• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Nekynutý závin

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nekynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 900
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sušené droždí
    • citronová kůra
    • mléko vlahé
  • Maková nádivka
    • 200
      g mák mletý
    • mléko
    • 150
      g cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • perník na strouhání na zahuštění (nebo strouhanka či rozmačkané piškoty)
  • Ořechová nádivka
    • 250
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce med
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
2
Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na 2 placky naneseme makovou nádivku a na další 2 ořechovou nádivku.
3
Zavineme a dáme na plech na pečící papír. Kdo chce může potřít vajíčkem, aby záviny měly pěknou barvu.
4
Pečeme asi při 170 °C do růžova.
5
Maková nádivka: 200 g mletého máku, mléko, 150 g cukru, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka - mák se dá vařit spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.
6
Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, asi 250 ml mléka a lžička citrónové kůry a hrst rozinek - všechno se dá vařit a za stálého míchání necháme chvilku povařit
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Banánový závin s rebarborou

Banánový závin s rebarborou

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Heffy | 6. 1. 2017 12:13

    Nekynutý závin se sušeným droždím? Tak jsem blázen já nebo...

  • lenka | 16. 8. 2012 10:12

    Ať čtu postup jak čtu, nějak nechápu, proč je recept označen jako "OBTÍŽNÝ". Jsou tu daleko složitější moučníky. . . :-\

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:38

    Cesto praskne aj vtedy, ak nie je dobre vykysnuté pred vložením do rúry. V nej potom rýchlo kysne a praskne. Cesto po vykysnutí ľahko premieste a urobený závin nechajte pri izbovej teplote nakysnúť asi 10-15 min , až potom s ním do rúry.

  • Margita | 10. 2. 2006 14:32

    Z vlastných skúseností viem, že závin praskne vtedy, ak je dosť presladená plnka, alebo keď sa pečie pri vysokej teplote. Pri tých 170°C by nemal prasknúť. Veľa zdaru.

  • Di | 8. 2. 2006 23:54

    Těsto nezavinovat příliš pevně, aby náplň měla místo, až začně pečením nabývat na objemu.

  • Zdenka | 8. 2. 2006 20:28

    Prosím, môže mi niekto poradiť:keď robím záviny, väčšinou mi na povrchu pri pečené prasknú. Neporadíte nejaký fígeľ, aby boli pekné-neprasknuté?Ďakujem

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 14:15

    Proč bych se urážela, já jsem ráda za každý recept, který se tu objeví. A ten Váš přece není stejný, jen na podobný způsob. Jinak já osobně mák jako nádivku taky moc nemusím, radši mám tvaroh nebo ovoce. Ale co člověk neudělá pro rodinu, že?:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 12:58

    Paní Jaroslavo,doufám, že jste se neurazila. Hledala jsem ho, ale nenašla, tak jsem ho sem vložila. Po té diskuzi, která se tady teď děje , aby měl jedn strach. Jinak mohu říci, že mladým moc chutnal. Já na mák ani ořechy moc nejsem, vlastne ani moc na skladké,ale zmizel, ani jsem se nenadála. Všechny 4 šišky. Ahojky Jana H.Bude foto.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 12:16

    Medem sladím i makovou nádivku. Jinak tenhle závin vypadá také dobře. Dávala jsem na tento web podobný recept s jiným poměrem, také je tam droždí a nenechává se kynout. Po upečení je krásně křehký:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 11:53

    Zkuste asi 300 - 400 ml, já to dělám už od oka. Když je málo, tak ještě přidám. V mikrovlnce je to rychlé. Jana .

  • Pavlína Svitáková | 8. 2. 2006 11:42

    To vyzkouším.Vypadá to mňamózně.

  • Anonym | 8. 2. 2006 11:36

    Mám dotaz ?? Kolik toho vlahého mléka do těsta ??!! Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Med Mléko Mleté vlašské ořechy Perník na strouhání Rostlinný olej Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…
21
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Pohřeb hudebníka StarDance Šatry (†54): Klobouk a joint na rakvi! Klaněl se zástup slavných...

Pohřeb hudebníka StarDance Šatry (†54): Klobouk a joint na rakvi! Klaněl se zástup slavných...

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynutý koláč s různým ovocem
Nekynutý koláč s různým ovocem
Německé telecí plátky
Německé telecí plátky
Německý bramborový salát
Německý bramborový salát
Nemožná pohanka
Nemožná pohanka
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact