Hmotu dobře propracujeme a dáme do chladničky zatuhnout. Z vychlazené hmoty tvoříme malé kuličky, do jejichž středu zabalíme mandli nebo macadam ořech.
Marcipánovou hmotu rozválíme na plát silný 2 mm a rozkrájíme na čtverce 6x6 cm. Do středu čtverce dáme kuličku s mandlí a zabalíme. Povrch ozdobíme čokoládovou polevou.
Tipy a inspirace: rozdrcené piškoty můžeme ochutit i jinými druhy likérů, kávou apod. Kuličky s ořechem můžeme ozdobit místo marcipánové hmoty čokoládovou polevou a ořechy. Na 200 g čokoládové polevy si připravíme 100 g ořechů. Kuličky s ořechem namáčíme do rozehřáté polevy a obalíme do poloviny do nastrouhaných ořechů. Povrch kuliček s polevou můžeme dozdobit hvězdičkou a dalšími vánočními motivy vykrájenými z marcipánky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|19. 12. 2007 12:37
Zítra budu vyrábět, tak dám vědět, jak to dopadlo :O)
Hela -
|20. 10. 2007 10:21
Podle rozměru obalovací hmoty myslím, že koule jsou větší než pinkponkáč. Pokud bych je dělala na Vánoce, tak učitě menší.
Petra Plevová
|19. 10. 2007 17:20
1hodina práce a výsledkem je 15 kuliček?Ač to vypadá báječně,obávám se,že od výroby těhle kuliček asi upustím.15 kuliček by u nás nevydrželo ani do druhého dne :-)))))) Jinak si vážně myslím,že tyhle kuličky jsou velmi jemné a delikatesní.Mám smůlu,že mám doma moc velké žrouty.
Veronika Kuželová
|19. 10. 2007 09:36
Dobrý den, recept vypadá krásně, chtěla bych ho zkusit na Vánoce - můžete mi prosím napsat, jak dlouho vydrží??Díky moc
Marie Pospíšilová
|19. 10. 2007 05:59
No, nic proti, ale když už kvůli kuličkám koupím Baileys, tak tam místo té Hery šoupnu pravé máslo.