RADA: Jak vybrat kvalitní maso
To bude asi pánví nebo rukama, protože mně se nic nepřipalovalo ani neopadávalo.
Ano dá. 8-)
a nemohla by se místo jogurtu použít třeba zakysaná smetana? Nemá někdo zkušenost?!
Dělala jsem z vepřové kýty, naloženo 24 hodin a bylo to výborné. Doporučuji
úžasný řízky, já tam tedy nepotřebuju česnek ani koření, stačí sůl a pepř, ale i takhle obyč jsou vynikající, krásně křehký a šťavnatý, doporučuju!!!
Vyskúšala som ich aj ja, z kuracích pŕs. Mne chutili, aj keď som čakala viac, podľa komentárov. Manžel a moja sestra skonštatovali, že nevidia rozdiel medzi klasickými a týmito. Dávam za 1. Kamarátka robila v Helmans majolke a chválila, že sú super. Moja mamina zase tesne pred vyprážaním obalí každý rezeň ešte naviac v bielku - skúste aj vy, sú naozaj úžasne mäkké a myslím, že ešte lepšie ako tie jogurtové. ;-)
lepší řízky jsem ještě nikdy nejedla! křehké a šťavnaté.. výborné! i naše konzervativní babi si je pochvalovala a to už je co říct:) vím, že se to zastáncům česneku nebude moc líbit, ale až večer jsem zjistila, že česnek nemám, tak jsem do marinády nasypala sušený česnek (v pytlíku jako koření) a nikdo to nepoznal.. jen už jsem nesolila, ten sypaný česnek obsahuje dost soli.
myslým že by to bylo výborné i s kefírovím mlékem a s majoránkou :-P
Dělala jsem z vepřového a myslím, že mnohem lepší by bylo kuřecí maso a přidat nějaké koření...
Vyborne jak z kureciho tak veproveho masa !!! Uz nedelam "klasiku", delam pouze tyto :-) .......(nepouzivam jogurt, ale ridky tvaroh)
Už jsem na těchto stránkách nebyla víc jak rok, proto mě moc moc těší ohlasy na recept, který jsem sem kdysi vložila. Děkuji srdečně!
Před smažením je obaluji ve vajíčku a strouhance,když jsem použila jen strouhanku,tak se mi obal při smažení loupal a přichytával na pánev.jinak nemají chybu jsou nejštávnatější co jsem jedla.dávám1.
opravdu výborné :D
Dnes jsem je delala k obedu a musim rict ze byli vyborne uplna mnamka davam za jedna.
Dnes jsme je měli k obědu,byly výborné,všichni jsme se jen olizovali!
vyzkoušela jsem a neměla jsem úspěch-příteli to nechutnalo..
Mají se pak dát do trouby, nebo to není potřeba? díky
Úžasné.... už se těším až je zase udělám..:)))
Neměla jsem soma jogurt, nahradila jsem acidofilem a taky dobrý.
Tak jak vám chutnalo s bramborovou kaší, nebo bramborama? :D
Jsou výtečné a doporučuji vyzkoušet! :-))
Vyzkoušela jsem nadšení se nedostavilo zkusit se má všechno ale klasika je lepší
Opravdu výborné, můj chlap mi řekl, že klasický trojobal už nechce, tohle je mnohem lepší.:-) Jen pro inspiraci: řízků jsem si naložila hodně, tak jsem je druhý den obalila v plátcích mandlí a je to ještě lepší než ve strouhance. Zkuste to:-)
Tento recept jsem poslala vsem mym znamym jak tady v Kanade, tak i do Ceska. Je to excellent!! Ja sama moc nestojim o kureci maso, tak jsem to udelala z "butterfly" kotlet, ty jsou bez kosti,jenom to libove masicko!! Nechala jsem to marinovat 4 dny v lednicce (vlastne jsem na to zapomnela!) a to pomohlo, ze maso bylo i stavnate a ne tak suche, jak kotlety umej byt. Byly vyborne a vrele doporucuji!!
Sklidila jsem pochvalu, děkuji autorovi :o)
Opravdu skvělé. Přidala jsem do jogurtu ještě různé bylinky - bazalka, tymián, rozmarýn a možná další - a všem doma moc chutnalo. Řízky ˇbyly krásně štěvnatý.
Jano, vůbec nic, já tam vejce nedávám nikdy a je to v pořádku ;-)
Zapomněla jsem dát do marinády vejce,nevíte,co se bude dít po obalení?:-D
Zkoušel jsem dnes z kuřecích prsních řízků a výsledek byl opravdu super. Takže za sebe určitě doporučuji.
Právě jsme doobědvali a byly úžasné. Nejlepší řízky,které jsem kdy jedla! *1*
Výborné řízečky,ještě uvidím co na to děti,ale myslím, že bude úspěch.
Také jsem se do nich pustila a nebyly špatné, ale je pravda, že jsme čekali víc.Klasické řízky jsou lepší.
Chlapci, chlapci, je chvályhodné, že jste dobří kuchaři, ale co TA ČEŠTINA?
Tohle je opravdu skvělí recept.Zvladnul jsem to i já a moje přítelkyně byla nadšená.Moc děkuji bylo to opravdu výborné.
Dělala jsem dnes z vepřové kýty a byly vynikající. Opravdu křehké. V neděli nachystám pro návštěvu z kuřecího masa. Ohodnotila jsem samozřejmě 1 :o)
Skvely recept,diky za nej
Mňamka výborné. Přítel mě nic nenechal. :-( Už vím co udělám k večeři:-)
moc dobré.super křehké a šťavňaté.
Také jsme měli tento víkend ,byly výborné ,šťavnaté no super.Dělala jsem kuřecí,jsou dobré teplé i studené,dávám 1!!!
O víkendu jsme měli tyto úžasné řízky k obědu, připravovala jsem je z vepřové kýty a opravdu jsou výtečné a krásně šťavnaté. Navíc odpadá práce s obalováním, jen ve strouhance je to raz dva. Moc děkuji za skvělý recept.
O víkendu jsme měli tyto úžasné řízky k obědu, připravovala jsem je z vepřové kýty a opravdu jsou výtečné a krásně šťavnaté. Navíc odpadá práce s obalováním, jen ve strouhance je to raz dva. Moc děkuji za skvělý recept.
Moc dobré.Řízky jsou jemné a byly hned pryč. Díky!
rezne sme takisto vyskušali..síce s nedoverou som nakládala rezne do jogurtu, a priznám sa, že by som sama nikdy nezvolila tuto kombinaciu a to som v kuchyni experimentátor..ale rezne boli tak krehké, že sa mi až nechcelo verit a moji stravníci už nechcu obyčajné rezne:)
Dnes jsme měli k obědu a bylo to opravdu moc dobré. Použila jsem také místo strouhanky rozdrcené kukuřičné lupínky a nemělo to chybu.
výborné!!!nemala som ani biely jogurt ani kyslú smotanu, tak som tam dala jogurt ochutený (lieskový orech s medom):-)k tomu diabolské korenie, na cesnak som zabudla. polku som potom obalila v struhanke, polku som vyprazala len tak, lebo sme sa nevedeli s priatelom rozhodnut, co je lepsie:-)výsledok ale vynikajúci v oboch prípadoch:-)ta sladkost toho jogurtu tam vôbec nebola cítiť.
Včera jsem je vyzkoušela, místo jogurtu jsem použila zakysanou smetanu a i neodležené byly opravdu výborné, zařadila jsem je mezi recepty, které budu vařívat :-)díky za inspiraci
dneska jsme to měli k obědu a jen se po tom zaprášilo....řízečky byly křehounké a krásně křupavé...mňam
Je to moc moc dobré.
Výborné a velmi jednoduché, prostě paráda.
Evičko, recept říká, že maso naložíme v marinádě a necháme do druhého dne, potom maso obalíme ve strouhance a smažíme! Stačí takové obyčejné vysvětlení?
Chtela bych se zeptat zda se to ma obalit jenom v te strouhance.Pisete ze se rizky maji namacet v marinade,ale ja jsem to pochopila tak ze se do ni maji vlozit a nechat do druheho dne v lednicce,dekuji.
Vynikalící recept znám ho dlouho maso je křehčí a šťavnatější je dobré místo jogurtu dát zakyslou smetanu - někdo zase šetřil !!!
Tak včera mi kamarádka, tento recept chválila, že je vynikající. Akorát řízky neobaluje ve strouhance,ale v nahrubo rozdrcených kukuřičných lupínkách. Určitě vyzkouším.
Já se musím přidat k paní Blaženě. Manželovi to také moc nechutnalo a já jsem v tom také úžasné moc nenašla.
uvařila jsem to k večeři na druhý den, chlapcům moc chutnalo, mohu doporučit :)
Opravdu naprosto úžasná dobrota :o)I dětem to moc chutnalo!
Váš výborný recept jsem nedávno vyzkoušela, všem nám chutnal a napodruhé jsem obměnila marinádu. Byla z jogurtu, česneku, vajíčka a 1lžíce podravky. A naložila jsem krůtí prso, které jsem ani nerozklepala. Masíčko bylo křehké a taky moc dobré. Děkuji za tip.
Děkuji za super recept, moc mi chutnalo. I když musím dodat, že přítel prohlásil, že to je stejné jako normální řízek :o(
Dnes jsme měli říízky k obědu, jsou vážně úžasné.
Dnes jsme měli řížky k obědu, jsou vážně úžasné.
výborné!! opravdu
Pro paní Haluškovou: chlapi jsou starý konzervy,já to tomu svému řekla,až když je zblajznul a teprve potom chválil. Maso je daleko křehčí,než normálně.
Chutné, křehké! Vyzkoušeno i na vepřovém. Dávám 1 a ukládám do oblíbených.
Výborné! Maso je jemné, křehké. Skvěle se hodí i k méně výrazným sósům, kde nepřebíjí jejich chuť. Děkuji za recept.
Tak teď mě asi ukamenujete, ale mému manželovi to nechutnalo. Řekl, že to s klasickým řízkem nemá nic společeného a obyčejný řízek že je lepší....Tak nevím....
Davam za jedna dali jsme je v sobotu k obedu a musim rict ze byli bezva.Klasicke rizky nam zbyli vzdy jeste k veceri ale tydle ne snedli se vsechny najednou,fakt velky mnamka.
Výbornééééééé!!!!!!
Perfektní!!! Děkuji za recept, moc nám chutnalo. Nechala jsem to v tom nálevu jen 5 hodin i tak to nemělo chybu. Do marinády jsem přidala navíc oregano, to já musím mít úplně všude :-)
Dneska sme měli a šmakovalo nám ani nebylo poznat že řízky sou z kozy.
Po přečtení tohoto receptu před časem nedělám řízky jinak. Vynikající. Dávám za 1***!
Musím se přiznat, že jsem dlouho váhala jestli řízky zkusím nebo ne....naložené maso v jogurtu? a navíc řízky dělám tak 1xza rok, no dnes jsem to tedy uvařila a je to vynikající, já se málokdy přejím, ale po dnešním obědě, jsem zůstala sedět s nafouknutým břichem....už se těším na zítra, protože budou taky:-)
Výborně, dneska jsme měli k obědu a všichni si pochvalovali, masíčko křehoučké. Dávám za jedna!
Výborně, dneska jsme měli k obědu a všichni si pochvalovali, masíčko křehoučké. Dávám za jedna!
Tak jsem musela tenhle "zázrak" taky vyzkoušet a musím se přidat k pochvalným ódám. Bylo to fakt výborné, řízky š'tavnaté. Mělo to takový svěží šmrnc. Dala jsem koření směs barevného pepře a smažila bez strouhanky. Skvělý recept. Budu dělat častěji!
Výborné, pochválila je i moje tchýně a to se nestává
No já do zbylé marinády přisypu strouhanku (a třeba i trochu strouhaného sýra) a udělám takovou smaženku, která zmizí zároveň s řízky :o))
Dobrý den u této dobroty, u které každý slintá! Jen mi prozraďte, na co se použije ta zbylá marináda?
V troubě na pečíčím papíře se upečou do křupava,tak jako na pánvi na oleji? Ještě jsem to neslyšela a ani nejedla,tak bych to chtěla vyzkoušet.
Opravdu vynikající, měkké, lahodné. U nás už jinak řízečky nesmažíme.
Jo a ještě jsem tam dala: chilli, koření na pizzu a kmín
Hm...to byla dobrota! Akorát si mamka stěžovala, proč jsem tam dala tolik pepře (říká 20-30 kuliček, ale ona kecá...), ale kdybych ho tam tolik nedala, nebyly by tak vynikající! Jemně pikantní, a všem chutnaly! Díky za recept!
Z vepřového i kuřecího masa výborné, chutnalo i tchyni a to je co říct!
Já je dělávám v troubě na pečícím papíře. I vepřové jsou krásně měkké
Rudo, včera ráno jsem naložila naklepanou kýtu, dnes dělala - vynikající, měkká
Tak jsem se pokusil dělat tento "Mls".Chuťově dobré,strouhanka se neodlepovala,ale jelikož jsem to dělal z vepřového,tak maso nebylo nejměkší.Asi 1 cm silné plátky byly moc,třebaže byly naklepány a 28 hod.v marinádě.Chce to slabší maso,nebo friťák.
Dlouho jsem vybíral,co udělat k obědu?Koupil jsem vepřové a hledal dobrý recept,kterým bych překvapil rodinku.Při hledání se najednou na pravé straně objevil obrázek,klik na něj a ejhle,vychvalovanou dobrotu můžu vytvořit i z vepřového.Zítra na oběd tento "MLS"udělám a nechám se překvapit.
Teda dnes jsem dělala a všem moc chutnali fakt super typ.
Ano lze - dělám bez česneku , kapra to dost zjemní ,mně to moc chutná!
Skvělé!!! Pokud budu mít v ledničce jogurt, tak už dělám řízky jen takhle! :) Taky mne napadlo, když se blíží ty vánoce, jestli by se takto dal připravit i kapr...?
Lahůdka, moc doporučuji!
Velmi dobré, dělám už jen na tento způsob.
Dělala jsem z vepřové kýty. Manžel nevěřil, ale pak slintal taky:-)Jen při pečení se někdy přilepilo "těstíčko" k pánvi.Chuťově výborné!
Dělala jsem již několikrát,je to moc dobré.Jsou dobré teplé i studené.
fakt skvělé, naložila jsem takto směs vepřových a kuřecích řízků a brácha - velký fajnšmekr - ani nerozeznal vepřový a kuřecí řízek.....
Tyto řízečky jsem dělala již několikrát. nejlepší je nechat je v jogurtu aspoń 2 dny, pak je maso křehké. Vajíčka se nemusí vůbec dávat. Jinak výborné.
Výborné, vařím často :-) dávám za 1
Ďalší výborný recept. Ja hádam už ani podľa iných receptov nebudem variť.Robila som včera na obed z bravčového karé a mali velký úspech, boli velmi krehké, do jogurtu som dala trocha karí a provensálske korenie hodne cesnaku a bolo to super.Bola u nás dcérina kamarádka a hneď som jaj musela recept dať, velmi si pochvalovala,ďakujem za výborný recept.
Vynikající!!!! Strouhanku je třeba dokonale vmačkat do masa, aby neopadávala. Měli jsme i vepřové(kýtu) i kuřecí prsa. Šťavnaté, měkké. Super.
tak tohle chutnalo hodně nejen mě.fakt hodně dobrý.šťavnatý,chutňoučký.mě teda nic extra neodpadávalo.pár drobků,jako po klasických řízcích.chválím a s radostí uvařím příště zas
tak tohle chutnalo hodně nejen mě.fakt hodně dobrý.šťavnatý,chutňoučký.mě teda nic extra neodpadávalo.pár drobků,jako po klasických řízcích.chválím a s radostí uvařím příště zas
Taky jsem vyzkoušela, ale absolutně ničím mně neoslovily, strouhanka už na pánvici opadávala a na talíři jsem měla problém řízek vůbec dojíst. Ale každý má jiné chutě. Rozhodně je dle mého názoru lepší klasický trojobal.
Řízky byly výborné. Dělala jsem vepřové, nemusím je sice tolik jako kuřecí, ale musím říct, že mi moc chutnaly. 100x lepší než klasické v trojobalu. Jogurt jsem použila Selský, je dobrý, kvalitní. Dala jsem hodně čerstvě namletého pepře 4 barev. Nechala jsem naložené přes noc a stačilo to, chuť byla skvělá. Řízky zbyly i druhý den a byly ještě lépe uleželé tím pepřem. Celá rodina si pochutnala. Příště klidně přidám víc česneku i grilovacího koření. Jogurt to tak zjemní, že ostřejší chuť neuškodí.....Tento recept doporučuji!
řízky jsou moc dobré,příště jen jinak okořenit, jinak řízky obráceně nám chutnají více
Řízečky jsou opravdu mooooc dobré :)
Skvělé! Dáváme celá rodina za 1!!
Libuše, Petra to asi myslela tak, že na stupnici od 1 do 10 dáva desať, tú najvyššiu známku, lebo im, ako píše, veľmi chutili.
Moc dobré, doporučuji každému. Už když se to smaží je z toho vůně po celé kuchyni. Zkuste to, dávám recept všem koho znám. Za 1
Děkuju za skvělý recept.Už jsem je dělala podruhé, teď jsem je zkusila i z vepřových řízků, které normálně vůbec nedělám, a byly také skvělé. I návštěvě chutnaly. Takže zařazuji do repertoáru a dávám 1 !!
Naprosto bezkonkurenční řízečky:-)
Tyhle řízečky jsou opravdu vynikající, celá rodinka se mohla utlouct!!!!
Díky za recept, vyzkoušela jsem v sobotu a výsledek byl skvělý. Použila jsem kuřecí prsa a byla šťavnatá a příjemně ochucená. Navíc mi přijde příprava příjemnější, než trojobal :-)
Tak jsem se nechala zlakat pochvalnymi komentari a minuly tyden jsem recept vyzkousela. Musim uznat, ze rizecky jsou skutecne velice chutne, krehoucke, posmakla si cela rodina. Ne ze by to bylo to nejuzasnejsi co jsem kdy jedla, to zas nee, ale recept je opravdu skvely a take velmi ocenuji jednoduchost a rychlot pripravy, urcite jednodussi nez klasicky trojobal. Davam za jedna.
Paní Petro,jak to myslíte,že dáváte 10?Tady se hodnotí známkou a mě tyto řízky dost chutnali,takže si myslím,že desítku si určítě nezaslouží...
Řízky byly opravdu super,chutnali vše dokonce i mému manželovi,který nemusí změny.Doporučuji všem a dávám 10 i když na stupnici není.Moc jsme si pochutnali.
Dnes jsem je dělala k obědu, naložila jsem kuřecí stehenní řízečky, byly vynikající, krásně křehké a šťavnaté. Příště dám více česneku a přidám i koření aby byly ještě pikantnější.Určitě je přidám do našich oblíbených jídel.
Martino, myslím, že Vám to nemusí být líto, protože i mě, když jsem je před pár měsíci dělala, zklamaly. Ne, že by nebyly dobré, to byly, ale čekala jsem, že budou fakt úžasný, jak je v názvu, ale to fakt nebyly.
Je mi to moc líto :-(( , ale po těch ohlasech tady jsem čekala něco víc , nevím kde se stala chyba , zkusím příště víc ochutit ten jogurt . . .
O víkendu zkoušela tchýně, naprosto luxusní papáníčko!!! 1*
O víkendu zkoušela tchýně, naprosto luxusní papáníčko!!! 1*
Přikláním se k názoru p. Zity Matejkové. Já také nasmažím více řízků a dojídáme je i druhý den, např. ke chlebu nabo jen tak bez ničeho. Ještě se mi nestalo, že by mi zvlhly. Marinádu neodstraňuji, jen zlehka obalím v obyčejné strouhance a ihned smažím - neobaluji je dopředu, ale pěkně průběžně :-)
tak toto mi pochválil i můj věčně brumlající manžel (zásadně nemá rád novinky).Takže určitě budu opakovat.Opravdu výborné.Dávám 1.
JISTĚ MOC CHUTNÉ. Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI VÍM, ŽE MASO NA ČESNEKU, NEBO DOKONCE ČESNEKOVÉ ŘÍZKY JSOU CHUTNÉ. K TOMU BRAMBORY, ČI BRAMBOROVÁ KAŠE A OBĚD JE HOTOVÝ. VELICE DOBRÝ RECEPT.
Znate nektera "stripsy" z KFC? Pritel se po nich muze utlouci, a tento recept, s tou smesi strouhanky, cornflakes a koreni by mohl chutnat podobne, mohl by nekdo porovnat? Diky :)
Super, dá se to jíst každý den!
Super, poslední dobou jinak řízky neděláme.
Řízky jsem dělala kuřecí i vepřové. Jen se rozpývaly v ústech. Měla jsem veliký úspěch u strávníků.
Jsem hrozně spokojená s tímto receptem. Normální řízky se mohou jít zahrabat. Hned jsem předala recept mé mamce. Opravdová mňamka. Rychlé, chutné, jednoduché. Píšu 1*
I já musím přidat komentář k tomuto receptu,jelikož jak jsem tyto řízky udělala poprvé,byly hned fuč.Od té doby pokud chci dělat řízky,tak jedině na tento způsob.A jsou dobré i na studeno.Už jsem tento recept poradila celé rodině a nemohou si ho vynachválit.
Včera som ich urobila, namiesto jogurtu som dala do marinády kyslú smotanu a boli výborné.
Nesouhlasím,jelikož jsou výborné i studené,peču jich vždy také víc.Rozhodně klasické kuřecí ř.jsou suché a tyto jako dort a ještě díky česnekové marinádě chutnější.Tím nešetřím.
Přikláním se k paní Ivě.Také mě tento recept až tak nenadchl i když má 23stránek.sto lidí-sto chutí.Já osobně taky většinou napeču víc řízků než je třeba k obědu,protože manžel je má rád na studeno k večeři,což s těmito je problém.
Vyzkoušeli jsme s cornflakes a rozdrcenými sušenými chilli papričkami z naší zahrádky, které pálí jako čert. A strouhanky jsme dali velmi málo. Řízky pečené ve friťáku byly naprosto dokonale křehké, šťavnaté, křupavé a úžasně pikantní
Zkuste do strouhanky ještě pro změnu přidat strouhaný sýr:-)
Pani Danko Snaselova dekuji moc za radu. Priste to tak zkusim. A s tou ochucenou strouhankou to je dobry napad, ktera na stopro...vyzkousim. Snad priste budou lepsi. Ony ty rizky byly dobre, ale snad jsem ja cekala vice.
na tento recept zde bylo tolik chvály, že jsem ho také musela vyzkoušet. Jogurt choceňský, marinádu jsem příliš neotírala, obalila ve strouhance s rozdrceným cornflaky. Smažit těsně před podáváním. Výsledek - absolutní špička, na oslavě narozenin se mohly kamarádky utlouct. Budu dělat často.
Prosím Kuchařku on-line opravit v mém komentáři paskvil nějakých značek a číslo 189. Nevím jak se to tam dostalo. Opravit na: 1 lžička chilli, 1 lžička koření Gyros.Děkuji
Ivčo,píši ještě jednou. Dnes jsem již psala odpověď na Váš komentář, ale nebylo to pravděpodobně doručené. Každou chvíli totiž blbne přihlášení. Ivčo, MASO od jogurtové marinády má být LEHCE OBALENÉ. Není proto vhodné řízky od jogurtové marinády očistit. Já marinádu z masa jenom jemně odstraním tehdy, když je jogurt moc hustý a po vytažení řízků je na nich silnější vrstva. Řízky obaluji těsně až před smažením. Obaluji je v OCHUCENÉ STROUHANCE = • 300 g strouhanky,1 lžička sušeného česneku (je moc důležitý - dodává vynikající chuť), 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžičky sladké papriky, ½ lžičky chilli, ½ lžičky koření Gyros, 2 polévkové lžíce sezamového semínka. (lžička - to je ZAROVNANÁ kávová lžička). Někdy do strouhanky zamíchám rozdrobené kukuřičné lupínky = poměr kukuřič. lupínků a strouhanky 1:1 - dohromady 300 g. (Když mi strouhanka zbyde, tak ji uložím do plastikové uzavřené nádoby). Smažím řízky jenom pro okamžitou spotřebu.
Ivčo, jogurtovou marinádu z řízků nikdy pečlivě nesundávám. Řízky nechám jenom okapat a trošinku, (jenom když je marináda hustá a větší množství drží na mase) lehce stáhnu nožem.Na řízcích tenká vrstva marinády musí zůstat. Řízky obaluji v ochucené strouhance - • 300 g strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku (dává pokrmu úžasnou chuť), 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky chilli, ½ lžičky koření Gyros, 2 polévkové lžíce sezam.semínka. (1 lžička je = ZAROVNANÁ kávová lžička). Někdy strouhanky dám méně a doplním ji nadrcenými kukuřič. lupínky (Corn Flekes). Když strouhanka zbude, uložím ji do šroubovací sklenici. Smažím jenom tolik řízků, kolik se sní. Zbytek nechám v marinádě a smažím vždy čerstvé. Čerstvé jsou pěkně křupavé. Zatím i mlsné jazýčky jenom pěly chválu. Nech se daří nebo jiný recept bude chutnat více.
Vyzkousela jsem minulou nedeli, ale bohuzel jsem cekala vetsi obdiv moji rodiny. Priste to zkusim s tou zakysanou smetanou misto jogurtu, jak radi pani Lida Sejb. Navic na druhy den rizky zvlhly a nebylo to uz ono, jak se vyjadrili moji synove. Takze nevim, kde jsem udelala chybu, protoze jogurtovou marinadu jsem peclive odstranila a pak obalila ve strouhance. Manzel radejic nerikal nic a dcerka ta po rizcich moc netouzi, tak jako ja. Davam prednost rizku po studenu s chlebem ci v salatu. Tentokrat jsem si jej teply dala do salatu polela zalivkou a mne to chutnalo, takze ja budu postupovat dle zmineneho receptu, ale priste zkusim s tou zakys.smetanou.
Oliii, já tam česnek taky nedávám. My tam máme rádi nějaké pikantnější koření, dávám různé grilovací směsi např. barbecue, Mexiko nebo country gril, přidám cayenský pepř... dobrá je také "marináda pepř a hořčice" od Knorru - mají i v Penny. Nasypu základní koření a pak ochutnávám a dochucuji přiměřeně, přiměřeně :-)
no skusali sme, ale na veprovom mase a nebolo to nijak zvlastne.marinovali sme 2 dni.este vyskusame na kuracich reznoch :)
Čekám návštěvu a tak bych chtěla připravit něco dobrého,řízečky s jogurtem mě zaujaly,ale kamarádka nemá ráda česnek.Můžete mi prosím poradit jakým kořením ho můžu nahradit,aby řízečky chutnaly stejně dobře?? díky moc
Vyborna marinada, rizky se jen rozpadaji na jazyku, urcite doporucuji vyzkouset. Ja poprve nakladala rano a smazila vecer, napodruhe jsem nalozila uz den dopredu a rozdil byl znat. Nema chybu :o)
Jiná varianta -zakysaná smetana, vejce, 1 polévková lžíce vegety,podravky atp. rozmíchat a potírat naklepané maso. Nechat do druhého dne v lednici. Potom obalovat jenom ve strouhance.
Výborné řízečky, dokonce ještě na druhý den. Díky
my nakládáme maso do jogurtové marinády i na běžné grilování na roštu a nijak zásadně se to nepálí. resp. vůbec, jen je asi třeba grilovat radši opatrně a pomaleji - ve větší výšce. také do marinády nedáváme vejce. jen česnek, pepř a sůl. jako "podložku" lze použít "alobalové pekáčky". nevím jak přesně se to jmenuje ale mají je např. v delvitě, tescu...
§
Dělala jsem o víkendu a řízky byly opravdu naprosto úžasné. Moc děkuji za skvělý recept a dávám 1 * :o)
Anonym jsem já, zase vypadlo přihlášení.
Simčo, já myslím, že racklete určitě nebude problém, klidně bych to tak udělala. A když máte z čeho vybírat, to je úplně nejlepší stav :-)Lenko F., chce to něco, aby Vám to nekapalo do ohně. Alobal by to splňoval, ale bála bych se, že to nepůjde otáčet, aniž by se alobal potrhal. Leda, že máte nějaký ten kvalitní silný určený na gril.
Lucia aj ty griluješ na kameni ? Kameň nemám ,nestačí položit alobal na gril ??
Jano a Lucko - díky za odpovědi, já to chtěla dělat na RACKLETE - to je domácí gril s nepřilnavou kovovou deskou. ale mám i kámen, tak to asi spíš uděláme na tom kameni. Dám pak vědět, jak to dopadlo.
Jogurtová marináda je ta nejlepší na grilování - naložila jsem tak asi 3 kila masa na moji narozeninovou oslavu a málem mi utrhali ruce:D
Simčo, vůbec se to nepálí. Ještě jednou ale zdůrazňuji, že griluji na kameni, takže maso není v přímém kontaktu s ohněm, je jen na rozpálené kemenné desce. Kamen pokapu trochu olejem a rovnou z marinády na něj kladu maso. Naposled jsem to praktikovala teď v sobotu pro větší společnost a všichni "chrochtali blahem". Do marinády nedávám česnek, ale různá pikantní koření.
Jano Cz - a nepálí se ta jogurtová marináda při grilování? Taky už mne to napadlo, použít takto "ošetřené" maso na gril, ale měla jsem obavy, by ten jogurt nedělala nějakou ostudu.... Díky za radu. Simča
Dělala jsem už poněkolikáté na grilovací oslavu - pečeme na kameni, samozřejmě bez strouhanky. Obměňuji koření, takže chuť je pokaždé jiná a pokaždé opravdu báječná.
velice dobre mohu jen doporucit
Použila jsem králičí maso, bylo úžasně chutově výborné.
Je to výborný recept, dělám ho už dlouho, jen podle původního doporučení přidávám do strouhanky ještě hrst kokosové moučky. Nezapomenout po usmažení nechat na papírové utěrce okapat - jinak žlučník bude stávkovat!
dělala jsem z vepřového masa, ještě tomu dám šanci s kuřecím, ale zaítm musím říct - dobré řízky s příchutí česneku. čekala jsem víc.
Zaujalo měto,zkusí co nejdříve,Alena
Křehké, chutné, celá rodinka si mlaskala.Děkuji za recept.
Byla to pohádka,právě jsme je poobědvali.Taky zkusím příště vepřové maso,ale to kuřecí nemělo chybu!
Tento recept znám pod názvem "Řízky FANTAZIE". Akorát, já tam mám napsanou majonézu, ale myslím, že Vaše verze je zdravější. Tuto neděli budou k obědu.
dnes jsem řízky dělala a byli výborné přidala jsem tam akort víc česneku nebo česnek milujeme a super všem doporučuji a děkuji.
Kýta naložená v této směsi + koření Mexiko, ale hlavně, co my musíme mít je obalit pouze v lehce rozdrcených kukuřičných lupíncích. Nikdo už nechce bez nich a je to teda super.
mňamka :o) 1*
vyzkoušela jsem obalené ve strohance i v mouce. Výborné. Pro mne bylo jídlo dle receptu moc kořeněné, zkusím dietní formu bez česněku, málo pepře a uberu pálivou papruku. Zkusím z telecí kýty.
Gertrudo, maso nechám trochu okapat a potom obalím ve strouhance, doopravdy jenom ve strouhance. Strouhanka se na masíčko pěkně přilepí. Můžete masíčko usmažit i bez strouhanky. Vytáhnete ho z marinády, necháte trochu okapat a usmažíte. Dobrou chuť.
Nejsem autorka,ale paní Boženo,myslím si těch 400g.
Prosim Vas, kolik je ten velky jogurt. My tu mame jine velikosti.
Křehké,chutné,skvělé...
Výborne. jenom si je dat
já je dělala z vepřového masa (kotlety) a bylo to MOOC ŽRAVÉ ! To fakt nemá chybu, i to vepřové maso bylo krásně jemné a měkoučké ( a že kotlety bývají tuhé). Fakt EŇO ŇUŇO !
Maso mám naložené-tu strouhanku mám naplácat na marinádu?Nebo musí okapat?Nepochopila jsem,že to někdo obaluje v trojobalu,když je tam ta marináda...?Nebo se to umyje?
Vidím, že recepis všichni chválí, tak musím také vyzkoušet. Doufám že se povede :-))
Vynikající recept.Strouhanku jsem hezky uplácala na řízky a držela super.Velmi chutné.
Výborné. 1
mňaaaam :-)
Výborné. Všetci chválili, určite tento recept u nas nezapadne prachom :))
nemají chybu trojobal se u nás už konat nebude všichni chválili a chtěli recept:-)
TEN RECEPT JE SUPER SKUSIL JSEM HO DNES UDELAT A MAMKA RIKALA ZE LEPSI KURECI RIZKY NIKDY NEMELA.DEKUJU VAM UZASNY NAPAD!!!!!!!
Opravdu skutečná lahůdka, pochvaloval si i manžel který jinak kuřecí řízky nejí. Děkuji za výborný recept.
Opravdu moc dobré. Zkoušela jsem ho obalit v ochucené mouce a je to bomba :-) Jedla dokonce i dcera, která maso moc nejí a chválila to. Doporučuji vyzkoušet! :-)))
Děkuji za recept. Bylo to rychlé a výborné.
Recept je výborný. Dva dny jsem maso nechala naložené. Manžel prohlásil, že chuť je ještě lepší než byla doma vůně ze smažení. Opravdu výborný recept.
tento recept se my moc zamlouva hned ho skusim
Název receptu je na 100% pravdivý, není co dodat. Snad jen díky za něj!
Dělala jsem je včera k obědu,s novým bramborem a okurkovým salátem.Fakt žrádlo,děti mlaskaly:-) Díky za výborný recept:-)
Rezne robím už asi 2 roky, používam však kyslú smotanu, obalujem v strúhanke zmiešanej so strúhaným syrom. Výborné...
Včera jsem připravila k obědu a měly obrovský úspěch. Děkuji za tip.
Chtěla bych jen napsat, že já připravuji řízky už po dlouhou řadu let tak, že je třeba načesnekuju, nasolím, popřípadě určitě by šlo i ochutit jinak, dám do uzavíratelné nádoby a zaleju mlékem, nejlépe do druhýho dne a více dnů taky vydrží, pak jsou křehké a šťavnaté...tento recept mi před lety poradila jedna babička, prej se takhle udržovalo dříve maso na vesnicích, kde neměli lednice....
Maruško, úplně nejlepší je jogurtové řízky obalit v ochucené hladké mouce (viz. recept Americké KFC kuře) a do mouky přidat rozdrcené Corn Flekes. Na řízečkách se udělá křupavá vynikající kůrčička, která při smažení neopadává. Hladkou mouku (150g) ochutím: 1 lžičkou soli, 1 lžičkou sladké papriky, 1 lžičkou steakového koření, l lžičkou sušeného česneku, 1/2 lžičkou pepře, 1/2 lžičkou koření Gyros. Do ochucené mouky přidám asi 100g rozdrcených Corn Flekes (kukuřič. lupínky). Jogurtové řízky mám vyzkoušené i ve strouhance i v ochucené mouce. A ochucená mouka s kukuřič. lupínky mi připadá nejlepší.
Také občas bojuji s problémem opadávající strouhanky. Kromě možnosti smažit řízky bez obalování je někdy obaluji v kalsickém trojobalu. Je to sice patlavá záležitost, ale pak jsem neměla problém s opadáváním strouhanky. :-)))
Karlo, dobrý je Selský, ale stačí jakýkoliv. A chuti jogurtu se nebojte, tu tam vůbec nepoznáte.
Paní Karla, na marinádu můžete použít jakýkoliv bílý jogurt.Kyselosti jogurtu se nemusíte obávat - ta se na chuti masíčka neprojeví. Hustý bílý jogurt ve velkém balení je např. Selský, ale použít můžete doopravdy jakýkoliv.
Já dávám Selský bílý jogurt.
Karlo,výborný je Choceňský smetanový,ovšem pokud nehlídáte tuky-má jich 10% a to je dost.?.)))
Jelikož nejíme bílé jogurty, potřebovala bych poradit nějaký vhodný, hlavně ne moc kyselý, ale hodně hustý, abych mohla recept vyzkoušet. Děkuji!
Tenhle recept znám,ale bez obalování ve strouhance.Určitě vyzkouším i tuto úpravu.
Do jogurtové marinády jsem přidala česnek, drobet podravky a pepře, a asi po dvou hodinách to hodila na teflonku bez trojobalu na kapku olivového oleje, pak jen opravdu malounko podlít a dodělat. K tomu hromadu zeleninového salátu.
Jitko,když chcete hodnotit, musíte se zaregistrovat (registrace je zdarma).V zeleném sloupečku v dolní částí vlevo (úvodní stránka) si kliknete na registraci. Otevře se vám nové okno a vyplníte základní údaje potřebné pro registraci = uživatel,heslo, jméno,příjmení.Registrace proběhne za pár vteřín.Po registraci se můžete přihlásit. To znamená, že v zeleném sloupečku vpravo nahoře (přihlášený uživatel) se přihlásite. To znamená - napíšete uživatele, heslo a kliknete přihlásit. No a když ste přihlášená můžete hodnotit. Pod každým receptem je hodnotící tabulka. S myší najedete na známku, kterou chcete recept ohodnotit a kliknete.Když nejste přihlášená hodnotit nemůžete, protože nad známkami se vám objeví jenom kurzor. Když jste přihlášená, tak nad známkami se vám objeví pacenka (ruka).I mně dlouho trvalo než jsem zjistila, jak mám hodnotit.Škoda, že tyhle informace nejsou někde srozumitelně napsané.
Znovu jsem dělala tyhle luxusní řízečky z kotlety i z kuřecích prsíček a zkusila jsem je usmažit bez strouhanky, je to úplně super, nepřipaluje se to a nic se neodlupuje, už je budu dělat jen takto. Vynikající.
Ovšem, pozor, Jituš MUSÍ být zaregistrovaná a v daný okamžik i přihlášená.
Pro Jituš: pod receptem máte kolonku HODNOCENÍ a vedle čísla. Tak jednoduše klikněte na jedničku a nic víc.
také musím pochválit, zkusila jsem a všem moc chutnalo, musím potvrdit, že smažit se musí ve vyšší vrstvě a řízek ve strouhance nejen obalit, ale i namačkat - pak drží. Přidala jsem koření na steaky a byly opravdu ÚŽASNÝ!! doporučuji a hodnotím 1.
Jedním slovem, VYNIKAJÍCÍ !!!!!!!!!!!!!!!
I já se odvážila tyto chválené řízky udělat poprvé rovnou pro větší společnost. Všichni se dobře známe a mezi námi jsou neuvěřitelní mlsouni a vybíravci, co hned tak něco nesnědí. Takový úspěch jsem opravdu nečekala, kuřecí prsa byla naložená 3 dny a přidala jsem kořenící směs "ASÁDO", je hrubě mletá a fakt to nemělo chybu. Je dobré smažit ve vyšší vrstvě tuku, aby řízky plavaly a pak se strouhanka neoloupe. Kdybych věděla, jak se dostanu na aktivní hodnocení, okamžitě dám jedničku, ale prostě to nevím a nikde jsem nenašla návod. Můžete, prosím, někam na stránku výrazně sdělit, jak se hodnoti?
Jogurtová marináda je výborná, řízečky byly křehoučké. Ale bohužel i já jsem měla problémy s odlupující se strouhankou. Příště jí pořádně na řízek přimáčknu a tentokrát to určitě bude bez chyby. Ale i tak to byla delicatesa.
Strouhanku to chtělo asi víc přimačkat, taky se mi u prvního trošku slupovala, druhý řízek jsem důkladně mačkala a už to drželo. Jinak musím pochválit, zprvu se mi zdála chvála na řízky trochu přehnaná a až tolik jsem od nich nečekala, ale opravdu byly výýýýborné :-)
Opravdu vynikající křehké,chutné.Strouhanka se mi také neodloupla.Určitě budu dělat častěji.
Jsou opravdi fantastické,pokud dáváte do marinády více česneku,doporučuji již marinádu nesolit!!
Já jsem dělala několikrát, ale nikdy se mi strouhanka neodlupovala.
Já měla také problémy s odlupující se strouhankou a dle známých , kteří též recept zkoušeli, nejsem sama, lepší to bylo smažit bez obalování.
Vynikajúce. Dávam 1*****.
Pro Janu Kubíčkovou: možná špatná strouhanka, možná málo rozpálený tuk. Ale jelikož je zde 14 stran pochvalných reakcí, tak receptem to asi nebude.
Tak nevím kde se stala chyba.Také jsem vyzkoušela přesně dle receptu,ale strouhanka mi opadávala a připalovala se.Polovina řízků byla nahatá.Co si o tom myslíte?
No tak já to snad hned zítra uvařím,když to tady tak čtu....škoda,že jsem na noční-hned bych to šla naložit...
Tenhle recept jsem tady našla, tak se mi zalíbil, že jsem musela svému přítelovi, který je kuchař nakázat, ať to připraví v restauraci svým zákazníkům! K neuvěření, ale samá chvála! Prostě luxuxs! díky díky
Vyzkoušela jsem řízky o víkendu a byly neskutečně výborné, celá rodina byla nadšená.Děkuji za recept.
Když použijete tekutý jogurt, tak řízky mohou být po obalení ve strouhance takové mokré. Možná by se pak mohly obalit dvakrát. Já používám hustý bílý jogurt (Holandia, Vian) a po obalení tento problém nemám.
Pro Katku: Já naopak ještě tu marinádu na řízky nandávám, rozhodně nestírat! Strouhanka není mokrá, ale je pravda, že řízky obaluji těsně před smažením (ostatně jako i jiné řízky). Můj manžel nemá rád kuřecí, ale když tyto řízky snědl, nemohl uvěřit, že jsou z kuřecího masa. Prostě MŇAM!
Dnes jsem řízky udělala k nedělnímu obědu. Přestože jsem trochu nedůvěřovala spojení masa a jogurtu, výsledek byl mňamkozní. Moje zmlsané dětičky se olizovaly až za ušima a mažílek též nešetřil chválou.
Prosím o radu,když vyndaváme ty řízky z té marinády,tak tu marinádu mám trochu setřít,nebo jak to maso vyndám -mám obalit?Nevím jestli ta strouhanka pak není moc mokrá,když obalím ty namočené řízky.Děkuji za radu.
Zkusil jsem a jako labužník nemám připomínku. Komu jsem tento recept řekl, kažý si ho chválí azařadil ho do jídelníčku. Vynikající !!
Dekuji za recept.dneska jsem to dělala na oběd a všichni jsme si pochutnali.Zase malá změna v jídelníčku.Vřele doporučuji vyzkoušet.
Výborné. Nakonec se poprali o poslední kousek. Doporučuji!!!!
Mám je naložené,zítra budou k obědu.Pak napíšu,jaké byly a co na to říkali ti moji jedlíci.
Heleno, 4 dny? Jak jste do tak dlouho dokázali vydrzet? Já bych musela maso zavrit do trezoru:-)))
Ja robievam niečo podobné, ale neobalujem v strúhanke, ale v rozmrvených kukuričných lupienkoch corn-flakes. Sú ešte lepšie - viac chrumkavejšie.
Výborné.Vyzkoušela jsem i z krkovice a po čtyřech dnech marinování to byla lahoda.Dávám 1!
Tak jenom na okraj, v jogurtu marinovaná kuřecí prsa vražená poté do trouby taky byla křehoučká a šťavnatá. PS.: V tom jogurtu byla taky citronová šťáva, česnek a sušené bylinky.
Omlouvám se za překlep: samozřejmě jsme nedělali několikrát 5ízky, ale řízky. Prosím moderátora o opravu. Děkuji :-)))
5ízky jsme dělali už několikrát. Recept jsem předala i v práci. Všichni jenom chválili. V koření jsme se sice lišili, ale tak to má být! Každý má svoje oblíbené chutě, ale všichni potvrdili, že je to vynikající recept. Maso podle chuti každého (vepřové nebo kuřecí). Dávám 1*. Super!
Včera sem řízečky dělala jen se zaprášilo . Móóć dobré ba přímo výýýýborné
Je to prostě delikatesa.
Musím dát všem za pravdu. Lepší řízky jsem ještě nejedla. Dávám 1*
Rodinka si pochutnala a posílá 1 :-)
Zdravím, dělám něco podobného, maso naložím do zakysané smetany, hladkou mouku smíchám s kořením, máme rádi ostré a se sušenými bylinkami. Pak v téhle "ochucené" mouce maso obaluju. A i když to ve fázi příprav vypadá děsně a jsem zapatlaná, je to skvělé
Jsou vážně skvělé. Teď jsem je nakládala podruhé, ale místo kuřecího masa jsem zkusila tu vepřovou kýtu, tak doufám, že budou mít tak veliký ohlas jako poprvé.
K prispevku s pouzitim hortice:Hortici pouzivame bezne pri obalovani rizku misto vajicka, jinak mouku a strouhanku klasicky. Je to vyborne.
Řízky jsou skutečně nejúžasnější,dělala jsem už 3x,pokaždé se povedli.CHválím a doporučuji!!!
Super chuť, už je vždycky budeme dělat takto :-)
cicolino,obalování v hořčici je dobré,když do ní nastrouháš tvrdý sýr.Je v tom dobrá i obalená a osmažená ryba.
Ahojky,tenhle recept je super,já přidávám do jogurtu ještě lžíci solamylu
Je to vážně dobrůtka!! Já dávám místo jogurtu zakysanou smetanu.
Můj mužíček taky chválil!!!
opravdu nejuzasnejsi, pritel me moc pochvalil
Vazne vynikajici. Masicko bylo velmi krehke a stavnate, navic ocenuji obalovani pouze ve strouhance. Diky za recept, davam obrovskou 1*
Skvělá záležitost,kamarádi i rodinka jen mlaskali!Díky za recept,už si ho opsali další rodinky
Opravdu výborné, nemá to chybu!!!!! Dávám 1***!!!!Díky
Skvělé a kdo nemusí česnek vyzkoušejte místo česneku dát dijónskou hořčici je to taky výborné.
Newim jak to chutna...ale budu tento recept delat na zavercne zkousky...Tak uvidime jestli je vazne tak dobry jak rikate:)
Cicolino, to také někdy dělám. Naložím nakrájené maso do směsi jogurtu, worčestru, sojovky, hořčice či kečupu, česneku, chilli omáčky a orientálního koření. Je to moc dobré.
Nedá se nic jiného nez pochválit .-). Jeste se prý dají nakládat do horcice,ochutit podle sebe (koreni, tabasco, sojovka), ale to jsem jeste nezkousela, tak se toho treba nekdo ujme...:-))
Tak tohle znám a přidávám se k názoru,že jsou naprosto úžasné ať jsou z jakéhokoli masinka.
Vynikající.Dělala jsem z kýty,kterou normálně moc nemusím.Řízečky byly mňam a krásně šťavnaté.
Doporučuju strouhanku smíchat s kokosem
Dělali jsme řízky v sobotu 28.4.a můžu říct, že už jiné nechci a náš vnuk si ještě přidal a moc jsme si všichni pomlaskávali.
Tenhle recept určitě zkusím,jaká je nejlepčí příloha???Díky za tipy.
Tak jsme ochutnali řízečky a řeknu vám jedna básen.Dávám za 1.
Vyzkoušejte Kuřecí řízky v jogurtové marinádě II. Je to obdobný recept a nemusíte přemýšlet jaké dáte koření.
Skvělý recept ,moje děti které maso jinak nejedí snědli všechny řízečky a dnes chtějí další.
Naložila jsem kotlety, dávala jsem půl jogurtu, půl zakysané smetany a grilovací koření, budu dělat až v neděli, tak jsem zvědavá. Já kotlety moc nedělám, raději mám krkovici, ale dnes měli v Albertu vykoštěné, tak nádherné, že jsem neodolala a koupila.
My tam dáváme i kari, je to úžasný recept, taky ho všem doporučuji :))
Moooc dobré! Dělala jsem z vepřové kýty a byly chutné a šťavnaté.
Rezne som robila z kuracieho a bravčového mäsa boli fantastické, chutili celej rodine. Ďakujem za tento recept je jednoduchý, príprava nie je náročná na čas a mám ich k dispozícii v chladničke a keď potrebujem tak len vyberiem obalím a vyprážam.
Řízky jsem dělala jak z kuřecího, tak z vepřového a byly opravdu dobré. Ale dělám několik receptů hodně podobných, takže jsem myslela, že to bude úplně něco nového, úžasného, ale nebylo, takže mě to trochu zklamalo, očekávala jsem více....
Takže jak jsem slíbila, dávám vědět...:-))))...ženské je to úžasné, dobrota a to nechválím nikdy zbytečně. Dělala jsem je ze suché kotlety, přidala grilovací koření a nechala do druhého dne.Pak jsem je usmažila, nejsou vůbec tak mastné ani s tím česnekem těžké, jsou prostě výborné. Dorvala jsem se jen k jednomu řízečku, dalších 7 zlikvidovala domácí sarančata..:-)))myslím, že jiné už děalt nebudu.Příprava je jenoduchá a jídlo výtečné.Děkuji autorovi receptu a dávám za 1!
Bajecne, slysela jsem uz drive, odvazila jsem se az ted. Chutnaly vsem, maso zmeklo, no proste balada!
Doporučuji všem,vynikající!
Maso jsem naklepala, naložila, (joigurt jsem ochutila curry, česnekem a oreganem), nechala 24 hodin odležet, v poledne obalila a usmažila ... a pak jsme to sežrali do poslední mrtě (a to jsem si myslela, že zbyde i na zítra :o))). Jen tak mimochodem - manžel nemůže ze zdravotních důvodů smažené, tak jsem to takto naložené maso upravila "přírodně" a bylo to také MŇÁÁÁÁÁÁM!!!
Opravdu úžasné řízky! I ta kýta se takhle dá jíst.
Taky naklepávám jakékoliv maso a ještě si nikdo nestěžoval. Ke všemu jsem tady už taky hezkou řádku let a ještě jsem o tomhle receptu neslyšela,takže díky za typ,dnes vyzkouším.
Super křehká mňamka rozplývající se na jazyku. Dávám za 1!!!
gastronomické negastronomické..taky mírně naklepávám jakékoli maso, buď paličkou nebo pěstičkou..:-))) a tuhle dobrotu prubnu z kotlety...pak dám vědět...
Vyzkoušela jsem, jogurt nebyl tak jsem dala zakys. smetanu. Něco vynikajícího, jen bych opakovala již řečené. A pro konvalinku : starý nestarý recept, ne všichni jsou pamětnící a já řízky z kuřete i krůty zásadně i když mírně naklepávám vždy.
Vyzkoušela jsem to z kuřecích prsou i z vepřového masa. A nelze dodat nic jiného než, že je to "nebe v hubě"! Vřele doporučuji hlavně u "suchých" mas jako kuřecí a krůtí prsa a vepřové kotlety.
Asi tak nejak,kdyz to kazdy chvali,tak jsem to rano vytiskla a dala tatkovi. Sice to nebylo nalozeny pres noc a ackoli jsme nemeli velky bily jogurt ale zakysanou smetanu,tak to i s tou smetanou bylo doopravd vynikajici.
Když každý chválí musela jsem vyzkoušet a to s vepřovou kýtou z mrazáku ze které řízky jsou tuhá sušina. I když ten jogurt vypadal tak divně tak řízky byly nad očekávání výborné a měkoučké, tento recept si zasluhuje 1*.
Dělala jsem i kuřecí i vepřové opravdu jedinečné měla jsem úspěch, výborné křehoučké dávám za 1*
Žiju si už skoro 30 let téměr na stejném místě :-))) ale recept jsem objevila teprve tady. Můj muž sice neměl příliš důvěru, ale pak neměl slov. Křehoučké, vynikající!
Zase jedna paní "chytrá". Od toho je tady tento server aby se lidi dozvěděli to, co jiní znají už 50 let.
dámy, kde jste žily do této doby? recept znám asi 8 let.a na závěr - z gastronomického hlediska je nepřípustné! naklepávat kuřecí prsa, to by měla vědět každá hospodyňka, šťavnatá v jakékoliv podobě jsou jen nenaklepaná, jsou-li silná, tak rozkrojit!
Ziju v mexicu a tady maji zluty kurata a maji totalne odlisnou chut,nez u nas v cechach.Tak je skoro nejim,ale hned jak dorazim domu,uz se s nima laduji.Chci podekovat za tento VYNIKAJICI RECEPT!!!!!Vcera jsem to udelala a konecne jsem si zase pochutnala na kuratku a to v Mexicu.Tak stavnatoucky a jemny kuratko,jsem uz dlouho nemela.Pozvala jsem kamaradku cesku taky na jidlo a obe jsme se tu olizovali a taky muj mexicky pritel.A hned jsme dali zase nalozit kureci rizky.Myslim,ze tedka to tady asi tim receptem dozenem,celou tu dobu co jsme je tady nejedli.ha ha ha Davam za 1 s hvezdickou potrzenou!!!!!
Tak jsem je též zkusila. Dělala jsem je pro návštěvu k obědu. Přestože se nemá experimentovat s novými recepty, když se někdo hostí, riskla jsem to a dobře jsem udělala. Byly super!
měli jsme s br. salátem a paráda
Já je dělala k večeři s bramb.kaší.
A co dáváte jako přílohu? Chci vyzkoušet na Velikonoce. Díky
Masíčko se jenom rozplývalo na jazyku, vynikající!!!
Fakt super věc, řízky byly šťavnaté, všichni jsme měli boule za ušima, s klasickým řízkem se nedá srovnávat, dávám za 1 :o)))
Zajímavá obdoba klasických řízků. Křehké, křupavé, lehce pikantní. Poslední várka byla naložená 4 dny a maso bylo ještě lepší. V obalu chybí mouka, což je fajn pro diabetiky - obal má méně sacharidů. Moje jednička trochu posunula recept zase nahoru, ale víte Ivano, jak to chodí, když se nějaký recept zamlouvá.
Ač nejsem vůbec žádná velká kuchařka, tento recept mě proslavil! :-) Vynikající.
Já marinuju v kefíru, vynechám vejce a pokaždé dám jiné koření. Naložím večer a druhý den připravuji, je to výborné, opravdu křehké maso.
Koukám, koukám, samé ovace a najednou jsou řízky z 2. místa na 18. místě v TOP! Děkuju moc všem za milou chválu, jsem moc ráda, že chutná. Ivana C.
Včera so m robila na obed. Polovicu som obalila v strúhanke, polovicu v corn flaksoch. Skutočne výýýýýýbornéééé!!!!!
Řízky byly k včerejšímu obědu. Jsou výborné, jemné, křehké,dávám jedničku s hvězdičkou a zařazuju tento recept do jídelníčku. Pochutnali jsme si.
Navnadily jste mě,tak jsme je dnes také vyzkoušeli a musím říci,že kladné ohlasy jsou na místě!!!Opravdu výborné!1***
výborný oběd z krůtích prsou.Jogurt nebyl, tak jsem dala zakys. smetanu.Zkoušela jsem se strouhankou i bez a nemá chybu!!! Hodnotím jednoznačně za 1.
Skvělé! Dělala jsem z kotlety,přidala lžičku ostré hořčice,nemělo to chybu.
Vynikající recept.Včera jsem dělala na oběd,všem moooooc chutnalo.Mám ještě naložené na dnešní oběd a už se všichni těšíme.Dávám velikánskou 1!!!
vinikajuci recept je hodny radu zlate varecky
Tento recept je opravdu úžasný občas dávám orientalní koření pár kapek oleje ,maso je opravdu křehčí.Marináda poslouží na jaké koliv maso.Výborné je v tom jehněčí nebo skopové.Dá se opékat i zapéct v troubě.Božena
Tento recept mám vyzkoušený a je super. Jen nedávám jogurt, ale zakysanou smetanu.r
totez ale bez strouhanky a mozna i tech vajec zkuste v lete na grilu, okorenene podle chuti, ted uz je na to pomalu i pocasi
Tak jsem dneska tyhle řízečky udělala. A nestačím vzdychat blahem. Měla jsem je naložené dva nebo tři dny. Můžu říct jen jediné: NEBE V HUBĚ! Mám podobný recept na kotlety, ale ty se nakládají jen do vajec a koření a bohužel mě nikdy nenapadlo je pak ještě obalit ve strouhance. Ale i tak jsou taky moc dobré. Zkusím je s tou stouhankou.
Celý den přemýšlím, co vařit o víkendu.Věřím že si rodinka pochutná!! Bezva nápad,díky.
Vyzkoušeli jsme tento recept na nedělní oběd.Dělali jsme ho z vepřového masa a musím říct,že to nebylo moc dobré.
Takto dělám řízky už dlouho a opravdu každému moc chutnají.
Dělala jsem bez obalu ve strohance-to aby řízky tolik nepily tuk-a bylo to také skvělé.
Květoslavo,proč by jste nemohla přispět,už se těším na nové recepty.
Hmmmmm...!Už se těším až se do toho o víkendu pustím, naši budou mít radost;)!
Máme rádi kari a dáváme ho do jogurtové marinádyje to mńamka, dobrotka. Obměňuji bylinky.podlepodle druhu masa. Z divočiny maso přidám trochuolivového oleje do marinády. Lépe se proleží a zkřehne více. Olej vsaje do masa a nepije tolik tuku. Vařím 33 let. Mohu prispět recepty?
Moc dobré, stavnaté. Nemela jsem grilovaci koreni, dala jenom palivou a sladkou papriku, ale priste okorenim o trosku vic. Jinak to nema chybu.
Všichni jste mě moc navnadili,o víkendu vyzkouším!
Všichni jste mě moc nalákali, o víkendu vyzkouším!
Fajn jídlo - dá se udělat den dopředu, při obalování se nezašpiní tolik nádobí a moc chutná. Použila jsem grilovcí koření česnekové a dala moooc česneku, bylo to super.
Dnes jsem je udělala k obědu a byly výborné. Opravdu šťavnaté a křehoučké.Sice jsem zapomněla na česnek, ale i tak to bylo super!Všem doporučuju a dávám za jedna :o)
Recept je výborný, dělala jsem z krůtího masa a řízečky se povedly i ve ztížených kolejních podmínkách:-) Maso bylo šťavnaté a ta jogurtová kořeněná vrstva pod strouhankou... prostě jedna báseň!
Nějak moc nám to nejelo, nevím, kde se stala chyba. Spíš to asi nebyla chyba. ale máme rádi pikantnější věci. Příště musím nějak okořenit
Bylo to opravdu moc šťavnat,chváll manžel i čtyřletá dcera.
Tak už jsem to zkoušela. Výborné! Musím, říct, můj manžel nejí veškeré mléčné výrobky ani jako ingredienc v jídle. Ale tohle byla vyjímka!!:-))
recept znám a musím dát za 1. řízečky jsou výborné.
fádní, nic moc
Souhlasím s paní Petrou Znojilovou, zkoušela jsem obojí, ale Kuřecí řízečky v sýrovém obalu od paní Ivany jsou prostě jednička!!!!!
Katko, řízky v troubě jsou bezva, ale chtějí hodně času. Normálně je obalíš, na plech dáš trochu oleje a naskládáš řízky. Po 1/2 hodině pečení je obrátíš a pečeš ještě další půlhodinu. Pokud máš sušší maso, tak to chce ještě další půlhodinu. Je to výhodné, pokud máš těch řízků hodně. Ale jsou fakt super.
Rizky jsou na 1! Zkusila jsem variantu: maso na mensi kousky a misto strouhanky (trochu nadrcene neslazene) kukuricne lupinky. Je to super i za studena napr. se zelnym salatem. A kdo nema rad cesnek at zkusi grilovaci koreni. Dobrou chut!
Dobře, děkuji za rady. O víkendu to zkusím a pak dám vědět, jak jsem pochodila... :c)
Před obalením řízků jsem nastrouhala do strouhanky tvrdý sýr. Výborné.
Kateřino, já jsem to zkoušela bez obalování opéct na pánvě. Bylo to vynikající, takže si myslím, že pečení v troubě není vůbec problém.
Katko, mysláím, že by se to taky dalo péct v troubě - viz komentář Jany u receptu Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku (str. 2)
Chtěla jsem se zeptat, zkoušel jste to někdo místo smažení péct v troubě?? (možná ale bez obalení ve strouhance)...?? Chtěla bych to zkusit, tak jestli máte někdo tuto zkušenost... Děkuji :c))
Opravdu moc dobre, zkusila jsem veprovou kotletu a byla opravdu stavnata. Jen opatrne se smazenim, rado se to pripaluje. Diky za recept.
Po přečtení mi to připomíná Kuřecí řízečky v sýrovém obalu od paní Ivany Kašparovské - ty její se mi zdají se mi o trochu lepší - zkoušela jsem je a sklidila jsem samou chválu!
Dělal jsem z vepřové pečeně, všem moc chutnalo, 1.
Křehoučké,vynikající dávám za jedna.
Mooooc dobré,dávám za 1
Dělala jsem z krůtího masa.Neměla jsem jogurt, tak jsem místo něj použila zakysanou smetanu, jinak jsem postupovala stejně.Byly výborné, křehké, šťavnaté.Super.
Zapomněla jsem na známku.Dávám za 1.
Vynechala jsem česnek a byly opravdu vynikající.Přítel je už jinak nechce. Příště zkusím i s česnekem:)))
Výborné,opravdu jsou křehké a chuť vynikající.Dávám 1.
Takze dneska jsem to uvarila a opravdu to bylo uzasne. I moje kamaradka ze Singapuru se olizovala az za usima. Takze obrovsky uspech. Dekuji moc za recept i za rady.
Pro Petru S: možnost přidání dalšího koření jsem uvedla, aby si každý přišel na své podle vlastní chuti. Jinak než s pálivým grilovacím kořením jsem řízky nezkoušela, naopak zjišťuju, že toto koření je téměř univerzální a přitom pikantní. Takže souhlasím se Zuzanou. V původním receptu se uvádí např. kari, muškátový květ. Ivana Císařová
Petro, zkuste opravdu udělat podle receptu paní Ivany jen s pálivým grilovacím kořením. Je to moc dobré.
Muzete mi prosim poradit, ktere "dalsi koreni podle chuti" bych mohla pouzit? Prijde mi na navstevu kamaradku ze Singapuru a protoze nejsem nijak talentovana kucharka, tak bych byla strasne moc vdecna za jakoukoliv radu. Dekuju
Tak tohle je paráda! S bramborovou kaší jedna báseň, díky!
Všichni je moc chválili a já se jen tajemně usmívala.Kdyby jen chlapečci tušili,že jsou naložené v bílém jogurtu který nemají rádi.Díky,díky.Příště zkusím i z vepřového.
I když tenhle skvělý recept není z mé hlavy, děkuju moc za pochvalu.
Ivanko, díky za recept, fakt jsou nejúžasnější. Křehoučké, vůbec ne suché, moji chlapi nestačili otvírat troubu. Dávám 1*.
jsou vynikající, jinak kuřecí řízky už nedělám
Jsou opravdu vynikající, do jogurtu lze přidat jakékoli koření. Pro ty, co hlídají cholesterol - omylem jsem jednou nedala vejce a byly také výborné!
recept znám, dělám, kvůli cholesterolu nepoužívám vejce, dávám sojovou omáčku, skutečně velmi dobré
Nepodepsala jsem se, protože jsem to asi jaksi přehlédla.
Další výborný recept určitě stejné autorky jako u Špíze bez jehle, tak proč se nepodepíše ?!
tak to zkusím v neděli k objedu vypadá moc lákavě
Ano,už jsem je dělala několikrát a doporučuji,jsou bezkonkurenční!!!