Z mléka cukru a kvasnic uděláme kvásek, který dáme do 1/2 kg mouky a zpracujeme v těsto. Předtím si připravíme náplně. Z těsta hned kávovou lžící na posypaný vál děláme malé bochánky, které naplníme náplní a dáme péci.
2
Po upečení každý koláček namočíme do rozpuštěného másla s rumem a obalíme v moučkovém cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|26. 2. 2011 01:27
V zadání receptu je uvedeno 1.kg hl. mouky , ale v popisu je jen 1/2 kg. Kolik ji tam vlastně patří?
Helena
|16. 2. 2008 17:03
Tak jsem je dnes dělala,ještě jsou horké.Musím říct,že jsou to úplně jiné koláčky,než jsem čekala.Připomínají trochu cukroví.Ale jsou výborné.Toho tuku je tam hodně,ale ve výsledku to právě dělá křehkost .Jestli ještě mohu poradit-rozválejte těsto na plát,rádlem nakrájejte čtverečky,naplňte nádivkou,stočte a spojem máčejte v rozšlehaném vejci a cukru.Pečte při 200 st.cca 15 minut.
Lidka Kábrtová
|30. 3. 2005 12:17
Jsem asi nechápavá, co s tím sádlem? Taky do těsta? Moc děkuju.
Václav Bělice
|28. 3. 2005 13:40
Hera, nebo máslo se zamíchají do těsta .
Lidka Kábrtová
|27. 3. 2005 17:39
Ta hera a sádlo se taky dáva do těsta?
Lidka Kábrtová
|24. 3. 2005 09:49
Moc děkuji, zkusím to, i když si s kynutými těsty moc nerozumím.
Václav Bělice
|24. 3. 2005 06:45
náplň se dává dovnitř, do másla dám asi 2 polévkové lčíce rumu
Lidka Kábrtová
|23. 3. 2005 14:22
Ta náplň se dává na koláček, nebo dovnitř? A jaký je poměr másla a rumu?