• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený dort dle J. Bohdalové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený dort dle J. Bohdalové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek káva silná černá
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      balíček lučina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      ks čokoláda nebo Granko
    • 2
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Uvaří se hrnek silné kávy, do které se vlije jeden velký rum. V míse se utřou tři žloutky, tři lžíce moučkového cukru a tři Lučiny. Zvlášť se ušlehá jedna šlehačka a vše se spojí dohromady. Pak se dá do dortové formy vrstvička ušlehané hmoty a na ni se hustě kladou piškoty namočené v kávě s rumem. Pak zase vrstvička hmoty, opět piškoty a končí se vrstvičkou hmoty, na kterou se nastrouhá čokoláda nebo nasype Granko. Nechá se několik hodin ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

Lukášův nepečený dort

Lukášův nepečený dort

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • savena | 10. 11. 2006 17:42

    že vás to baví,každý má svou pravdu a konec.myslela jsem že je to diskuze k receptu a ne z čeho vzniká a kdo onemocněl a co se smí a co ne.....

  • Katka Altmanová | 10. 11. 2006 12:10

    Moc se mi nechce zapojovat do této diskuze. Mám to vyřešené, pokud je to možné syrová vejce v pokrmech jednodušše vynechávám, nebo udělám jinýrecept-nesnesu ten pocit že tam syrové vejce je. Při vaření neochutnávám-těsta atd.Ale jen jsem chtěla říct, že švagrové syn před10lety měl salmonelu ze sunaru!!! Nikoho nestraším, můj syn ho pije taky, jen,že stát se může cokoli.

  • Jana V. | 10. 11. 2006 10:48

    Bio vejce neznám,ale moje dcera dostala kdysi salmonelosu ze syrového žloutku z domácích vajec,tchyně mi poradila,ať jí ten žloutek přidám do tvarohu.A já,mladá a hloupá,poslechla.Nechci nikomu vnucovat svůj názor ani hřímat halasně,že můj názor je ten jediný správný,chtěla jsem jen upozornit ostatní.Pracuji ve zdravotnictví,a tak to asi vidím i z jiného úhlu.

  • Jana | 9. 11. 2006 17:31

    Já dělám taky tenhle recept, ale bez vajec. K lučinám přidávám ještě dvě lžíce kysané smetany nebo řidšího tvarohu....to aby se dobře vše promíchalo a pospojovalo. Do dortové formy poskládám piškoty namočené v kafíčku, na to hmotu, piškoty a hmotou končím. Zbdobím čokoládou nebo bonbónkama

  • Mona | 8. 11. 2006 15:57

    Ze jsou Bio vejce bez salmonely, to slysim poprve, zda se mi to velice neprvadepodobne!!! Jinak tenhle recept je moc dobry, delala jsem vcera.

  • Katka Maršálková | 8. 11. 2006 10:06

    Tak kupujte bio vejce, ty jsou bez salmonely.

  • Di | 8. 11. 2006 10:00

    Pokud je straším já, pak je straší všichni pracovníci ze zdravotnictví. Jeden příklad ze života. Setkala jsem se s paní, jejíž holčička dostala salmonelózu z kuřecích řízků. Maminka byla zoufalá, co se stalo, vždyť je dobře propekla! Paní doktorka jí vysvětlila, že se pravděpodobně dostala do styku se syrovým masem při přípravě a že s tím opravdu ani při velké opatrnosti nic nenaděláte. Moji známí (celá rodina) dostali salmonelózu po požití melounu. Zkončili v nemocnici, bylo to dost drsné. Takže opatrnosti nezbývá, ale to je opravdu věc každého.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 09:59

    Hanko, syrová vejce taky nepoužívám. A nemyslím si, že by Di strašila. Pravda je, že téma ptačí chřipka se mnou nic nedělá, ale problémů se salmonelou je každý rok více než dost.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:58

    Dala bych Di za pravdu,něco na tom bude.Ne nadarmo každou chvíli zavírají nějakou vývařovnu.Já si myslím,že když to na tom nebo v tom,to už je jedno,vejci je tak to chytnete tak jako tak.Už bych to nechala být,ať si to každý udělá podle svého svědomí a vědomí.

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:49

    Di, každá si budeme jíst co chceme, to je jasné, ale PROSÍM nestrašte lidi!!!

  • Di | 8. 11. 2006 09:10

    Víte co, paní Hano?? Klidně si dejte, co chcete, a nám zase dopřejte, abychom si psaly, co chceme. A hlavně nekmte ostatní polopravdami. Salmonela sídlí na skořápkách vajec, přesto se mnohokrát stalo, že epidemie salmonelózy vypukla například po požití špatné "várky" žloutkových věnečků z cukrárny nebo v hromadném stravování ze žemlovky, v níž se dostatečně nepropekla vejce. P.S. Tento moučník ala tiramisu jsem dříve dělala s velkým úspěchcem (i když to nebylo podle receptu paní Bohdalové). Je opravdu dobrý - pozměnila jsem na něm to, že jsem nedávala šlehačku, ale polotučný tvaroh a vejce celá. Piškoty jsem používala speciální na Tiramisu - Paffino. Přestala jsem ho dělat vloni, když se přiblížila ptačí chřipka. Přešla jsem na konbinaci šlehačka - pomazánkové máslo - italskému tiramisu se to dokonce podobá více. Zvláště když do hmoty přidáte trochu likéru Amaretto.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:03

    Jé,tatarák.Ten miluju i když si pokaždé vyslechnu plno "chytrých" komentářů.Hani,třeba nám to nevadí z toho důvodu,že jsme z toho ještě nic nechytli.Když ona je to taková bašta....

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 08:28

    Víte co dámy?? Každá si jezte co chcete, vařte a pečte taktéž!!! Myslím, že diskuze má být o tom, jestli je jídlo dobré, co jste pozměnily atd. Já si klidně dám tatarák i se syrovým vejcem!!!

  • Ivana C. | 8. 11. 2006 07:41

    Pro Hanu Rožníčkovou: takže když je salmonela na skořápce, tak dáme do jídla bílky, které sousedí se skořápkou a naopak tam nedáme žloutky, které se skořápkou - potažmo se salmonelou - nesousedí.

  • Di | 8. 11. 2006 07:33

    Hanko, nejde o to, zda jsou potraviny zdravé či nezdravé, ale o to, zda neobsahují choroboplodné zárodky. Bůček také zdravý není, ale rozhodně z něj neonemocníte salmonelózou. Následky se sice projeví, pokud ho budete jíst každý týden, ale zcela jinak. Plesnivý sýr nebo ovoce přece také nebudete jíst s tím, že v každé potravině je něco škodlivého. Na druhé straně chápu, že bez vajec se tento moučník prostě udělat nedá. Takže js to skutečně na každém, zda bude riskovat zdraví své a vých strávníků. Je to prostě taková loterie, jednou ochutnáte a může být zle...

  • Hana Rožníčková | 7. 11. 2006 19:40

    Nejvíce se salmonela vyskytuje na skořápce. Kdo má strach, ať si to udělá bez žloutků. Celý život ochutnávám žloutky s cukrem, když třu bábovku a zatím dobrý. To bychom nemohli jíst vůbec nic, pomalu v každé potravině je něco škodlivého!!!!

  • Jana | 7. 11. 2006 14:35

    Musím si zvolit jiné jméno,protože takhle se dvě Jany nerozeznáme.Já osobně syrové žloutky do ničeho nedávám,ale ať si každý vaří podle svého.Ale až vám někdo z rodiny skončí v nemocnici právě se Salmonelou,a mně se to stalo,pak už se rozmýšlet nebudete,to mi věřte.

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 07:44

    Prosím vás, už prestaňme s tými salmonelami. Nech si robí každý ako chce.

  • Jana | 6. 11. 2006 22:17

    To by bylo, aby si nějakej chytrák neodpustil komentář. Kejty, nikdo Vám to nenutí, tak proč sem píšete takové hlouposti. Je to každého věc, zda se do receptu pustí nebo ne.

  • Kejty | 6. 11. 2006 14:50

    Ať žíjí salmonely.

  • Jana z VM | 6. 11. 2006 12:43

    Opět jedna "obměna" Tiramisu po česku....Ale určitě výborná !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Dětské piškoty Hnědý rum Káva Lučina Moučkový cukr Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Italská caponata

Italská caponata

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact