• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený dort dle J. Bohdalové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený dort dle J. Bohdalové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek káva silná černá
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      balíček lučina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      ks čokoláda nebo Granko
    • 2
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Uvaří se hrnek silné kávy, do které se vlije jeden velký rum. V míse se utřou tři žloutky, tři lžíce moučkového cukru a tři Lučiny. Zvlášť se ušlehá jedna šlehačka a vše se spojí dohromady. Pak se dá do dortové formy vrstvička ušlehané hmoty a na ni se hustě kladou piškoty namočené v kávě s rumem. Pak zase vrstvička hmoty, opět piškoty a končí se vrstvičkou hmoty, na kterou se nastrouhá čokoláda nebo nasype Granko. Nechá se několik hodin ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

Lukášův nepečený dort

Lukášův nepečený dort

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • savena | 10. 11. 2006 17:42

    že vás to baví,každý má svou pravdu a konec.myslela jsem že je to diskuze k receptu a ne z čeho vzniká a kdo onemocněl a co se smí a co ne.....

  • Katka Altmanová | 10. 11. 2006 12:10

    Moc se mi nechce zapojovat do této diskuze. Mám to vyřešené, pokud je to možné syrová vejce v pokrmech jednodušše vynechávám, nebo udělám jinýrecept-nesnesu ten pocit že tam syrové vejce je. Při vaření neochutnávám-těsta atd.Ale jen jsem chtěla říct, že švagrové syn před10lety měl salmonelu ze sunaru!!! Nikoho nestraším, můj syn ho pije taky, jen,že stát se může cokoli.

  • Jana V. | 10. 11. 2006 10:48

    Bio vejce neznám,ale moje dcera dostala kdysi salmonelosu ze syrového žloutku z domácích vajec,tchyně mi poradila,ať jí ten žloutek přidám do tvarohu.A já,mladá a hloupá,poslechla.Nechci nikomu vnucovat svůj názor ani hřímat halasně,že můj názor je ten jediný správný,chtěla jsem jen upozornit ostatní.Pracuji ve zdravotnictví,a tak to asi vidím i z jiného úhlu.

  • Jana | 9. 11. 2006 17:31

    Já dělám taky tenhle recept, ale bez vajec. K lučinám přidávám ještě dvě lžíce kysané smetany nebo řidšího tvarohu....to aby se dobře vše promíchalo a pospojovalo. Do dortové formy poskládám piškoty namočené v kafíčku, na to hmotu, piškoty a hmotou končím. Zbdobím čokoládou nebo bonbónkama

  • Mona | 8. 11. 2006 15:57

    Ze jsou Bio vejce bez salmonely, to slysim poprve, zda se mi to velice neprvadepodobne!!! Jinak tenhle recept je moc dobry, delala jsem vcera.

  • Katka Maršálková | 8. 11. 2006 10:06

    Tak kupujte bio vejce, ty jsou bez salmonely.

  • Di | 8. 11. 2006 10:00

    Pokud je straším já, pak je straší všichni pracovníci ze zdravotnictví. Jeden příklad ze života. Setkala jsem se s paní, jejíž holčička dostala salmonelózu z kuřecích řízků. Maminka byla zoufalá, co se stalo, vždyť je dobře propekla! Paní doktorka jí vysvětlila, že se pravděpodobně dostala do styku se syrovým masem při přípravě a že s tím opravdu ani při velké opatrnosti nic nenaděláte. Moji známí (celá rodina) dostali salmonelózu po požití melounu. Zkončili v nemocnici, bylo to dost drsné. Takže opatrnosti nezbývá, ale to je opravdu věc každého.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 09:59

    Hanko, syrová vejce taky nepoužívám. A nemyslím si, že by Di strašila. Pravda je, že téma ptačí chřipka se mnou nic nedělá, ale problémů se salmonelou je každý rok více než dost.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:58

    Dala bych Di za pravdu,něco na tom bude.Ne nadarmo každou chvíli zavírají nějakou vývařovnu.Já si myslím,že když to na tom nebo v tom,to už je jedno,vejci je tak to chytnete tak jako tak.Už bych to nechala být,ať si to každý udělá podle svého svědomí a vědomí.

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:49

    Di, každá si budeme jíst co chceme, to je jasné, ale PROSÍM nestrašte lidi!!!

  • Di | 8. 11. 2006 09:10

    Víte co, paní Hano?? Klidně si dejte, co chcete, a nám zase dopřejte, abychom si psaly, co chceme. A hlavně nekmte ostatní polopravdami. Salmonela sídlí na skořápkách vajec, přesto se mnohokrát stalo, že epidemie salmonelózy vypukla například po požití špatné "várky" žloutkových věnečků z cukrárny nebo v hromadném stravování ze žemlovky, v níž se dostatečně nepropekla vejce. P.S. Tento moučník ala tiramisu jsem dříve dělala s velkým úspěchcem (i když to nebylo podle receptu paní Bohdalové). Je opravdu dobrý - pozměnila jsem na něm to, že jsem nedávala šlehačku, ale polotučný tvaroh a vejce celá. Piškoty jsem používala speciální na Tiramisu - Paffino. Přestala jsem ho dělat vloni, když se přiblížila ptačí chřipka. Přešla jsem na konbinaci šlehačka - pomazánkové máslo - italskému tiramisu se to dokonce podobá více. Zvláště když do hmoty přidáte trochu likéru Amaretto.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:03

    Jé,tatarák.Ten miluju i když si pokaždé vyslechnu plno "chytrých" komentářů.Hani,třeba nám to nevadí z toho důvodu,že jsme z toho ještě nic nechytli.Když ona je to taková bašta....

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 08:28

    Víte co dámy?? Každá si jezte co chcete, vařte a pečte taktéž!!! Myslím, že diskuze má být o tom, jestli je jídlo dobré, co jste pozměnily atd. Já si klidně dám tatarák i se syrovým vejcem!!!

  • Ivana C. | 8. 11. 2006 07:41

    Pro Hanu Rožníčkovou: takže když je salmonela na skořápce, tak dáme do jídla bílky, které sousedí se skořápkou a naopak tam nedáme žloutky, které se skořápkou - potažmo se salmonelou - nesousedí.

  • Di | 8. 11. 2006 07:33

    Hanko, nejde o to, zda jsou potraviny zdravé či nezdravé, ale o to, zda neobsahují choroboplodné zárodky. Bůček také zdravý není, ale rozhodně z něj neonemocníte salmonelózou. Následky se sice projeví, pokud ho budete jíst každý týden, ale zcela jinak. Plesnivý sýr nebo ovoce přece také nebudete jíst s tím, že v každé potravině je něco škodlivého. Na druhé straně chápu, že bez vajec se tento moučník prostě udělat nedá. Takže js to skutečně na každém, zda bude riskovat zdraví své a vých strávníků. Je to prostě taková loterie, jednou ochutnáte a může být zle...

  • Hana Rožníčková | 7. 11. 2006 19:40

    Nejvíce se salmonela vyskytuje na skořápce. Kdo má strach, ať si to udělá bez žloutků. Celý život ochutnávám žloutky s cukrem, když třu bábovku a zatím dobrý. To bychom nemohli jíst vůbec nic, pomalu v každé potravině je něco škodlivého!!!!

  • Jana | 7. 11. 2006 14:35

    Musím si zvolit jiné jméno,protože takhle se dvě Jany nerozeznáme.Já osobně syrové žloutky do ničeho nedávám,ale ať si každý vaří podle svého.Ale až vám někdo z rodiny skončí v nemocnici právě se Salmonelou,a mně se to stalo,pak už se rozmýšlet nebudete,to mi věřte.

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 07:44

    Prosím vás, už prestaňme s tými salmonelami. Nech si robí každý ako chce.

  • Jana | 6. 11. 2006 22:17

    To by bylo, aby si nějakej chytrák neodpustil komentář. Kejty, nikdo Vám to nenutí, tak proč sem píšete takové hlouposti. Je to každého věc, zda se do receptu pustí nebo ne.

  • Kejty | 6. 11. 2006 14:50

    Ať žíjí salmonely.

  • Jana z VM | 6. 11. 2006 12:43

    Opět jedna "obměna" Tiramisu po česku....Ale určitě výborná !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Dětské piškoty Hnědý rum Káva Lučina Moučkový cukr Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

72
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
71
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
57
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
55
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
48
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Angelina Jolie od rozvodu sama: Zanevřela na muže?

Angelina Jolie od rozvodu sama: Zanevřela na muže?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact