Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem, vmícháme žloutky, smíchaný mák s práškem do perníku a moukou. Lehce obracíme a tím šetrně a dobře... více o Makové omeletky s meruňkami
Nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno... více o Špekové knedlíky
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar... více o Omáčka z brambor a vajec
Do vroucí vody dáme vařit maso. Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou zeleninu a... více o Šči z kysaného zelí
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici... více o Rychlá vajíčková pomazánka
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do misky dáme vajíčka, přidáme majolku, nadrobno nasekanou cibuli (mozno zaměnit i... více o Jarní vajíčka
Postup: Prsa NEnaklepávejte, jenom je trochu osolte a obalte v grilovacím koření. V zapékací míse rozehřejte máslo a vložte obalená prsa. Zasypejte je... více o Kuře na pórku
POSTUP Maso se nakrájí na nudličky a smíchá se solí, kari, čili, vajíčkem, utřeným česnekem, trochou solamylu. Směs dáme na rozpálený olej a přidáme... více o Čína dle Bobinky
POSTUP Nadrobno nakrájejte cibulku a na másle nebo Ramě osmahněte. Přidejte rozdrobené droždí a čekejte do vysmrádnutí a roztopení droždí. Salám... více o Drožďová pomazánka VI.
Velkou zapékací misku nebo pekáček vytřeme kouskem másla a rozetřeným česnekem. Brambory nakrájíme na plátky a položíme do pekáčku jednu vrstvu. Tu... více o Dauphinské brambory
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme na kousky nakrájené... více o Savojská zeleninová polévka
Nakrájené brambory a nakrájenou cibuli dáme vařit do osolené vody. asi po 10 minutách přidáme spařená oloupaná rajská jablka ( zde lze použít... více o Polévka ostrá TexMex
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou na oleji osmažíme. Podlijeme horkou vodou, dosolíme a... více o Hustá zeleninová polévka
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěné slanině. Přidáme cibuli a česnek a chvíli smažíme s kuřetem. Zalijeme vínem a přidáme... více o Kuře po marseilsku
Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli... více o Kuře Marianne
Kuře omyjeme. Klobásu nakrájíme na plátky. Smícháme klobásu s kysaným zelím a nakrájenou cibulí. Naplníme kuře vzniklou směsí a zašijeme. Pečeme do... více o Pečené kuře se zelím
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na kostičky... více o Kuřecí stehna se zeleninou
Kuře omyjeme, osolíme, okmínujeme a naplníme zelím. Přilijeme dovnitř ještě asi 1/2 sklenice piva. Pekáč vytřeme sádlem, položíme do něj kuře a... více o Kuře se zelím II.
Kuře dáme do pekáčku a podlijeme asi polovinou vína. Dáme je péci na cca 20 minut. Mezitím si připravíme nálev a to tak, že smícháme v misce zbytek... více o Sladkokyselé orientální kuře
Kuře omyjeme a naporcujeme. Nejdříve smícháme jogurt, curry, chilli, sůl a olej. V další misce smícháme kokosovou moučku, cibuli, česnek, zázvor a... více o Indické kuře
Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2... více o Kuře s hořčicovou kůrkou
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom jej na oleji lehce osmažíme a necháme vychladnout. Na plátek těsta vždy položíme plátek masa, na... více o Řízky v županu
Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým... více o Vepřová pečeně Robert
Kotlety naporcujeme, potřeme hořčicí a necháme ve vyhřáté troubě opéci. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a celer na malé kousky. Přidáme cibuli a... více o Kotlety v omáčce
Kotlety ponecháme v celku, jenom je na horní části nařízneme asi 2 cm do hloubky. V misce rozmícháme šťávu z konzervovaného ananasu, tmavý cukr,... více o Kotlety v pikantní omáčce
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku... více o Špekáčky na pivě
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi... více o Zelné závitky
Kuřecí řízky opatrně rozklepeme na co největší plátky, posolíme a nakořeníme grilovacím kořením. Potom plátky poklademe vrstvou šunky, na šunku... více o Kuřecí závitky II.
Sójovou omáčku smícháme s olejem, utřeným česnekem, cukrem a pepřem. Kuře rozsporcujeme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pak ho potřeme sójovou směsí a... více o Kuře s jablky II.
Kuře rozdělíme na čtyři díly, opláchneme, osolíme a potřeme grilovacím kořením. Kysané zelí opláchneme, necháme okapat, smícháme s grilovacím kořením... více o Kuře na zelí III.
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. **Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce... více o Játra po sečuánsku
**Příprava piškotu:** Našleháme žloutky s cukrem, potom vmícháme mouku a nakonec pomalu našleháme bílky. Vše nalijeme do máslem vymaštěného a moukou... více o Tiramisu V.
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích. Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky... více o Sečuánské vepřové maso
Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kostky. Žampiony na plátky, černé houby překrojíme. Zelí, pórek a cibuli nakrájíme na drobnější kostky. Na pánev s... více o Kantonská rýže
Filé osolíme a obalíme v mouce promíchané s paprikou. V jedné vrstvě je vložíme na pekáč vymazaný 40g másla a zalijeme smetanou, až je filé téměř... více o Filé po Oregonsku
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme.... více o Cmunda - 4 porce
Namočené fazole (alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc) uvaříme v osolené vodě. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm najemno nakrájenou... více o Fazole kovbojsky
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme. Zbylý tuk vlijeme... více o Zapečené vepřové panenky
Maso nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme a obalíme v osolené strouhance, kterou paličkou důkladně zaklepeme. Potom řízky namáčíme do... více o Zatloukané řízky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky. V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut. Do... více o Zapékané kotlety II.
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny. Na sádle osmahneme... více o Vepřová roláda III.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo. Na zbylém tuku rozškvaříme na... více o Vepřové kotlety na zelí
Polovinu másla rozehřejeme, přidáme mouku a necháme jen krátce zasmahnout. Pak přilijeme trochu zeleninového vývaru a povaříme 5 minut. Očištěný pórek... více o Vepřové kotlety na póru
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,... více o Šenkýřovo vepřové
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách. V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké... více o Maďarská játra
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách.... více o Obrácený řízek
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme. Kapustu nadrobno... více o Kapustové karbanátky IV.
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme... více o Kotlety s česnekem
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, prudce opečeme po obou stranách na sádle a vyjmeme. Do výpeku přidáme na kostky nakrájený špek, nastrouhanou... více o Husarské kotlety
Vepřové maso nakrájené na nudličky dáme do kameninové misky, promícháme s trochou pepře a sójové omáčky. Přidáme lžičku Solamylu a necháme asi dvě... více o Čína (universální)