Nejdříve uděláme kvásek z mléka a droždí, můžeme dát trochu cukru necháme vykypět na teplém místě. Dále dáme do mísy mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, sůl, a nakonec kvásek, zadělame těsto a vypracujeme.
2
Těsto hned dáváme na vymazaný plech, na těsto můžeme dát švestky, meruňky, rybíz, atd. a nakonec sypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Tato dávka je na dva plechy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
P
|25. 7. 2015 10:16
No, mne jen udivil ten název - nekynutý.. ale když jsou tam kvasnice, tak asi kynout bude.. nebo ne?
M
|10. 9. 2012 03:19
Udelala jsem z polovicni davky na jeden plech se svestkami. Testo se trochu lepilo a prislo mi divne, ze v teste neni ani trosku cukru, ale udelala jsem ho podle receptu. Drobenku z krystalu jsem nikdy nedelala, pouzila jsem tedy moucku jak jsem zvykla. Byl hrozne drobivy, vubec nebyl sladky, a aby se to dalo alepson jist, museli jsme ho radne pocukrovat. Nemame radi prilis sladke veci, ale s cukrem jen v dorobence to chutnalo jako drtiny. Ocenuji, ze se nemusi nechavat kynout, proto zkusim jeste jednou a pridam cukr.
Petra Behenská
|30. 7. 2009 10:41
Výborný! Před chvilkou jsem dodělala z poloviční dávky a je opravdu výborný,přidávám si k receptům. A dávám za jedna.
Ivana B.
|27. 7. 2009 10:38
Koláč se mi nepovedl, tato dávka mi vyšla na jeden plech. A chuťově nebyl dobrý, drobil se. Už ho dělat nebudu.
Ivana B.
|19. 7. 2009 11:15
Prosím vás, jak dlouho musím nechat kvásek z mléka a droždí "vykypět na teplém místě"? Děkuji.
Iva Salajová
|2. 7. 2009 15:05
Skládám poklonu, koláč je vynikající! Upekla jsem ho s třešněmi(vypeckovanými) a navrch ještě malinko posypala skořicí. První plech jsem dopekla asi před 20 min. a po koláči se jen zaprášilo:-) Díky za recept!!
zbynka olsakova
|4. 2. 2008 08:04
děkuji za recpt.výborný.pekla jsem kolač s borůvkama.dávám za 1.
Tereza Bernatíková
|24. 1. 2008 15:43
Dělala sem z poloviční dávky a musím říct že paráda, samotné těsto bylo sice hrozně olejové, ale to bude spíš problém můj, než chybou v receptuPoužila sem mraženou lesní směs a samotný koláč je výborný, jen je velice křehký a rozpadal se mi. Chuťově ale není co vytknout
Soňa Salabová
|7. 7. 2007 14:57
Právě jsem dopekla poslední plech a už se těším až ochutnám.Musím chválit už nyní za super těsto,rychlý,těsto se výborně zadělává,použila jsem mixer,dobře se s ním pracuje na plechu,prostě supeeeeeeer.Ani já nemusím těsta,která se musí válet,proto když jsem tento recept objevila,řekla jsem si,jdu do toho.A jsem velice ráda,že nezklamal.Doporučuji a dávám za jedna...
Petra Zembinská
|11. 4. 2007 10:45
Včera večer jsem ho pekla z poloviční dávky a musím říct, že je naprosto super!!!!
Jana Tomčíková
|8. 1. 2007 18:58
Dnes jsem se vrátila k tomuto receptu, koláč je opravdu vynikající!Dávala jsem zase trnky a nakonec jsem ho po pečení mírně pokropila trochou rozpuštěného másla.Moc dobré.
Lenka
|18. 9. 2006 12:23
Tento koláč je vynikající. Já jsem dala jen žloutky, bílky použiji na kremrole. Koláč je rychle připravený, křehký. Já jsem z časových důvodů švestky zasypala jen mletým mákem (lze mletý již koupit, což je výhodné) a samozdřejmě cukrem. Opravdu vynikající koláč. Doporučuji a dávám velkou jedničku.
Jana Tomčíková
|18. 9. 2006 07:20
Výborný koláč!Byl okamžitě pryč.Se švestkami nemá chybu, dělala jsem z poloviční dávky na jeden velký plech, jen do drobenky jsem dala cukr krupici+vanilkový cukr.Dávám velkou 1!
Jana Povolná
|14. 9. 2006 23:55
jo,jo,jo....právě tento recept jsem měla připravený,že ho zadám do nových receptů ! - dostala jsem ho v srpnu od jedné známé ... je fakt skvělý...už jsem ho zkoušela se švestkami s mákem a meruňkami s tvarohem...tak pošlu alespoň foto :-)))
EvaSma
|14. 9. 2006 16:22
Právě jsem tento koláč upekla - se švestkami. Je opravdu výborný. 1/2 dávka je na normální plech. Překvapila mě, že se dává droždí i prášek do pečiva, ale výsledkem je opravdu dobrý koláč.
Jitka Jambrichová
|12. 9. 2006 18:29
toto těsto je nekynuté tak ho nemusíte nechávat odpočinout, pracuje se sním opravdu dobře.Co se týká té drobenky zkuste z krystalu , je taková sypká apři pečení dostane krásnou růžovou barvu a není rozblemtavá.
Martina
|12. 9. 2006 13:43
já nechávám těsto chvilku odpočnout, lépe se s ním pracuje,používám ho i na buchtičky se šodo,nebo na pizzu.Drobenku z moučkového cukru jsem ještě nezkoušela a kristal nebo krupice je myslím úplně jedno.
Berča
|11. 9. 2006 16:05
Já tedy drobenku dělám z krystalového cukru, přidávám ještě vanilkový cukru.
Lenka
|11. 9. 2006 15:25
Cukr krystal se mi zdá divný. Já dávám vždy cukr krupici, je přeci jenom jemnější. S moučkovým cukrem jsem to nikdy nezkoušela. Zajímavé - co člověk - to názor.
Ivana Přikrylová
|11. 9. 2006 14:27
Recept vypadá chutně. Je to ale poprvé co čtu, že se do drobenky dává krystalový cukr. Já dávám vždy moučkový cukr.