• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepečená charlotta s drobným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Nepečená charlotta s drobným ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečená charlotta s drobným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olej
    • 230
      g cukr krupice (190g na rozvar,40g na tření se žloutky)
    • 250
      ml voda
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      ml mléko plnotučné
    • 50
      g čokoláda - mléčná
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      ks želatina plátková plátků
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 40
      ks cukrářské piškoty
    • 350
      g lesní ovoce

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií.
2
Cukr s vodou v malém kastrůlku povaříme do rozpuštění. Po zchladnutí vmícháme pomerančový likér.
3
Do cukrového rozvaru namáčíme piškoty, kterými vyložíme obvod i dno hrníčků.
4
**Náplň:**
5
Mléko v menším kastrůlku přivedeme k varu. Do horkého vmícháme nasekanou čokoládu a žloutky utřené s cukrem. Za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
6
Do vychladlého základu vmícháme rozpuštěnou želatinu asi ve 100ml horké vody.
7
Pak vmícháme ušlehanou šlehačku a touto hmotou naplníme hrnečky a nožeme zarovnáme povrch.
8
Hrnečky přeneseme do lednice a necháme vychladit, ztuhnout (minimálně 2 - 3 hodiny). Potom charlottky vyklopíme na talířky a ozdobíme ovocem.
9
Cukrový rozvar můžeme dochutit ovocným sirupem-pokud připravujeme pro děti.
10
Pro dospělé můžeme místo pomerančového likéru dochutit amaretem nebo griotkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s drobným ovocem

Koláč s drobným ovocem

Meruňková Charlotta

Meruňková Charlotta

Nepečená střecha - slané variace

Nepečená střecha - slané variace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Cukrářské piškoty Lesní ovoce Mléko plnotučné Olej Pomerančový likér Smetana ke šlehání Voda Želatina plátková Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Mexická tortilla se zelným salátem
Mexická tortilla se…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Nepečená charlotta s drobným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact