrecept-nesnesu ten pocit že tam syrové vejce je. Při vaření neochutnávám-těsta atd.Ale jen jsem chtěla říct, že švagrové syn před10lety měl salmonelu ze sunaru!!! Nikoho nestraším, můj syn ho pije taky, jen,že stát se může cokoli.

  • Jana V. | 10. 11. 2006 10:48

    Bio vejce neznám,ale moje dcera dostala kdysi salmonelosu ze syrového žloutku z domácích vajec,tchyně mi poradila,ať jí ten žloutek přidám do tvarohu.A já,mladá a hloupá,poslechla.Nechci nikomu vnucovat svůj názor ani hřímat halasně,že můj názor je ten jediný správný,chtěla jsem jen upozornit ostatní.Pracuji ve zdravotnictví,a tak to asi vidím i z jiného úhlu.

  • Jana | 9. 11. 2006 17:31

    Já dělám taky tenhle recept, ale bez vajec. K lučinám přidávám ještě dvě lžíce kysané smetany nebo řidšího tvarohu....to aby se dobře vše promíchalo a pospojovalo. Do dortové formy poskládám piškoty namočené v kafíčku, na to hmotu, piškoty a hmotou končím. Zbdobím čokoládou nebo bonbónkama

  • Mona | 8. 11. 2006 15:57

    Ze jsou Bio vejce bez salmonely, to slysim poprve, zda se mi to velice neprvadepodobne!!! Jinak tenhle recept je moc dobry, delala jsem vcera.

  • Katka Maršálková | 8. 11. 2006 10:06

    Tak kupujte bio vejce, ty jsou bez salmonely.

  • Di | 8. 11. 2006 10:00

    Pokud je straším já, pak je straší všichni pracovníci ze zdravotnictví. Jeden příklad ze života. Setkala jsem se s paní, jejíž holčička dostala salmonelózu z kuřecích řízků. Maminka byla zoufalá, co se stalo, vždyť je dobře propekla! Paní doktorka jí vysvětlila, že se pravděpodobně dostala do styku se syrovým masem při přípravě a že s tím opravdu ani při velké opatrnosti nic nenaděláte. Moji známí (celá rodina) dostali salmonelózu po požití melounu. Zkončili v nemocnici, bylo to dost drsné. Takže opatrnosti nezbývá, ale to je opravdu věc každého.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 09:59

    Hanko, syrová vejce taky nepoužívám. A nemyslím si, že by Di strašila. Pravda je, že téma ptačí chřipka se mnou nic nedělá, ale problémů se salmonelou je každý rok více než dost.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:58

    Dala bych Di za pravdu,něco na tom bude.Ne nadarmo každou chvíli zavírají nějakou vývařovnu.Já si myslím,že když to na tom nebo v tom,to už je jedno,vejci je tak to chytnete tak jako tak.Už bych to nechala být,ať si to každý udělá podle svého svědomí a vědomí.

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:49

    Di, každá si budeme jíst co chceme, to je jasné, ale PROSÍM nestrašte lidi!!!

  • Di | 8. 11. 2006 09:10

    Víte co, paní Hano?? Klidně si dejte, co chcete, a nám zase dopřejte, abychom si psaly, co chceme. A hlavně nekmte ostatní polopravdami. Salmonela sídlí na skořápkách vajec, přesto se mnohokrát stalo, že epidemie salmonelózy vypukla například po požití špatné "várky" žloutkových věnečků z cukrárny nebo v hromadném stravování ze žemlovky, v níž se dostatečně nepropekla vejce. P.S. Tento moučník ala tiramisu jsem dříve dělala s velkým úspěchcem (i když to nebylo podle receptu paní Bohdalové). Je opravdu dobrý - pozměnila jsem na něm to, že jsem nedávala šlehačku, ale polotučný tvaroh a vejce celá. Piškoty jsem používala speciální na Tiramisu - Paffino. Přestala jsem ho dělat vloni, když se přiblížila ptačí chřipka. Přešla jsem na konbinaci šlehačka - pomazánkové máslo - italskému tiramisu se to dokonce podobá více. Zvláště když do hmoty přidáte trochu likéru Amaretto.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:03

    Jé,tatarák.Ten miluju i když si pokaždé vyslechnu plno "chytrých" komentářů.Hani,třeba nám to nevadí z toho důvodu,že jsme z toho ještě nic nechytli.Když ona je to taková bašta....

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 08:28

    Víte co dámy?? Každá si jezte co chcete, vařte a pečte taktéž!!! Myslím, že diskuze má být o tom, jestli je jídlo dobré, co jste pozměnily atd. Já si klidně dám tatarák i se syrovým vejcem!!!

  • Ivana C. | 8. 11. 2006 07:41

    Pro Hanu Rožníčkovou: takže když je salmonela na skořápce, tak dáme do jídla bílky, které sousedí se skořápkou a naopak tam nedáme žloutky, které se skořápkou - potažmo se salmonelou - nesousedí.

  • Di | 8. 11. 2006 07:33

    Hanko, nejde o to, zda jsou potraviny zdravé či nezdravé, ale o to, zda neobsahují choroboplodné zárodky. Bůček také zdravý není, ale rozhodně z něj neonemocníte salmonelózou. Následky se sice projeví, pokud ho budete jíst každý týden, ale zcela jinak. Plesnivý sýr nebo ovoce přece také nebudete jíst s tím, že v každé potravině je něco škodlivého. Na druhé straně chápu, že bez vajec se tento moučník prostě udělat nedá. Takže js to skutečně na každém, zda bude riskovat zdraví své a vých strávníků. Je to prostě taková loterie, jednou ochutnáte a může být zle...

  • Hana Rožníčková | 7. 11. 2006 19:40

    Nejvíce se salmonela vyskytuje na skořápce. Kdo má strach, ať si to udělá bez žloutků. Celý život ochutnávám žloutky s cukrem, když třu bábovku a zatím dobrý. To bychom nemohli jíst vůbec nic, pomalu v každé potravině je něco škodlivého!!!!

  • Jana | 7. 11. 2006 14:35

    Musím si zvolit jiné jméno,protože takhle se dvě Jany nerozeznáme.Já osobně syrové žloutky do ničeho nedávám,ale ať si každý vaří podle svého.Ale až vám někdo z rodiny skončí v nemocnici právě se Salmonelou,a mně se to stalo,pak už se rozmýšlet nebudete,to mi věřte.

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 07:44

    Prosím vás, už prestaňme s tými salmonelami. Nech si robí každý ako chce.

  • Jana | 6. 11. 2006 22:17

    To by bylo, aby si nějakej chytrák neodpustil komentář. Kejty, nikdo Vám to nenutí, tak proč sem píšete takové hlouposti. Je to každého věc, zda se do receptu pustí nebo ne.

  • Kejty | 6. 11. 2006 14:50

    Ať žíjí salmonely.

  • Jana z VM | 6. 11. 2006 12:43

    Opět jedna "obměna" Tiramisu po česku....Ale určitě výborná !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Dětské piškoty Hnědý rum Káva Lučina Moučkový cukr Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Hlíva v těstíčku
Hlíva v těstíčku
20
Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Bábovka bez vajec:…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Lela Vémola bez Karlose: Vystavila se v bikinách! Bijec jí poslal vzkaz

Lela Vémola bez Karlose: Vystavila se v bikinách! Bijec jí poslal vzkaz

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact