Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, sůl, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Brambory oloupeme, opláchneme ve studené vodě, nastouháme a tekutinu necháme okapat. Poté brambory spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané... více o Krkonošský toč
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme. Do této směsi vložíme opláchnuté... více o Kapr po lipensku
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství osolené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Výživná polévka z drůbežích prsíček
Na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené houby uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody v tlakovém hrnci. Z másla a mouky umícháme... více o Mléčná polévka s houbami
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou... více o Fazolová polévka
Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme... více o Bramborové palačinky
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme moukou a nepatrně opepříme. Pak maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso přelijeme vlažnou... více o Vepřové maso s hráškem
Čočku společně s brambory a majoránkou uvaříme doměkka. Poté postupně za stálého míchání přidáme jíšku připravenou z másla a mouky a chvíli povaříme.... více o Čočková polévka s čerstvou zeleninou
Cibuli nakrájíme na nudličky, omytou a očištěnou zeleninu na tenké plátky. Oloupané, omyté brambory nastrouháme, osolíme a opepříme. Zeleninu podusíme... více o Zeleninové placičky
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je.... více o Jahelná polévka
Máslem vymažeme formu a na zbylém másle opražíme mouku. Zalijeme ji trochou vody, osolíme, ochutíme muškátovým květem a provaříme na hustou kaši.... více o Nákyp z rybího filé
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou... více o Kedlubnová polévka
Bryndzu rozmělníme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené olivy, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Kotlety omyjeme, osušíme,... více o Kotlety plněné bryndzou
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem.... více o Mexická omáčka
Vál posypeme trochou cukru a těsto na něm vyválíme na obdélník 20-30 cm. Delší strany těsta složíme do středu, posypeme zbytkem cukru, pak ještě... více o Prasečí uši
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým... více o Zapékané jahody
Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka, lusky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Očistíme rajčata, cibule a cukety. Cibuli oloupeme. Cukety nakrájíme na... více o Svěží zeleninový salát
Tresku osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme hořčicí a vložíme do vymazaného pekáče. Posypeme nasekanou petrželkou, dobromyslí a... více o Treska po kalábrijsku
V osolené vodě s kořením uvaříme kuře. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, kromě sýra přidáme všechny ingredience, zalijeme vývarem a... více o Palermská minestra
Ušleháme vejce s cukrem a postupně vmícháme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru se šťávou. Těsto nalijeme do vymazané formy a přikryjeme alobalem.... více o Šlehaný koláč
Kolečka úhoře necháme hodinu rozležet zakapané citronovou šťávou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme... více o Špízy s mořským úhořem
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky... více o Rýžový nákyp s brokolicí
Kuře vaříme v osolené vodě asi půl hodiny, pak je vyjmeme z hrnce a dáme stranou. Opranou rýži nasucho opražíme, ale nesmí žloutnout. Přidáme ji do... více o Kuřecí a rýžová polévka
Maso nakrájené na nudličky zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme asi hodinu marinovat. Opepříme a přidáme glutasol. V pánvi na oleji osmahneme... více o Hovězí v sójové omáčce
Ve vývaru z masa uvaříme na kostičky pokrájený pórek a celer. Během varu přidáme zvlášť povařené a slité houby, ke konci opepříme a podle chuti... více o Boskovická polévka
Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji rozpustit. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a na křenovém struhadle nastrouhanou zeleninu. Krátce... více o Desetiminutová polévka
Na 4 sklenice rozmixujeme mošt spolu s citronovým koncentrátem a s mátou posekanou na proužky. Mrazíme. Přitom každých 30 minut šerbet promícháme... více o Cool Afternoon
Jahody rozčtvrtíme, broskve pokrájíme na kostičky. Broskve společně s cukrem vložíme do nádoby na bowli, přidáme portské víno a dáme asi na hodinu do... více o Jahodová bowle
Očištěný a vypraný salát natrháme na menší kousky. Omytou okurku jemně nastrouháme i se slupkou, rajčata nakrájíme na osminky. Smetanu ochutíme... více o Švédský salát
Zelí ze středu hlávky co nejjemněji nastrouháme a promícháme s česnekem utřeným se solí, citronovou šťávou a olejem.... více o Zelný salát s česnekem
Očištěné kuře uvaříme doměkka. Vykostíme ho a rozkrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Okurky nakrájíme... více o Zapečené kuře
Na kostičky pokrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Jako první přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a dusíme... více o Guláš z trojího masa
Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme. Lehce podlijeme vodou nebo... více o Azu po tatarsku
Slaninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, oloupané a na větší kostky nakrájené... více o Vylepšená bramboračka
Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod... více o Houbová směs na topinky
Kokos spojíme s máslem, cukr s citronovou šťávou. Na alobal rozválíme obdélník cca 7x25 cm, doprostřed nasypeme kandované ovoce, stočíme a upevníme.... více o Kokosová roláda
Bochník rozřízneme na dvě kola a lehce vyloupneme střídku. Máslo vyšleháme s taveným sýrem a do poloviny pěny přidáme nastrouhanou nivu. Z této pěny... více o Sýrová chlebová mísa
Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme maso, podlijeme... více o Hovězí guláš se zeleninou
Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na... více o Chřestová polévka s rajčaty
Kuře dobře omyjeme. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, sojové omáčky, kečupu a soli. Touto směsí potřeme kuře zevnitř i vně a necháme chvíli... více o Grilované kuře
Zeleninu osolíme, polijeme rajčatovým pyré a několik minut podusíme. Ze sleďů sloupneme kůžičku a nakrájíme je i s cibulí na menší kousky. Vložíme do... více o Rybí salát se zeleninou
Maso dáme do studené vody a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme fazolové lusky, squash, cibuli, česnek, chilli papričku a... více o Polévka starých Apačů
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na proužky, cibuli najemno posekáme a brambory nakrájíme na... více o Beef Stew
V míse promícháme oba druhy mouky, kypřící prášek a špetku soli. V jiné míse utřeme vejce a po troškách přidáváme olej a cukr. K mouce přidáme mléko... více o Kukuřičný chléb
Cibuli nakrájíme na kostičky. Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší... více o Smažené masové kuličky
Omyté maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory a mrkev také nakrájíme na kostičky,... více o Katalánská polévka
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do poloviny... více o Omáčka z plísňového sýra
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso... více o Klasická hovězí roláda
Z vajec a cukru našleháme pěnu. Přidáme mouku, sůl a důkladně promícháme. Banány oloupeme, zbavíme vláken a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.... více o Rychlý ovocný koláč