Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme na plném ohni 15 minut, až šťáva začne mít oranžovou pěnu. Poté vezmeme síto (0,2 mm) a hrnek, do kterého budeme postupně lisovat šťávu z vývaru. Měly by nám vzniknout dva hrnky oranžové šťávy.
2
Vezmeme velkou mísu, nalijeme vodu, přidáme cukr, kyselinu citronovou, přilejeme vývar. Neustále mícháme až do úplného rozpuštění cukru krupice a kys. citronové. Ochutnáme a posoudíme, zda přisladit. Slijeme trychtýřem do litrové sklenice (podobná třeba od slivovice nebo vína), zašpuntujeme a dáme do lednice. Můžeme hned mlsat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Venclová
|15. 6. 2016 13:05
Jedna nektarinka je málo a neni v sirupu ani znát. Je to sajrajt samý cukr. Přislazovat je hloupost, přidat ovoce se musí.
Alena
|25. 6. 2015 11:25
Právě jsem sirup dokončila, použila jsem místo nektarinky zralé sladké broskve. Recept je super, myslím, že se určitě dá udělat třeba i z meruněk. Jen ovoce bych osobně přidala. Dala jsem 2ks středně velkých zralých broskví a výsledek : vůně super, chuť bych brala o něco výraznější, barva je jen nažloutlá, určitě ne krásně oranžová, jak má paní na obrázku. Ale jinak určitě doporučuji, vyzkoušejte! :-) <:-)
Lenka
|10. 6. 2015 13:39
Sirup je výborný, dělám další várku. ;-)
autor receptu
|10. 8. 2014 08:15
jindřiško... sirup se nekazí, protože je tam regulátor (kyselina citronová), ale i při teplotě v lednici doporučuji spotřebovat do 2 týdnů... hezký den.:-)
Jindřiška
|22. 7. 2014 16:33
Dobrý den, jak dlouho vydrží, než se zkazí
autor receptu
|15. 8. 2012 12:40
:-D jitko zkuste to a potom tu pište, že to není cítit ... :-[
Jitka
|15. 8. 2012 11:43
Pokud nebude nektarinek víc, vůbec bych se do receptu nepouštěla, protože jedna nektarinka nemůže být v sirupu ani cítit.