Smetanu ušleháme do husta ,lechce vmícháme strouhaný křen a sůl.Naplníme do kornoutků stočených ze šunky. Ozdobýme je proužky papriky a podáváme.... více o Šunkové kornouty plněné křenovou šlehačkou
V misce rozmícháme vejce a mouku a postupně přiléváme mléko.Těsto rozliji do pánve s rozhřátym tukem.Když je palačinka po obou stranách opečená... více o Palačinky s jahody
Vejce uvaříme na tvrdo , oloupeme vejce vyloupneme žloutky a naplníme kaviárem.... více o Vejce s kaviárem
Čočku namočíme den předem,pak dáme do hrnce s vodou a dáme vařit do změknutí. Dochutíme solí,cukrem,octem. Pak dáme vařit vejce na tvrdo a párek.... více o Čočka s vejcem a párkem
Očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky a kostičky.Vložíme do misky zamícháme,posypeme balkánským sýrem.... více o Šopský salát II.
na tuku si osmahneme veprovou panenku,zalijeme veprovym vypekem a potreme krenem a zasypeme nastrouhanym syrem podavame s hranolky,krokety,brambory... více o Medajlonky pana Purkmistra
Na rospalenem oleji si udelame omeletu pote do ni vložíme špenat a přehnem... více o Omeleta špenat
jablka nastrouhame a promichame s skořici vcukrem,rozinkami,a vanilko.cukrem,listov.těsto rozvalime posipeme strouhankou a dame na nej jablka zabalíme... více o Jabloví závin
Hovězí kosti vkládáme do studené vody, aby byl vývar silný. Osolíme, opeříme, přidáme polévkové koření a bobkový list .Vaříme pomalým varem (táhnutím)... více o Hovězí vývar s nudlemi
Maso naložíme do směsi koření na 48 hodin a poté opečeme na pánvi podává se s hranolkami... více o Kančí kýta po myslivecku (specialita)
Maso na krájíme na plátky,na klepáme,osolíme,opepříme.Oloupeme cibuli,na krájíme a osmažíme.Přidáme maso,sprutka opečeme a zalijeme vývarem.Měkké maso... více o Přírodní Roštěná
Kyslé ryby pokrájame na menšie kúsky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, sterilizovaný hrášok a sterilizovanú miešanú zeleninu pokrájanú na malé kocky.... více o rybí salát - slovenský III.
Zavináče nakrájame na malé kúsky, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, nakrájané vajíčka, tatársku omáčku, horčicu, soľ a trochu čierneho... více o rybí salát - slovenský
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně... více o Kureci kridla po cinsku
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si... více o Salát - cibulový
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší... více o haluška - s brynzou
Vejce rozkrojíme, žloutek vyjmeme a rozetřeme s horčicí. Přidáme drobně nasekaný bílek, majolku, sojovou omáčku, citronovou šťávu a velmi jemně... více o Hořčičná studená omáčka
V části vlahého mléka necháme chvíli vykynout rozdrobené kvasnice. Jedlou sodu vmícháme do mouky, přidáme jogurt, mléko, špetku soli a čtyři lžíce... více o langoše V.
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o kuře - po indicku II.
Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme... více o ryba - kapr - s česnekem
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem... více o ryba - kapr - na víně se žampiony
Očištěné porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou a malým množstvím chilli. Pečeme na... více o ryba - kapr - po anglicku
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme. Do této směsi vložíme opláchnuté... více o ryba - kapr - po lipensku
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme... více o Krémová slepičí polévka
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a... více o Domácí huspenina
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme,... více o Doudlebské vdolky
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vsypeme je do mísy, mírně osolíme, opepříme, přidáme jemné nudličky salámu a... více o Těstovinové placky
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno,... více o Hořčičná omáčka
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm... více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou... více o Koprová polévka s francouzskými knedlíčky
Fazole na noc namočíme do studené vody nebo je 10 minut povaříme a necháme je pak pod pokličkou asi hodinu odstát. Vyměníme vodu, přidáme bobkový list... více o Zapékané fazole
Zelí najemno nakrouháme, vložíme do velké mísy, lehce prohněteme rukou a odložíme na 20 minut, aby změklo. Mrkev a dýni nahrubo nastrouháme. Fazolky... více o Podzimní salát s fazolkami
Maso zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Poprášíme škrobovou moučkou. Rozehřejeme olej a maso na něm prudce opékáme asi 4 minuty. Pak přidáme zázvor... více o Kuře Kung Pao II.
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme - brambory - osolit, opepřit, cibule... více o Zapečené brambory - se šlehačkou II.
Na oleji zpěníme třený česnek a jemně nasekanou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, protlak nebo kečup, mleté chilli, kari, cukr, špetku soli,... více o omáčka teplá - chilli
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme. Dáme na dva dny odležet do ledničky.... více o Pivní směs
Matjesové řezy nakrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobounko. Pažitku a petrželku posekáme. Vše dáme do mísy a přidáme jogurt s majolkou. Důkladně... více o Matesy v jogurtovém nálevu
Z mouky, vajec, 1/8l vody a 1 lžičky soli vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme vodu. Těsto se musí odlepovat od stěny mísy a dělat... více o Halušky - sýrové
Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a... více o Nakládaný hermelín I.
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek... více o Omáčka na těstoviny - žampionová
Jemně nasekáme oloupanou cibuli, posypeme ji solí a necháme zhruba 3 minuty v klidu. Na jemno nasekáme omytý a osušený kopr. Rozšleháme bílý vinný... více o Salátová zálivka - cibulová
tak tedy vemte bazalku, 2 lžíce oleje, oříšky a vodu, vše vrhněte do mixéru a mixujte na nejmenší rychlost (nebo nějakou střední) cca 1 minutu. Poté... více o pesto
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou... více o Nakládaný hermelín po provensálsku
Rýži uvaříme do sypka. Na rozpálený olivový olej vložíme na plátky nakrouhané oloupané mandle. Velmi krátce restujeme a přidáme rýži, okořeníme.... více o Barevná rýže II.
Rýži uvaříme podle návodu, ale tak, aby byla sypká. Na rozpálený olivový olej přídáme pórek nakrájený na proužky a orestujeme. Přihodíme na kousky... více o Barevná rýže I.
Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a... více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží
V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem (kdo má radši sladší přidá i cukr moučkový), banány nakrájíme na kolečka. Do misky na dno... více o piškotové banány
Do směsi ze všech přísad naložit rozporcovaného králíka(může být i nakrájený na kousky)na dva dny. Potom pečeme buď v troubě nebo smažíme.... více o Sakra králík
Řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na másle, zalejeme vařící vodou a přidáme na půl rozkrojenou cibuli, bobkový... více o Stehenní řízky a la Marťa
Fazole na noc namočit do studené vody nebo je deset minut povařit a nechat je pak pod pokličkou asi hodinu odstát. Noční namočení je lepší! Vyměnit... více o Zapékané fazole (Frijoles refriotos)