• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Nektarinkový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nektarinkový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      ks nektarinka tepelně jí upravujeme
    • 1
      lžíce kyselina citronová polévková
    • 0,70
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme na plném ohni 15 minut, až šťáva začne mít oranžovou pěnu. Poté vezmeme síto (0,2 mm) a hrnek, do kterého budeme postupně lisovat šťávu z vývaru. Měly by nám vzniknout dva hrnky oranžové šťávy.
2
Vezmeme velkou mísu, nalijeme vodu, přidáme cukr, kyselinu citronovou, přilejeme vývar. Neustále mícháme až do úplného rozpuštění cukru krupice a kys. citronové. Ochutnáme a posoudíme, zda přisladit. Slijeme trychtýřem do litrové sklenice (podobná třeba od slivovice nebo vína), zašpuntujeme a dáme do lednice. Můžeme hned mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Venclová | 15. 6. 2016 13:05

    Jedna nektarinka je málo a neni v sirupu ani znát. Je to sajrajt samý cukr. Přislazovat je hloupost, přidat ovoce se musí.

  • Alena | 25. 6. 2015 11:25

    Právě jsem sirup dokončila, použila jsem místo nektarinky zralé sladké broskve. Recept je super, myslím, že se určitě dá udělat třeba i z meruněk. Jen ovoce bych osobně přidala. Dala jsem 2ks středně velkých zralých broskví a výsledek : vůně super, chuť bych brala o něco výraznější, barva je jen nažloutlá, určitě ne krásně oranžová, jak má paní na obrázku. Ale jinak určitě doporučuji, vyzkoušejte! :-) <:-)

  • Lenka | 10. 6. 2015 13:39

    Sirup je výborný, dělám další várku. ;-)

  • autor receptu | 10. 8. 2014 08:15

    jindřiško... sirup se nekazí, protože je tam regulátor (kyselina citronová), ale i při teplotě v lednici doporučuji spotřebovat do 2 týdnů... hezký den.:-)

  • Jindřiška | 22. 7. 2014 16:33

    Dobrý den, jak dlouho vydrží, než se zkazí

  • autor receptu | 15. 8. 2012 12:40

    :-D jitko zkuste to a potom tu pište, že to není cítit ... :-[

  • Jitka | 15. 8. 2012 11:43

    Pokud nebude nektarinek víc, vůbec bych se do receptu nepouštěla, protože jedna nektarinka nemůže být v sirupu ani cítit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Zdravě i chutně Nápoje Ovoce Nealkoholické Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Nektarinka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

251
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
28
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Nekonečný špíz co dům dal
Nekonečný špíz co dům dal
Nektarinkový koláč
Nektarinkový koláč
Nektarinkový salát s mozzarelou
Nektarinkový salát s mozzarelou
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact