Maso nakládáme alespoň na 24 hod. Potom pomalu opékáme na tuku.... více o Marináda na maso V.
Šunku naskládáme na malý talířek pak jí potřeme směsí a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v mikrovlné troubě asi cca 3 minuty, aby byl... více o Pirátská šunka
Do hrnce s dvojitým dnem nalijeme obě šlehačky, dochutíme solí. Pak nasypeme 3 lžíce polohrubé mouky a počkáme na začátek varu, pak přisypeme celý... více o Koprová omáčka rychle a jednoduše
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.
Rozšlehat žloutky, přidat vanilkový cukr, salko, tatru, vše rozšlehat a přidáme cca 1 plechovku od salka plnou rumu. Necháme vychladit a odležet.... více o Vaječný likér III.
Na sádle osmahneme ciblku a na ní dozlatova porce kuřete, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, osolíme přidáme nakrájené papriky a podlejeme dusíme do... více o Kuře po selsku (vitana)
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2... více o Kuřecí prsa s česnekem II.
Do longové sklenice nalijeme na led Absolut Kurant a dolijeme ananasovým džusem. Ozdobíme kouskem ananasu.... více o Absolut Tahiti
nastrouhat libovolné množství mrkve, přidat lžici majolky a stroužek česneku.... více o mrkev s česnekem
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku... více o Kuřecí prsíčka ala iNDY
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem. Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,... více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Salám nastrouháme nahrubo spolu s nakládanými okurkami. Cibuli najemno nakrájíme, vejce nakrájíme na malé kostičky, přidáme fazole spolu s omáčkou.... více o Moravský salát
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince a na masovém strojku nebo kuchyňském robotu na hrubším struhadle umeleme. V misce smícháme... více o Papriková pomazánka
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Krajíčky rohlíků pomažemem máslem, vtiskneme do strouhaného ementálu a ozdobíme... více o Chuťovky s ementálem
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Okapaná játra utřeme se sýrem na hladkou pěnu, ochutíme solí, naneseme na rohlíky... více o Chuťovky s tresčími játry
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce, vidličkou naneseme na rohlík a... více o Chuťovky se sardelovým očkem
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto... více o Silvestrovské fondue
Příliš tučný vývar necháme vychladnout a přebytečný tuk sebereme. V rozehřátém tuku osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme obojí papriku,... více o Ovarová silvestrovská polévka
Citronový sirup a likér lehce promícháme v šejkru a nalijeme do dvou sklenic ozdobených pomerančem nebo citronem a naplněných ledem. Porch nápoje... více o Modrý cobbler
Sirup, šťávu a mošt lehce promícháme v šejkru a nalijeme do ozdobené, ledem naplněné sklenice. Povrch nápoje obložíme na kostičky nakrájenými... více o Zlatý cobbler
1) Uvaříme špagety. 2) Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, nakrájený česnek na plátky a zasypneme červenou paprikou. 3) Do pánve přidáme na kostičky... více o Špagety s česnekovou omáčkou...
brambry uvaříme zvlášť Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a... více o Zelňačka červená
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, rybí filé na drobné kousky. Osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji. Přidáme sójovou omáčku, podlijeme bílým vínem... více o Rybokuře v bramboráku
Do misky dame cinskou polivku a zalijeme ji varici vodou, do toho rozklepneme vajickou a posypeme strouhanym syrem. Polevku muzem dozpobit napriklad... více o Cinska polevka se syrem a vejcem
Pekáček s máslem vložíme do rozpálené trouby. Po rozehřátí másla vložíme opláchnuté krevety a posypeme drceným pepřem. Po patnácti minutách přidáme na... více o Krevety na česneku III.
Oloupané banány nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm silné). Pokaždé dva piškoty slepíme jedním kolečkem banánu. Takto slepené piškoty pak celé namáčíme v... více o Banánky
Nad parou mícháme ml.cukr, máslo a 4 žloutky tak dlouho až směs zhoustne jako majonéza. V dalším hrnci upražíme cukr krystal na karamel (rozpustit a... více o Griliášové (karamelové) řezy
Utřít: Lučinu, 2 žloutky, 1 lžíce cukru, 1 lžíci rumu. Ušlehat: sníh ze 2 bílků a šlehačku. Smíchat sníh se šlehačkou a opatrně vmíchat do připravené... více o Tiramisu VI.
V míse smícháme mléko,kokos,rum a důkladně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne.Mandle povaříme a oloupeme. Z hmoty tvoříme kuličky, do... více o Rafaelo II.
Bílky šleháme s cukrem do tuha a vložíme do vodní lázně. Zahříváme (ale nevaříme)a za stálého míchání šlehačem vmícháme ořechy a strouhanku. Mírně... více o Nevšední nugátové rohlíčky
Piškoty rozválíme na vále a smísíme s ostatníma surovynama.Těsto zpracujeme a necháme vychladnout.Z těsta děláme kuličky, které obalujeme v pískovém... více o Vosí koule
Postup přípravy: Kompot necháme okapat. Cukr, hladkou a hrubou mouku, celá vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje spolu vymícháme a... více o Meruňkové řezy VIII.
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové... více o Japonské Šumai
Zelí, cibuli, papriku a feferonku nakrájíme na co nejjemnější proužky. Smícháme s oloupanými arašídy, ochutíme olejem a octem, osolíme a podle chuti... více o Zelný salát s arašídy
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou... více o Bramborová polévka ze syrovátky s vejci
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, prochladlé nakrájíme na kolečka, promícháme s kmínem a se solí utřeným česnekem. Zalijeme majonézou, kterou... více o Bramborový salát s česnekem
Cibuli jemně nasekáme a slabě osmažíme tak, aby zůstala bílá. Přidáme uvařené, oloupané a jemně nakrájené brambory, dušenou rýži, rozetřený kousek... více o Polévka Solferino
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na... více o Polévka Čedar
Postup přípravy: Výše uvedené ingredience smícháme v misce. Do této hmoty naložíme maso minimálně na hodinu. Smažíme na rozpáleném oleji. Počet porcí:... více o Žraločí ploutve
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého... více o Srbský guláš
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky... více o Sékelský guláš
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme dvě celá vejce a dobře je vmícháme. Přidáme tekutý med, koření do perníku. Prosátou mouku smícháme s kypřícím... více o Vánoční perníky
Preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom, pridáme zmäknutý tuk a smotanu a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme najmenej na 3 hodiny do chladničky.... více o VANILKOVÉ HVIEZDIČKY
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu s trochou vody, skořicí a cukrem a rozvaříme je. Pak rozkvedláme... více o Nepečený jablečný dort
Maso, žloutky, brambory a koření v míse smícháme, ušleháme sníh z bílků a vmícháme do masa. Pak nabíráme lžící maso a rovnou dáváme na pánvičku, kde... více o Šlehané biftečky
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání... více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Králičí hřbet vykostíme, maso odblaníme a příčně nakrájíme medailonky. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak zvolna opékáme... více o Medailonky se žampiony
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do... více o Polská omáčka
Bambusové výhonky, mrkev, jarní cibulku, čínské zelí, pórek, houby (předtím je nezapomeneme namočit do studené vody nabobtnat) a kuřecí prsa nakrájíme... více o Jarní závitky
Vepřové maso nařežeme na povrchu na tenké plátky, přibližně do poloviny hloubky tuku, vetřeme rovnou polévkovou lžíci soli a 2 lžíce oleje a hodně... více o Vepřové na medu s pečenými brambory a jablky