Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout (žampiony nakrájíme na tenké plátky). Kysané zelí scedíme a větší kousky nakrájíme. Mrkev... více o Zimní salát
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a... více o Smažené rybí filé se zelím
Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až... více o Kynutý jablkový chlebíček
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu... více o Zapečený guláš
Na pánvi bez tuku necháme zkaramelizovat 75 g cukru do světlehněda. Za stálého míchání zalijeme karamel zahřátým mlékem a při mírné teplotě asi 2... více o Kalifornské ořechové muffinky
Ovoce oloupeme a nakrájíme. Banány na kolečka, kiwi na plátky. Mandarinky rozdělíme na dílky a vše dáme vychladit. Jogurt ochutíme medem. Kousky... více o Ovocný pohár
Maso omyjeme, osušíme a dáme do 1 1/4 litru vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu.... více o Masová česnečka
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky... více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po... více o Tyrolská nedělní polévka
Ředkev nastrouháme nahrubo, osmažíme na oleji, pak dáme rozpustit sýr, nakonec přidáme rozkvedlaná vajíčka a ještě 10 minut smažíme. Osolíme, můžeme... více o Pomazánka z ředkve a sýra
Suroviny svaříme na hladkou omáčku, buřty nebo točený salám nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Do sklenice prokládáme buřty, omáčku, cibuli.... více o Mňam buřty
Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,... více o Buvolí závin
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle... více o Polévka s květákovými knedlíčky
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.... více o Madeirská omáčka
Všechny přísady smícháme, vlijeme do vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečenou, vychladlou buchtu... více o Kefírová buchta
Cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr třeme do zhoustnutí. Potom přidáme strouhané mandle, celé rozinky a na kostičky nakrájené... více o Biskupský chlebíček IX.
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme.... více o Hovězí maso na pepři
Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme, vložíme... více o Pečený králík na česneku
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté... více o Zapečené těstoviny se špenátem
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a... více o Jitrnicový prejt
Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do druhého dne v chladnu odležet. Z... více o Řízky Astra
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené... více o Kotlety na paprice
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí... více o Čočková polévka se zelím
Housky nebo veku nakrájíme na tenké plátky, které zlehka namočíme do mléka a natřeme džemem. Potom vždy dva plátky spojíme, obalíme v rozšlehaném... více o Chudí rytíři
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka. Na panvi mírně (aby nezhořkl)... více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Vše dáme do mixeru a umixujeme. Slejeme do sklenic a dáme do ledničky vychladit. Je výborný.... více o Vaječný likér II.
Připravíme těstíčko jako na lívanečky (jen o trošku hustší) a přidáme nastrouhané jablko a mrkev. Pečeme malé lívance, obalujeme je v cukru se skořicí... více o Mrkvanečky
Salát: Čočku smícháme s ostatními ingrediencemi, které nakrájíme na větší kousky. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou. Zálivka: Pažitku nasekáme... více o Salát plný vitamínů s nízkým obsahem tuku
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, pořádně umícháme dohladka. Poté vmícháme... více o Čokoládové kuličky
Z marcipánu vytvoříme 8 kuliček. Švestky omyjeme, nakrojíme a vyloupneme pecky. Místo pecek vložíme dovnitř marcipánové kuličky. Troubu rozpálíme na... více o Švestkové bonbonky
Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme rajčata, na... více o Kuřecí paprikový perkelt
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2... více o Cibulový koláč se slaninou
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na... více o Mexická polévka s fazolemi
Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,... více o Uzená kotleta v listovém těstě
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně... více o Barevná směs
Sójové maso naložíme na 20 min do vývaru z masoxu. Ze všech surovin uděláme omáčku, maso vyndáme z vývaru, vymačkáme a naložíme do omáčky. Necháme... více o Čína ze sójového masa
Maso nakrájíme na kousky a rychle osmahneme na oleji spolu s nadrobno nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme. V druhém hrnci... více o Fazolový guláš
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na... více o Dýňový koláč
Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké,... více o Krkonošské kyselo
Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádro, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse kousky rozmačkáme vidličkou na hrubou kaši. Vmícháme nasekané... více o Mexické "Guacamole"
Sójovou masu získáme rozmixováním sójových bobů. Vznikne kaše, kterou přecedíme přes plátno. Nastrouháme syrové brambory, smícháme je se sójovou masou... více o Bramborové placky se sójou
Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm... více o Mandlové tyčinky
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s malým množstvím vody.... více o Růžičková kapusta na slanině
Sýr nastrouháme na hrubší nudličky, vejce nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nasekanou cibulku a jogurt, osolíme a lehce promícháme.... více o Sýrová pomazánka s jogurtem
Zeleninu nastrouháme, brambor nakrájíme na kostičky, natě převážeme nití a vše necháme povařit. Z vývaru vyjmeme svazek natě, přidáme máslovou jíšku,... více o Jemná petrželová bramboračka
Máslovou jíšku zalijeme asi litrem studené vody, přidáme na proužky nakrájené masáky, ochutíme a do uvaříme doměkka. Do hotové polévky nasypeme hrst... více o Polévka z masáků
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned... více o Pomerančový džem
Sýr nastrouháme nebo romačkáme, vložíme na pánev, zalijeme pivem, posypeme škrobovou moučkou, opepříme a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs... více o Chlebíčky zapečené s pivním sýrem
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáváme střídavě cukr a žloutky, pak směs s moukou smíchanou se solamylem, vanilkovým cukrem a nakonec lehce vmícháme... více o Šlehaná bábovka
Tvaroh rozmačkáme, smícháme s mlékem a ušleháme. Přidáme prolisovaný česnek, ořechová jádra a podle chuti přisolíme. Mažeme na krajíčky chleba nebo... více o Tvarohová pomazánka s česnekem