• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Nepečená střecha - slané variace
Napište svůj komentář k receptu

Nepečená střecha - slané variace

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečená střecha - slané variace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček sušenka Slané, obdélníkového tvaru (např. Telka)
    • 1
      ks šlehačka Tekutá
    • 1
      ks tvaroh z vaničky
    • křen Nebo kečup
    • bylinky (Česnek a tymián, pažitka a petrželka, bazalka a česnek...)
    • krabí tyčinky Nebo proužky paprik či okurek
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3x7) rozložíme na alobal, potřeme krémem, položíme další vrstvu, potřeme krémem, dáme náplň podle chuti a složíme střechu. Potřeme zbytkem krému, zabalíme do alobalu a necháme proležet. Krájíme na plátky.
2
**Poznámka:** chuťovým obměnám se meze nekladou, první vrstvu lze potřít třeba ajvarem, kečup může být ostrý a pod. Krém by šel určitě udělat i s pomazánkovým máslem nebo zakysanou smetanou.
3
Tato dobrota mě napadla, když jsem objevila v obchodě Telky za 5,- Kč a přemýšlela, co s těmi deseti balíčky podniknu :-) Telky existují i ochucené - sýrové a šunkové, taky by stálo za to vyzkoušet to s nimi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Kapr - Vánoční variace

Kapr - Vánoční variace

Rohlíková variace na bramborák

Rohlíková variace na bramborák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová | 4. 5. 2009 21:07

    Děvčata zkuste udělat místo ze sušenek Telka, z toustového chleba. Je to lepší,chleba se nerozmáčí.

  • Jarka O. | 29. 5. 2007 10:45

    Omlouvám se, vaše dotazy mi nějak unikly. Já jsem to promazala poměrně málo, krájet mi to šlo, ačkoliv je pravda, že měkčí to bylo. Jedině méně mazat, víc mě nenapadá...Takže pro Zdenu z JM: opravdu jsem zkoušela, pak teprve uveřejnila. Jediné, co jsem nevyzkoušela, jsou ty papriky nebo okurky. Já měla krabí tyčinky a bylo to dobré. Ta zelenina mě napadla až při psaní receptu, za což se omlouvám.

  • Zdena z JM | 29. 5. 2007 08:50

    Asi by to chtělo nejprve recept vyzkoušet a pak teprve uveřejnit.Ale je tu jedna 1,tak možná by mohl poradit ten,kdo recept takto ohodnotil.

  • Simča Sládková | 28. 5. 2007 22:47

    Jo, tak já to zkoušela 6.5. a stalo se mi to stejné. Chuťově to bylo dobré, ale nedalo se to krájet - Mazalo se to. Měla jsem to nachystáno na jednu akci na Šumavě a nakonec jsem to dovezla zpět domů a děti to baštily z alobalu lžící :-)))). Jarko poraď, jak na to, aby to vyšlo dobře....

  • Katka Maršálková | 28. 5. 2007 10:57

    Tak jsme to s mamkou zkoušeli, ale sušenky Telka se naprosto rozmočily a nešlo to pořádně krájet protože se to úplně rozpadalo... Nemáte někdo typ na slané tvrdší sušenky, které tak nenasáknou?Nebo poraďte jak na to...díky

  • Airan | 19. 4. 2007 13:45

    Jaru, i mne se napad libi, hlavne se tu meze fantazii nekladou, dekuji.

  • Anonym | 18. 4. 2007 17:59

    Ta klobáska by se dala nakrájet na kostičky a vmíchat do náplně. Taky se bojím, že při krájení bude problém.

  • Helena Štolbová | 18. 4. 2007 11:19

    No geniální nápad! U slané varianty je spousta barevných možností. Jen u toho ajvaru počítat s jeho ostrostí, ale u té klobásky (chuťově jistě vynikající kombinace) si myslím, že bude problém při krájení.

  • Gábina Houšková | 18. 4. 2007 11:04

    Věro, myslím, že jsem ho viděla v Penny nebo v nějakém větším hypermarketu (Hypernova, Tesco)

  • Irena Večerková | 18. 4. 2007 10:56

    AJVAR se dá koupit, určitě ho mají třeba v Albertovi. Je to taková menší sklenička.

  • Věra | 17. 4. 2007 20:26

    Dá se ajvar také u nás koupit a kde?

  • Katka Maršálková | 17. 4. 2007 14:47

    Jarko, super nápad, alternativa té sladké střechy z bebe sušenek. To musím zkusit!!! Hóóódně mě láká do tvarohu přikrájet kyselou okurku a doprostřed (jako je to u sladké s banánem) dát tam místo toho banánu klobásku Ňamíííí :o)

  • Anonym | 17. 4. 2007 13:36

    To je bezva nápad !! Jsem na slané a v sobotu přijde návštěva. Díky. Jindra

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bylinky Krabí tyčinky Křen Šlehačka Sušenka Tvaroh z vaničky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
36
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
31
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Německý bramborový salát
Německý bramborový salát
Nemožná pohanka
Nemožná pohanka
Neobvyklý kuskus
Neobvyklý kuskus
Nepečená vajíčka
Nepečená vajíčka
Nepečené BeBe řezy
Nepečené BeBe řezy
Nepečené Cake Pops
Nepečené Cake Pops
  • Recepty.cz
  • Nepečená střecha - slané variace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact