Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, poté přidáme na kostičky nakrájené velmi změklé máslo a tvaroh. Hmota spadne a někdy se i srazí (nevadí to). Pak přidáme s moukou smícháný prášek do pečiva a jemně zapracujeme. Půl těsta si dáme stranou a obarvíme kakaem dohněda. Do vymazané bábovkové formy nalijeme postupně dvě barevná těsta špejlí trochu promícháme - kvůli mramorovému efektu a dáme péct do středně vyhřáté trouby 170 °C zhruba 45 minut až hodinu. Někdy nechávám péct ještě déle, záleží na mnoha faktorech.
2
Bábovka se po rokrojení musí nejprvé velmi dobře vychladit (máslo s tvarohem musí ztuhnout).
Vynikající!!! Manžel celkově buchty nemusí, ale tahle bábovka v něm zahučela během chvíle. Je opravdu vláčná. Těsto se mi zdálo příliš hutné, tak jsem ho trochu zředila mlékem a vůbec nic jsem tím nezkazila. Doporučuji všem, kteří nesnáší, když buchta drhne v krku - u této to vážně nehrozí.
Kateřina Herclíková
|8. 11. 2009 11:33
Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si recept upravila, ale jen nepatrně - vejce dávám 4ks a kypřící prášek celý pytlíček.
Kateřina Herclíková
|8. 11. 2009 11:31
Tato bábovka je moc dobrá, bála jsem se aby nebyla "mastná" , ale je opravdu vláčná a voní po tvarohu. Výhodou je rychlá příprava. Dávám 1.