Hano J. těsto se krásně dělá není suché, rum a káva (je-li potřeba přidáte jí více) se propracují se suchými přísadami a vyválí se nejlépe mezi igelitáky. Dělám už asi třetí Vánoce a má roláda úspěch
Zdá se mi, že je moc suchých a málo mokrých ingrediencí. Jde z toho udělat těsto? Nechybí tam tuk jako pojidlo ?
Zdála se mi moc sladká, ale jinak se váborně dělá
Roláda je výborná,nebojte se,že se těsto nespojí,také jsem nevěřila,ale povedlo se.Akorát opravdu pozor na ten rumík je ho tam dost.Krém po nanesení rozválejte také přes igel.sáček.
Roládu dělám obdobně, na tmavou část používám esíčka. Do náplně dávám asi více másla, ještě žloutek (ale ten letos vynechám), místo kokosu strouhané lískové ořechy, méně rumu a hlavně šťávu z citronu. Těsto válím na alobalu nebo igelitu posypaném kokosem.
Děla jsem tuto roládu k narozeninám synovce, moc dobrá, část rumu jsem nahradila šťávou a také moc dobré
Roláda měla úspěch, dali jsme pro jistotu jen 1 dcl rumu a zbytek nahradili mlékem, ale i tak byla kráásně rumová!:-)))
Dakujem za rady, nabuduce, ked budem robit tuto roladu, (lebo urcite ju budem robit, mojim rodicom strasne chutila:)) tak budem hladat jemnejsi kokos-urcite bola chyba v tom, lebo vlhka bola plnka dost.Pekny den.
Zuzko, jestli se vám těsto lámalo, měla jste přidat trochu kávy. Oni ty sušenky jsou pokaždé jinak suché. S náplní nemám problémy, rumová je hodně, ale to nám nevatí, nůže se ubrat a přidat přeba trochu šťávy (ovocné). Kokos je také pokaždé jiný, někdy hruběji mletý někdy jemňoučký a suchý je také pokaždé jinak, musí se vycházet podle toho a ne přesně podle receptu, když se Vám zdá něco suché, tak přidajte ingredience, aby se to zvlhčilo, to je u všech receptů.
No, tak som tuto roladu vyskusala. V kreme je podla mna asi malo masla (alebo vela kokosu?) a vela rumu, pretoze plnka je rozsyplava a velmi velmi rumova. Tiez neviem kde som urobila chybu pri ceste, rolada sa pri rolovani lamala.
Vyválet to jde krásně, nejlepší mezi igeliťáky. Já tak vyvaluji i tu bílou hmotu, nic nenatírám. vyválenou placku, nechám hodně ztuhnout (třeba v mrazničce) a pak na černou snadno přenesu, vrstvy jsou stejné a roláda vypadá moc hezky.
Jde to vyválet? Nikdy jsem to nezkoušela a nevěřím, že se z těch sušenek udělá tvárná hmota
jéééééééédnička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jednička s hvězdičkou, dobré i hezké na pohled
moooc dobrá roláda, dělám ji většinou na vánoce a je hned po ní mňám
Musím to vyzkoušet. Já dělám podobnou roládu z jakýchkoli sušenek a do krému nedávám kokos. Těsto se dá lépe vyválet ve folii na potraviny.