Ve veliké pánvi rozehřejeme olej. Cibuli, česnek, římský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezměkne. Vmíchejte čočku a... více o Dušená tykev a čočka
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a... více o Ředkvičkový salát se sýrem
Papriky zprudka opečeme v troubě nebo na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje. Vložíme je do studené vody, pokusíme se sloupnout tenkou slupku... více o Pikantní paprikový salát
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy.... více o Balkánský zeleninový salát II.
Uvařené a vychladnuté těstoviny smícháme s nadrobno nakrájenými rajčaty, okurkou a nasekaným zelím. Dochutíme kořením a solí. Podle chuti můžeme... více o Těstovinový salát VI.
Nakrájenou zeleninu přelijeme jogurtem, který jsme ochutili bylinkovou solí a citrónovou šťávou.... více o Barevný zeleninový salát
Jemné orestujeme cibulku, mrkev a hrášek a s vývarem a solí dusíme. Když je zelenina měkká, přidáme najemno nakrájený pórek. Nakonec přidáme cizrnu a... více o Zeleninová omáčka na nudle s cizrnou
Cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme, smícháme s moukou a škrobem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme... více o Knedlíky z cukety
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, nakrájenou cibuli, sůl a zpracujeme těsto. Rozkrojíme ho na několik větších kousků, které... více o Bramborové placky se zelím
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,... více o Polévka z červené čočky II.
Naklepat maso, osolit, okořenit. Posypat strouhankou a zaklepat paličkou z obou stran. Obalit v těstíčku. Možno přidat trochu Vegety. Osmažit na pánvi... více o Řízky "naruby" IV.
Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme troškou vody a za občasného podlévání pečeme doměkka. Mezi... více o Pečené mňam kuře
Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Pak přidáme na sádle osmahnutou... více o Moravské zelí
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg... více o Šípková marmeláda
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, papriku trošku osolíme a posypeme bazalkou a 5 minut dusime. Pak přidáme... více o Těstoviny se zeleninou III.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama... více o Sekané karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno
Na sádle osmahneme dozlatova porce kuřete a cibulku. Zasypeme kořením, osolíme, přidáme nakrájené papriky a podlijeme, dusíme doměkka. Zahustíme... více o Kuře po selsku
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,... více o Kuře na divoko II.
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme... více o Kapr po provensálsku
Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku... více o Hovězí maso na česneku
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme. Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme... více o Románkovo hovězí na víně
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod... více o Pepřové ragú
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme.... více o Masové šišky se sýrem
Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou. Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce... více o Pstruh s mandlemi III.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,... více o Šišky ze zbytků drůbeže
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme... více o Zadělávaný květák s knedlíčky
Máslo utřeme se žloutky, přidáme sladký měkký tvaroh, citrónovou kůru, cukr a nakonec přidáme postupně tuhý sníh z bílku a mouky. Těsto vlijeme do... více o Tvarohový trhanec
Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme... více o Pirožky s jablkovou náplní
Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka ale vyjmemeje dokud nezhědnou a odložíme je stranou. Na pánev do oleje po stehýnkách... více o Mexické kuře II.
Z droždí připravíme kvásek, přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout. Pak přidáme tence nakrájená... více o Jablečné lívance
Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto. Důkladně těsto prohněteme až je hladké a... více o Tortila moučná (Tortillas de harina)
Uvařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Do vymazané ohnivzdorné misky dáme vrstvu brambor, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme plátky... více o Brambory zapečené s vejci
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,... více o Rajčatová polévka s nudlemi
Čerstvě mleté maso našleháme s trochou vody a chvíli necháme odpočinout, aby se maso nasáklo. Osolíme, přidáme trochu mouky nebo strouhanky, abychom... více o Placičky z mletého masa
Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně... více o Papriky plněné tvarohovým krémem
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití... více o Hovězí balenka plněná
Cukr utřeme se žloutky, přidáme rozměklou čokoládu nebo kakao a znovu třeme do hladka. Pak přidáme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu mouky. Směs dáme... více o Čokoládová omeleta
Připravíme si marinádu z vajec, soli, mleté papriky, solamylu, utřeného česneku a tatarské omáčky „Mr. Pepperoni“. Do takto připravené marinády... více o Kuřecí řízky Mr. Pepperoni
Brambory uvaříme a oloupeme. Uzené, brambory a cibuli nakrájíme na kostky, olivy nakrájí-me na plátky. Ze „šumavské majonézy Spak“, láku a koření... více o Zelný salát ,, KUJEBÁK ’’
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky. Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,... více o Bramborový salát na statkářský způsob
Do cca půl litru vroucí vody vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek na kolečka, přidáme nakrájené feferonky a papriku a na kostičky nakrájené... více o Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík
Kuře, buď celé nebo stehna, či jakékoli díly okořením směsí koření "Divočina" a prošpikuji anglickou slaninou. Na pekáček dám anglickou slaninu a... více o Kuře a la bažant II.
· Re: Hermelín 27.2.2002 18:45:00, Vlasta Vencová -------------------------------------------------------------------------------- Nakládaný Hermelín ... více o nakladany hermelin VII.
250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet... více o Listové těsto II.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a... více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami