g
cukr krupice
(190g na rozvar,40g na tření se žloutky)
250
ml
voda
50
ml
pomerančový likér
300
ml
mléko plnotučné
50
g
čokoláda - mléčná
2
ks
žloutek
5
ks
želatina plátková
plátků
350
ml
smetana ke šlehání
40
ks
cukrářské piškoty
350
g
lesní ovoce
Postup přípravy receptu
1
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií.
2
Cukr s vodou v malém kastrůlku povaříme do rozpuštění. Po zchladnutí vmícháme pomerančový likér.
3
Do cukrového rozvaru namáčíme piškoty, kterými vyložíme obvod i dno hrníčků.
4
**Náplň:**
5
Mléko v menším kastrůlku přivedeme k varu. Do horkého vmícháme nasekanou čokoládu a žloutky utřené s cukrem. Za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
6
Do vychladlého základu vmícháme rozpuštěnou želatinu asi ve 100ml horké vody.
7
Pak vmícháme ušlehanou šlehačku a touto hmotou naplníme hrnečky a nožeme zarovnáme povrch.
8
Hrnečky přeneseme do lednice a necháme vychladit, ztuhnout (minimálně 2 - 3 hodiny). Potom charlottky vyklopíme na talířky a ozdobíme ovocem.
9
Cukrový rozvar můžeme dochutit ovocným sirupem-pokud připravujeme pro děti.
10
Pro dospělé můžeme místo pomerančového likéru dochutit amaretem nebo griotkou.