Vejce rozklepneme do misky elektrického mini drtiče, sekáčku - chopperu. Přidáme cca 80 gramů mouky, zavřeme a krátce mixujeme/sekáme. Otevřeme, zkontrolujeme zda těsto není nalepené na dně, pokud ano, odloupneme ho vidličkou, pokud je třeba, přisypeme trochu mouky, uzavřeme a opět, teď již v kratších pulsech sekáme.
Těsto by se nám mělo samo rozdrobit na drobení do podoby drobení nebo tarhoni. Drobení dle potřeby nasypeme do vroucího masového vývaru nebo jiné námi zvolené polévky a krátce povaříme. Pokud nám drobení zbude, můžeme ho nechat usušit a použít příště. Dochucení polévkového drobení záleží na naší chuti a na tom, do které polévky ho použijeme. Pokud si drobení budeme dělat více do zásoby, nesolíme ho, aby po řádném usušení netáhlo vlhkost a uchováváme ho v suchu v uzavřené nádobě.