• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Nektarinkový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nektarinkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg nektarinka rozpůlené
    • 220
      g cukr krupice + 2 lžíce zvlášť
    • 200
      g máslo pokojové teploty
    • citronová kůra z 1 citronu
    • pomerančová kůra z 1 pomeranče
    • 3
      ks vejce velká
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 160
      ml podmáslí
    • smetana ke šlehání nebo vanilková zmrzlina k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete olejem a vyložte pečicím papírem. Každou nektarinku nakrájejte na asi 8 skrojků a v míse je posypte dvěma lžícemi cukru. Máslo s cukrem a citrusovou kůrou vyšlehejte do nadýchané pěny. Jedno po druhém přidejte vejce. Přidávejte prosátou mouku s kypřicím práškem střídavě s podmáslím tak, abyste končili moukou. Těsto vlijte do dortové formy.
2
Šťávu, kterou mezitím pustily nektarinky, slijte a uchovejte. Povrch koláče poklaďte polovinou nektarinek. Pečte asi 30 minut, až korpus zpevní (můžete také provést test špejlí, zůstaneli suchá, je upečeno). Na ještě horký koláč dejte zbylé nektarinky a vše zalijte slitou šťávou. Nechte asi 10 minut chladnout. Podávejte se šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 15. 8. 2011 10:31

    Perfektní. Šťávy z nektarinek jsem pouze cukrem dostala moc málo, tak jsem je přelila ještě troškou vroucí vody a bylo.

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 8. 2011 13:07

    Opraveno, díky.

  • vv | 11. 8. 2011 10:33

    jen me zarazi ten cukr 220kg ;)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Máslo Nektarinka Podmáslí Pomerančová kůra Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Quiche

Quiche

Cuba libre

Cuba libre

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

230
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
132
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
88
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
23
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
23
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Nejúžasnější jogurtové řízky
Nejúžasnější jogurtové řízky
Nejzelenější smoothie
Nejzelenější smoothie
Nekonečný špíz co dům dal
Nekonečný špíz co dům dal
Nektarinkový salát s mozzarelou
Nektarinkový salát s mozzarelou
Nektarinkový sirup
Nektarinkový sirup
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact