Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. Česnek, sůl a všechno koření vyjma šafrán důkladně rozetřeme a kuře tím potřeme. Porce vložíme na rozpálené... více o Kuře krále Prithvírádže
Cukr rozpustíme v octě. Nasekáme cibuli a česnek a pražíme je se zázvorem na másle asi 2-3 minuty. Mírně podlejeme a vložíme naporcované kuře.... více o Kuře na rajčatech II.
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou... více o Kančí kýta s jalovcem
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou... více o Matliarský guláš
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme.... více o Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Maso opláchneme, nakrájíme na porce, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worchestrovou omáčkou a obalíme v mouce. Takto připravené plátky... více o Karpatská roštěná z jelena
Párky nařízneme podélně, aby se dobře rozevíraly, cibuli nakrájíme na fousky. Párek rozevřeme, namažeme ho zevnitř hořčicí, vložíme do něj cibulové ... více o Párky v pivu
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření,... více o Zajíc na smetaně
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Mleté maso... více o Papriky plněné mletým masem
Těsto: vodu,sůl a máslo přivedeme k varu a vsypeme najednou mouku. Kastrol sejmeme z plotny a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane chytat dna a... více o Slané věnečky
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,... více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Vejce, cukr a med dobře ušleháme, po troškách vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme několik hodin odpočinout. Poté vykrajujeme různé... více o Medovníčky
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Do mísy s těstovinami nastrouháme sýr, nadrobno nasekáme olivy, přidáme rozmačkaný... více o Olivový salát
Nastrouháme kokos, podlejeme ho sklenkou vody a vymačkáváme mléko. Na másle osmažíme utřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme kari koření,... více o Ryba po orientálsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na... více o Kapr pečený po ďábelsku
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Z oleje, mouky a části másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji... více o Vepřové medailonky s rokfórovou omáčkou
Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový... více o Vizovické pečivo
2 lusky vanilky namočíme na 4 dny do 1 l čistého lihu. (sklenice budiž dobře přikryta.) Pak si uvaříme v 3/4 - 1 litru vody 1 kg cukru na nitku 15... více o Vanilkový likér
Na 1 kg malin dej 1/2 litru cukru, pak 1 litr rumu, asi 4 hřebíčky, proutek vanilky, a nechej 6 neděl na slunci stát. Potom likér přeceď a uschovej.... více o Likér malinový
Dej do velké láhve 4 litry zralých borůvek, 1 dkg hřebíčků, kousek vanilky, a nalej na ně 1 litr jemného lihu, 1 l pravé žitné kořalky. Zvlášť nechej... více o Likér borůvkový
2 l jahod čerstvých se prolisuje a přidá se k nim 1 l čistého lihu, dobře se pováže a nechá se v teple 8 dní. Pak se čistá tekutina slije a zbytek... více o Jahodový likér II.
Z piva, mouky a tuku (nastrouhaného nahrubo na struhadle) uhnětat těsto, jablka nakrájet na kousky (když jsou kyselá přidat cukr). Z těsta utvořit 2... více o Štrůdl z piva
Máslo, cukr, vejce utřeme (nejlépe ve šlehači). Potom přidáme mouku a čokoládu a lehce promícháme. Vzniklé těsto pečeme na plechu na pečícím papíře... více o Čokoládové čtverečky
Kotlety naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na dno pekáčku (nejlépe z varného skla) na malinko oleje nasypeme nasekanou cibuli nebo... více o Sýrové kotlety
Všechny přsady zpracujeme v lité těsto, nalijeme na vymaštěný, strouhankou vysypaný pekáč, uhladíme a na povrch dáváme střídavě lžíci tvarohu a kousek... více o Dírkovaný koláč
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme... více o Mandlové čtverečky
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících mouku a prochladlé rozehřáté máslo a lehce... více o Bílkový chlebíček
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný... více o Plněný perník
Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky malé... více o Chrousti
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v... více o Mokrý dort
Všechny sypké přísady dáme do mísy, zaděláme olejem, vejci a mlékem v lité těsto. Rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Prošívaná deka s ovocem
Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni. Připravíme si umělohmotná platíčka od vajec. Do... více o Mražený Míša
Broskve necháme okapat (šťávu z kompotu dáme vychladit) nakrájíme na kostičky, dáme do skleněné mísy na bowli nebo do skleněného džbánu, zasypeme... více o Blesková bowle
Všechny přísady s výjimkou čokolády rozmixujeme, lijeme do sklenic a sypeme strouhanou čokoládou.... více o Rumové banánové mléko
Likér vyrábíme z aronie kanadské, černého rybíru nebo z černého bezu. Bezinky necháme 30 minut vařit v 1 l vody, pak necháme okapat. Potom přidáme... více o Likér fantazia
Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno... více o Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Z cukru, másla, hladké mouky a jednoho vajíčka zaděláme těsto. Těsto po zadělání dáme na chvíli vychladit, potom vyválíme, vykrojíme třeba hrncem nebo... více o Croquenbouche
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka... více o Houbový guláš V.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme na půlcentimetrové čtverečky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky pokrájený mírně uvařený celer... více o Krabí salát IV.
Prolisovaný česnek rozmícháme s majolkou, přidáme jemně strouhaný sýr a osolíme.... více o Česneková pomsta
Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové... více o Losos na roštu
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou... více o Losos s rajčaty
V míse smícháme olej, víno, zázvor, sójovou omáčku, citrónovou omáčku a Tabasco, osolíme, opepříme. Do marinády vložíme porce lososa a necháme je stát... více o Marinovaný losos na grilu
Makrely důkladně vykucháme a očistíme. Břišní dutinu posypeme směsí koření (pepř, sladká paprika, kari koření, tymián nebo provensálské koření),... více o Makrela na soli
Rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, oregáno, bazalku a citrónovou šťávu dobře promícháme. Porce lososa osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí... více o Grilovaný losos II.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme... více o Jahodový moučník
Makrelu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách. Pak ji přendáme do zapékací nádoby lehce vymaštěné... více o Zapečená makrela
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozpůlíme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém kousky kuřecích... více o Kuřecí na zelenině
Přísady na těsto smícháme dohromady a pečeme 10-15min ,až se těsto nelepí. Z mléka van.cukru,solamylu a žloutku uvařit kaši-nechat vystydnout. do... více o Nanukový řez
Umyté hlávky salátu rozebereme a nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nakrájený salát a opražíme. Zaprášíme... více o Salátový prívarok