• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Nektarinkový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nektarinkový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      ks nektarinka tepelně jí upravujeme
    • 1
      lžíce kyselina citronová polévková
    • 0,70
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme na plném ohni 15 minut, až šťáva začne mít oranžovou pěnu. Poté vezmeme síto (0,2 mm) a hrnek, do kterého budeme postupně lisovat šťávu z vývaru. Měly by nám vzniknout dva hrnky oranžové šťávy.
2
Vezmeme velkou mísu, nalijeme vodu, přidáme cukr, kyselinu citronovou, přilejeme vývar. Neustále mícháme až do úplného rozpuštění cukru krupice a kys. citronové. Ochutnáme a posoudíme, zda přisladit. Slijeme trychtýřem do litrové sklenice (podobná třeba od slivovice nebo vína), zašpuntujeme a dáme do lednice. Můžeme hned mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Venclová | 15. 6. 2016 13:05

    Jedna nektarinka je málo a neni v sirupu ani znát. Je to sajrajt samý cukr. Přislazovat je hloupost, přidat ovoce se musí.

  • Alena | 25. 6. 2015 11:25

    Právě jsem sirup dokončila, použila jsem místo nektarinky zralé sladké broskve. Recept je super, myslím, že se určitě dá udělat třeba i z meruněk. Jen ovoce bych osobně přidala. Dala jsem 2ks středně velkých zralých broskví a výsledek : vůně super, chuť bych brala o něco výraznější, barva je jen nažloutlá, určitě ne krásně oranžová, jak má paní na obrázku. Ale jinak určitě doporučuji, vyzkoušejte! :-) <:-)

  • Lenka | 10. 6. 2015 13:39

    Sirup je výborný, dělám další várku. ;-)

  • autor receptu | 10. 8. 2014 08:15

    jindřiško... sirup se nekazí, protože je tam regulátor (kyselina citronová), ale i při teplotě v lednici doporučuji spotřebovat do 2 týdnů... hezký den.:-)

  • Jindřiška | 22. 7. 2014 16:33

    Dobrý den, jak dlouho vydrží, než se zkazí

  • autor receptu | 15. 8. 2012 12:40

    :-D jitko zkuste to a potom tu pište, že to není cítit ... :-[

  • Jitka | 15. 8. 2012 11:43

    Pokud nebude nektarinek víc, vůbec bych se do receptu nepouštěla, protože jedna nektarinka nemůže být v sirupu ani cítit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Zdravě i chutně Nápoje Ovoce Nealkoholické Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Nektarinka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Záhadný prsten Emmy Watsonové: Hermiona je zasnoubená?!

Záhadný prsten Emmy Watsonové: Hermiona je zasnoubená?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Nekonečný špíz co dům dal
Nekonečný špíz co dům dal
Nektarinkový koláč
Nektarinkový koláč
Nektarinkový salát s mozzarelou
Nektarinkový salát s mozzarelou
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact