• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Nekynutý závin

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nekynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 900
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sušené droždí
    • citronová kůra
    • mléko vlahé
  • Maková nádivka
    • 200
      g mák mletý
    • mléko
    • 150
      g cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • perník na strouhání na zahuštění (nebo strouhanka či rozmačkané piškoty)
  • Ořechová nádivka
    • 250
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce med
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
2
Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na 2 placky naneseme makovou nádivku a na další 2 ořechovou nádivku.
3
Zavineme a dáme na plech na pečící papír. Kdo chce může potřít vajíčkem, aby záviny měly pěknou barvu.
4
Pečeme asi při 170 °C do růžova.
5
Maková nádivka: 200 g mletého máku, mléko, 150 g cukru, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka - mák se dá vařit spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.
6
Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, asi 250 ml mléka a lžička citrónové kůry a hrst rozinek - všechno se dá vařit a za stálého míchání necháme chvilku povařit
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

Banánový závin s rebarborou

Banánový závin s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Heffy | 6. 1. 2017 12:13

    Nekynutý závin se sušeným droždím? Tak jsem blázen já nebo...

  • lenka | 16. 8. 2012 10:12

    Ať čtu postup jak čtu, nějak nechápu, proč je recept označen jako "OBTÍŽNÝ". Jsou tu daleko složitější moučníky. . . :-\

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:38

    Cesto praskne aj vtedy, ak nie je dobre vykysnuté pred vložením do rúry. V nej potom rýchlo kysne a praskne. Cesto po vykysnutí ľahko premieste a urobený závin nechajte pri izbovej teplote nakysnúť asi 10-15 min , až potom s ním do rúry.

  • Margita | 10. 2. 2006 14:32

    Z vlastných skúseností viem, že závin praskne vtedy, ak je dosť presladená plnka, alebo keď sa pečie pri vysokej teplote. Pri tých 170°C by nemal prasknúť. Veľa zdaru.

  • Di | 8. 2. 2006 23:54

    Těsto nezavinovat příliš pevně, aby náplň měla místo, až začně pečením nabývat na objemu.

  • Zdenka | 8. 2. 2006 20:28

    Prosím, môže mi niekto poradiť:keď robím záviny, väčšinou mi na povrchu pri pečené prasknú. Neporadíte nejaký fígeľ, aby boli pekné-neprasknuté?Ďakujem

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 14:15

    Proč bych se urážela, já jsem ráda za každý recept, který se tu objeví. A ten Váš přece není stejný, jen na podobný způsob. Jinak já osobně mák jako nádivku taky moc nemusím, radši mám tvaroh nebo ovoce. Ale co člověk neudělá pro rodinu, že?:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 12:58

    Paní Jaroslavo,doufám, že jste se neurazila. Hledala jsem ho, ale nenašla, tak jsem ho sem vložila. Po té diskuzi, která se tady teď děje , aby měl jedn strach. Jinak mohu říci, že mladým moc chutnal. Já na mák ani ořechy moc nejsem, vlastne ani moc na skladké,ale zmizel, ani jsem se nenadála. Všechny 4 šišky. Ahojky Jana H.Bude foto.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 12:16

    Medem sladím i makovou nádivku. Jinak tenhle závin vypadá také dobře. Dávala jsem na tento web podobný recept s jiným poměrem, také je tam droždí a nenechává se kynout. Po upečení je krásně křehký:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 11:53

    Zkuste asi 300 - 400 ml, já to dělám už od oka. Když je málo, tak ještě přidám. V mikrovlnce je to rychlé. Jana .

  • Pavlína Svitáková | 8. 2. 2006 11:42

    To vyzkouším.Vypadá to mňamózně.

  • Anonym | 8. 2. 2006 11:36

    Mám dotaz ?? Kolik toho vlahého mléka do těsta ??!! Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Med Mléko Mleté vlašské ořechy Perník na strouhání Rostlinný olej Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

88
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený,…
34
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
22
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
20
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
16
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynutý koláč s různým ovocem
Nekynutý koláč s různým ovocem
Německé telecí plátky
Německé telecí plátky
Německý bramborový salát
Německý bramborový salát
Nemožná pohanka
Nemožná pohanka
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact