Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci... více o Bramborové koblížky
Zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku, osmahneme, až se rozpustí přidáme nakrájené párky, osmahneme, zalijeme vodou a přidáme brambor a bujón ... více o Frankfurtská polévka
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu,... více o Omáčka Kari
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nasypeme 2 hrnky suché směsi, tvaroh a zbylou směs. Navrh poklademe hodně plátků másla. Pečeme asi 20 minut... více o Sypaný koláč
Vše zpracujeme dohromady, rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Doprostřed každého čtverce dáme kousek marmelády - nejlépe rybízové. Čtverečky uzavřeme,... více o Tvarohové taštičky
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a... více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Mrkve, okurky a cibuli nakrájíme nadrobno. Ještě horké vařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme zeleninu a vše zalijeme horkou zálivkou... více o Teplý bramborový salát se zeleninou
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji dohněda, přidáme kmín a rajčatový protlak a restujeme základ. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a... více o Haškův guláš
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice... více o Kuřecí rarášci
Kachní stehna očistíme, chilli papričky nasekáme na drobno. Stroužky česneku utřeme se solí. Poté ho dobře promícháme s nasekanými chilli papričkami,... více o Pikantní kachní stehýnka
Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej,... více o Koňaková bábovka
Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřete
Papriky nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky. Do varné skleněné misky postupně vršíme papriku, cibuli, nakrájenou... více o Paprikový mls
Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřecího masa
Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni. Vyšleháme a necháme chvíli stát a znovu vyšleháme (ušlehaný sníh bude hustší a víc nabude) přidáme kokos, šťávu... více o Kokosové pusinky
Den předem vařené brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme cukr, mouku a rozmícháme těsto, aby bylo jako drobenka. Vymastíme dortovou formu,... více o Bramborový drobenkový koláč
Studené brambory nastrouháme na vál, přidáme mouku s krupicí, sůl, vejce a na tuku osmaženou strouhanku. Vypracujeme těsto, utvoříme malé kulaté... více o Bramborové knedlíky se strouhankou
Cukr utřeme se žloutky a přidáme prolisované brambory. Vmícháme lžíci krupice, špetku soli a hustý sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané... více o Bramborový dort
Cukr utřeme se žloutky a tukem doběla. Přidáme studené strouhané brambory, mouku, špetku soli, prášek do pečiva, mléko a omyté rozinky. Dobře... více o Bramborová bábovka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo prolisujeme. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky, sádla a vypracujeme těsto, z... více o Bramborový džuveč
Oloupané vařené brambory nakrájíme na větší kostičky. V kastrolu osmažíme na rozpáleném sádle drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme,... více o Brambory na paprice
Medailonky uvaříme dle návodu.Přecedíme a vodu jemně vymačkáme a medailonky rozkrojíme.Osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Vložíme plátek cihly a... více o Řízky ze sojových medailonků
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou a olivovým olejem a promícháme, necháme odležet.... více o Kuře s ananasem
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme ho okapat. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky... více o Květákový paprikáš
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové... více o Sedmikrásková houbovka
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme na lžíci sádla a orestujeme kolečka oloupané cibule. Přisypeme ovesné vločky, osolíme, poprášíme... více o Čundrácká kaše z ovesných vloček
Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené a rozškvařené slanině opečeme kousky kapra. Opečené vyndáme a... více o Kapří guláš s paprikami a rajčaty
Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi... více o Kapří guláš s hráškem
Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje. Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme... více o Maďarský guláš z kapra
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme.... více o Kovbojské fazole na slanině
Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku.... více o Kynuté plněné rohlíčky
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny... více o Langoše II.
Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem... více o Langoše po maďarsku
Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme... více o Langoše se zelím
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny,... více o Zapečená brokolice II.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a... více o Horácké knedlíky
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je. V mléce rozmícháme vejce,... více o Krkonošské houbové knedlíky
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na... více o Rumunská ryba
Zeleninu podusíme na másle (případně na vodě). Po změknutí přidáme šunku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vmícháme vejce, zamícháme a nakonec... více o Blesková zeleninová směs
Do pánve (wok) dáme 3 lžíce oleje na kterém orestujeme cibuli. Zaprášíme lžičkou sladké papriky a přidáme mleté maso. Maso promícháme, zakapeme... více o Omáčka na špagety
Cuketu oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme. Takto opracovanou cuketu nakrájíme na plátky, salám nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, papriky na... více o Cuketová čína II.
Uvaříme špagety. Na oleji osmahneme cibuli a salám nakrájený na kostičky. Do vymazané bábovkové formy dáme trochu špaget, na ně osmahnutý salám a... více o Špagetová bábovka II.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme lžíci kari vegety, lžičku papriky a necháme rozpustit, přidáme nakrájený salám na nudličky a osmahneme. Přichutíme... více o Gothaj po čínsku
Vše smícháme a smažíme malé lívanečky. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.... více o Fofr lívance
Zpracujeme v těsto, dáme na chvíli do chladu. Rozdělíme na 4 díly a zpracujeme jako klasický štrůdl. Před pečením potřeme tukem nebo bílkem. Pečeme... více o Mrkvous
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s... více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme... více o Mrkvové knedlíky
Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata.... více o Omáčka z rajčat a zeleniny
Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, rozehřejeme olivový olej a cibuli a česnek osmahneme do mírného zhnědnutí, přidáme... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,... více o Falešná svíčková omáčka