Ušleháme 2 šlehačky, zvlášť sníh ze 3 bílků. Utřeme 3 žloutky, 3 lžíce prášk. cukru a vanilk. cukr. Smícháme.... více o Zmrzlina II.
Z mouky, cukru , másla a vajíčka vypracujeme na desce křehké těsto. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vytvarujeme těsto. povrch... více o Borůvkový koláč
Vločky namočíme do části mléka a necháme asi hodinu nabobtnat. Přidáme mouku, sůl, vejce a vykynutý kvásek. Přidáme zbytek mléka, vymícháme těstíčko,... více o Lívanečky z oves. vloček
Vše smíchat a upéct. Rozpálená trouba na 200 ca 10 min.... více o Piškot II.
Krupici namočíme asi na hodinu do mléka. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme rozšlehaný tvaroh a krupici. Vypracujeme těsto, do kterého... více o Krupicová bublanina
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě... více o Skořicová bábovka III.
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs... více o Mexické špagety s uzeným sýrem
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,... více o Pivní kuřecí stehna
Rajčata nakrájíme na plátky. Položíme na talíř a pokapeme olejem. Sýr nastrouháme na rajčata a posypeme pepřem. Pokud je sýr osolený, salát nesolíme.... více o Rajčatový salát se sýrem
Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, salát a ředkvičky na plátky. Promícháme a na míse poklademe ozdobně nakrájeným... více o Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami
Maso umyjte, usušte, osolte, opepřte. Na rozpálené pánvičce ho zprudka upečte a až bude mít jemně zlatou barvu a pak může zmírnit a nechat to... více o Kuřecí pohoda II.
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou... více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Bramborové těsto připravíme podle návodu na obale. Z části těsta uděláme tenké válečky (asi 1 cm silné), krájíme na tenké proužky a mezi dlaněmi... více o Ovocné knedlíky a šišky
Cukr smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a potom s olejem. V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva a smícháme vše dohromady. Přidáme mléko,... více o Olejová bábovka
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a... více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme... více o Lišky na smetaně
Oloupaná, rozčtvrcená jablka a hrušky zbavíme jaderníků a pokrájíme na tenké plátky. Odpeckované broskve pokrájíme na menší kousky, přidáme obrané... více o Ovocný míchaný salát
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka. Pak... více o Rajská polévka III.
V misce vyrobíme marinádu (vše bez sezamu), do toho přidáme stehýnka a alespoň 15 min marinujeme. Kuře pak dáme do pekáče a pečeme 35 min při 220... více o Lepkavé kuře se sezamovým semínkem
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, posypeme paprikou, odstavíme. Do druhého kastrulku dáme na olej kuře a zprudka osmažíme. Pak oheň stáhneme, maso... více o Kuřecí perkelt
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme.... více o Husa se švestkovou omáčkou
V ohnivzdorné misce nechat zkaramelizovat med, cukr a máslo, na to nakrájená jablka, přikrýt plátem těsta. Ve středně vyhřáté troubě péct cca 45 min.... více o Jablečný koláč rychlofka
Houby očistíme nakrájíme na malé kostičky stejně tak i papriku šunku a vařené vejce. Uděláme (husté) mléčné těstíčko a smícháme s houbami paprikou,... více o Smažená směs
Přidáváme jablka, rozinky, ořechy, čoko...... více o Muffins - 8 kousků
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř. Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky... více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a... více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu. Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a... více o Antojitos
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut pomalu dusíme. Potom papriky podélně rozpůlíme,... více o Tortas se sýrem a paprikou
Rohlíky podélně rozřízneme na poloviny a obě namažeme máslem. Namazané půlky opečeme na grilu až lehce zhnědnou. Mezitím na pánvi lehce osmahneme... více o Obyčejné tortas
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké... více o Zelené mole
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá. Doba přípravy: 15min. Země původu: Mexiko... více o Těstová vložka do tamales - vařená
Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do... více o Těstová vložka do masových tamales
Sýr nakrájíme na kousky asi 15 x 15 mm a asi o 20 mm kratší než paprika. Do každé papriky dáme jeden kousek sýra. Doba přípravy: 10min. Země původu:... více o Sýrová náplň do plněných paprik
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli. K cibuli s česnekem dáme maso... více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.
Na pánvi vysmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní osmahneme cibuli a česnek dosklovata, přidáme hotové fazole, důkladně promícháme, prohřejeme,... více o Papriky plněné fazolemi
Do rozehřátého oleje dáme drcený česnek, krátce prudce opečeme, přidáme protlak, nasekané papriky, trochu zředíme vodou, osolíme, přidáme dobromysl,... více o Omáčka z červených paprik - salsa de chile rojo
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a... více o Urupánské kuřecí enchiladas II.
Tortilly usmažíme a omočíme v omáčce paprik. Do menšího nevymaštěného kulatého kastrůlku, o něco širšího než tortilly, dáme naplocho první tortillu,... více o Stohované sýrové enchiladas
Smícháme kysanou smetanu, drobně sekané cibulky, kmín a 200 g jemně strouhané sýra. Tortilly osmažíme a omočíme v omáčce z paprik. Do vymaštěného... více o Enchiladas s kysanou smetanou
Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny.... více o Opečené fazole - Frijoles Refritos
Tortilly opečeme na plotýnce bez tuku, nebo na sebe naskládané tortilly zabalíme do alobalu a ohřejeme v troubě 15 minut při 180 °C. Na pánvi na sádle... více o Burritos
Návod: Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme... více o Tortilly z našich surovin
Na jednu quesallidu použijeme půlku oloupané papriky, špalíček sýra a jednu tortillu. Náplň dáme do středu tortilly, tu přeložíme podle náplně v půli... více o Quesadillas
Maso nakrájíme na drobné kostičky, smícháme se sójovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 1/2 hodiny do chladničky. Na... více o Čínská pánev
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na kostičky zalijte trochou mléka rozšlehaného se... více o Krocan (krůta) se žemlovou nádivkou
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout.... více o Krocan (krůta) s játrovou nádivkou
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem... více o Sledi marinovaní
Omáčka - sauce bordelaise: Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme... více o Kuře pečené s hříbky