BeBe sušenky naskládáme vedle sebe na dno vyššího pekáčku nebo plastové dózy (misky), které jsme vyložili fólií. BeBe použijeme dle chuti, světlé či kakaové, případně vrstvy můžeme střídat...
2
Zakysané smetany osladíme vanilkovým a moučkovým cukrem dle chuti. Také ji můžeme dochutit čerstvě nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůrou, strouhanou čokoládou nebo margotkou (to pak nesladíme smetanu)...
3
Na vyskládané sušenky nalijeme vrstvu zakysané smetany, na kterou nandáme opět vrstvu sušenek, kdy barvy můžeme libovolně střídat. Tak pokračujeme dále, podle toho, jak vysoké a velké chceme mít řezy.
4
Poslední vrstvu uděláme z částečně vychladlého cukrářského žele, uvařeného dle návodu.
5
Pokud máme rádi ovocné řezy, není nic jednoduššího, než do vrstev se smetanou vmíchat i nadrobno nebo na plátky pokrájené kompotované či čerstvé ovoce, to záleží na chuti každého.
6
Řezy dáme na dvě hodiny do chladna proležet, pak krájíme na dílky, které před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, kouskem ovoce...