K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři.... více o Salát Little Gem s vejcem a slaninou
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně... více o Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech... více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Vychlazený očištěný salát natrháme na menší kousky a dáme do mísy, kde ho zakapeme olejem. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou šunku a sýr... více o Salát se šunkou a sýrem
Vajíčka si rozkvedláme v misce, osolíme. Krajíce chleba si rozkrojíme na půl (máme 4 půlky). Rozpálíme olej na pánvičce, obalíme chleba ve vajíčku a... více o Obložený chleba ve vajíčku
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),... více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Připravené a očištěné borůvky dáme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody a přivedeme k bodu varu. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, na 1 kg... více o Borůvková marmeláda
Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna. Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou... více o Vepřové v kapustě
Kakao a cukr dobře rozmícháme ve dvou lžících studeného mléka na hladkou kaši. Dolijeme trochu mléka a kaši dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k... více o Horké kakao
Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Přidáme vodku, gin, rum, tequilu, sekt, citrónovou šťávu a cukrový sirup Důkladně protřeseme a přecedíme do... více o Long Island Ice Tea
Do sklenice dáme obě dvě vodky. Pak nalijeme džus, přidáme led a pomaličku po ledě nalijeme grenadinu. Grenadina musí pomaličku stékat po kostkách... více o Sex on the beach
Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte změklé máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.... více o Smetanová bábovka s jablky
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly... více o Špagetová omeleta
Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme,... více o Little Gem s hořčicovým přelivem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme přes noc uležet v lednici. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na proužky. Po chvilce přidáme... více o Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme. Přidáme nadrobno... více o Rybí pomazánka
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a... více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na měsíčky a slaninu na kostičky. Gnocchi uvaříme dle návodu. Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu a škvarky,... více o Gnocchi se žampiony
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory nastrouháme na hrubo na struhadle nebo v robotu, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme přes... více o Bramborák do trouby
Oloupané okurky nastrouháme na na struhadle na hrubo, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř a zamícháme.... více o Okurkový salát
Tyčinky nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a smícháme s majonézou.... více o Krabí pomazánka
Máslo, majonézu, sýr, hořčici a sůl důkladně promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce nebo nastrouhaná na... více o Vajíčková pomazánka
Těstoviny uvaříme, mezitím osmažíme na oleji osolené a opepřené kuřecí maso nakrájené na kostky. Papriky a okurku nakrájíme také na kostky a dáme do... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a... více o Hovězí quesadilla
Nasekáme cibuli, kapustu nakrájíme na větší kousky, petržel na kostičky. Ve větším hrnci osmažíme dozlatova cibuli na sádle, zasypeme lžičkou kmínu a... více o Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Nejprve si dáme uvařit na skus růžičky brokolice do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, které následně necháme zchladnout. Vejce a sýr (já použil... více o Brokolicová pomazánka
Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy. V mističce si smícháme cca... více o Kořeněné kuřecí steaky
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme až nám pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení... více o Vydatná česnečka "co dům dal"
Kedlubnu nastrouháme do mísy. Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o... více o Bramboráčky z kedlubny
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být... více o francouzská polévka
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce... více o Dušená plec se zeleninou
Pečené vepřové maso pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku,... více o Pomazánka z pečeného vepřového masa
Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dortovou... více o Citrónová Janina
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a jedním vanilkovým cukrem, přilijeme vlahou Heru a šleháme do husté pěny. Postupně šlehačem přimícháme mléko a... více o Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky. V hluboké pánvi rozehřát... více o Brokolice s křupavou cizrnou
Ve velké míse utřeme spolu máslo a cukr do pěny. Přidáme vejce, každou část důkladně rozetřeme do máslové pěny. Mouku, sůl a kypřící prášek prosejeme... více o Sušenky z ovesných vloček
Suroviny dáme do pekárny a pustíme program těsto. Necháme vykynout. Vytvarujeme bagety, dáme do forem na pečení baget a necháme chvilku kynout.... více o Bagety z pekárny
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme a hořčici naředíme cca lžícemi vody... více o Hořčicové kuře (králík) na slanině
Bramborové knedlíky pokrájíme na plátky a necháme nahrát na pařáčku. Na oleji nebo sádle si dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přisypeme... více o Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat.... více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Z droždí, cukru a trochy mléka připravíme kvásek, necháme v teple 20 minut vzejít. Do mísy dáme mouku, olej vejce, sůl a vzešlý kvásek. Poté... více o Rohlíčky a pletýnky
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od... více o Vydatná česnečka z uzených žeber
Žebra dáme vařit do vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Vývar pak scedíme a maso z žeber obereme. Na lžíci másla si osmažíme hrubě... více o Zelňačka z uzených žeber
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova... více o Hovězí líčka na houbách
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a... více o Nugetky s uzenou paprikou
Na másle osmažíme na proužky pokrájenou debrecínku, kterou po smažení posypeme moukou a paprikou dle chuti, necháme krátce osmažit. Přisypeme na... více o Kyselica s debrecínkou
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Do horkých rozšťouchaných brambor vmícháme svižně jemně pokrájenou... více o Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Vychladlé vařené brambory (pokojové teploty) pokrájíme na plátky nebo kostičky a dáme do mísy. Přidáme pokrájený vychlazený ledový salát a zakysanou... více o Bramborovo-ledový salát
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný... více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme... více o Hráškový prívarok (přívarek)