Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout. Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným... více o Žemličky dobré mysli
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným... více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji. Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl... více o Hejkalův guláš
Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a... více o Vílí rizoto
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva... více o Čertovské sušenky
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu. Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a... více o Zákusek k mariáši
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a... více o Pravý upírský bramborák
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme. Potom podlijeme vývarem,... více o Polívčička pro skřítky
Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku,... více o Květák se sýrovou čepicí
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince,... více o Lahůdková zemlbabička
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou... více o Langoše - expres
Nakrájíme na drobné kostičky salám, sýr, okurky, cibuli a smícháme se spojkou, necháme v lednici odležet a pak už jen ujídáme a zapíjíme a zapíjíme.... více o Salát "Palivec"
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet,... více o Sloní žrádlo II.
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne).... více o Vepřové Kung - Pao
Špekáčky rozřízneme po délce na poloviny, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé půlměsíčky, vše dáme do hrnce nebo do pekáčku a zalijeme kečupem a... více o Buřty na pivu II.
Na drobno nakrájíme cibuli a dámena rozehřátou pánev s olejem.Osolíme kuřecí maso a nakrájíme na kostičky.Smažíme asi 15 min.Ke konci přídáme... více o Zeleninová ďábelská pánev
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké.... více o Vepřová kýta Ježibaba
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu... více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Do vymazaného pekáče narovnáme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, na malé kostičky krájený salám a polovinu strouhaného sýra. Poslední vrstva... více o Štrasburské brambory
Maso smícháme s vejci, solí, lisovaným česnekem a pepřem. Vymícháme hmotu, do níž vmícháme vločky a necháme asi 15 minut v lednici. Poté připravíme... více o Vločkové smaženky s masem
Máslo utřeme a postupně přidávámeme všechny přísady, dobře promícháme a mažeme na chléb.... více o Pivní sýr
Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si... více o Ruské roštěnky
Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše rozmixujme, okořeníme skořicí, přidáme dva ve studeném... více o Borůvková polévka
Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem... více o Banánová polévka
Sáček solených brambůrků rozdrtíme, přidáme strouhaný sýr, nakrájenou pažitku, nakrájenou červenou papriku, 2 vejce rozmíchané se solamylem. Kuřecí... více o Dělové koule
Piškoty slepené zavařeninou naskládáme na dno mísy, na to můžeme položit vrstvu ovoce (banány, mandarinky atd.) na to opět piškoty a přelijeme horkým... více o Piškotová mísa
Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec... více o Zabijačková pomazánka
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky kremžské hořčice,... více o Pomazánka z jedové chýše
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem,... více o Jablečný štrůdl
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na asi pěticentimetrové kousky. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, nadrobno nasekáme, smícháme v misce s Lučinou,... více o Plněná okurka
Prsa naklepeme, okořeníme. Na plátek masa položíme plátek šunky, krabí tyčinku a zavineme. Opečeme do měkka na olivovém oleji. Smetanu přivedeme do... více o Kuřeci prsa Fantazie
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek.... více o Maďarský guláš
Na slabém ohni rozehřejeme máslo s jemně nastrouhaným hermelínem, osolíme, přidáme papriku a pažitku. Směs uložíme do chladničky. Po vychladnutí... více o Sýrové kuličky s petrželkou
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si... více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou
K pretlačeným vareným zemiakom pridáme sójovú a pšeničnú múku, soľ, vajce, prášok do pečiva, maslo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou... více o Sójové valčeky plnené škvarkami
Príprava cesta : Žĺtka, cukor a vanil. cukor vyšľaháme. Ušľaháme sneh, pridáme ho k žĺtkom, primiešame múku, olej a prášok do pečiva. Vlejeme do formy... více o Citrónový dort
Pudingový prášok a vajcia dôkladne vyšľaháme (odporúča sa el. šľahačom). ZZa stáleho miešania pridávame olej, práškový a vanilínový cukor a prášok do... více o Bábovka z pudinkového prášku
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý... více o Langoše VII.
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme placku o velikosti plechu na pečení. Jednu položíme na plech, poklademe... více o Hraběnčiny řezy podle mojí babičky
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka).... více o Kuře s jablky a medem
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě... více o Tiramisu po česku
Med, kakao, cukr, máslo, rozpustíme. Na vál prosijeme mouku, do důlku dáme 2 vejce a sodu, přilijeme rozpuštěnou hmotu a vše zpracujeme v těsto, které... více o Medové řezy
Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na... více o Jablkový kynutý koláč
Z mouky tuku, cukru, soli, žloutků a vykynutého kvásku zaděláme vláčné nelepivé těsto a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí rozválíme plát a krájíme... více o Buchta s náplní z jablek a mrkve
Tvaroh, máslo, cukr a žloutky ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, rozinky a nakonec sníh z bílků. Dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna... více o Tvarohová bublanina II.
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké... více o Jahodová bublanina
Nakrájíme cibuli a měkký salám na kostičky. Rozpálíme na pánvičce olej a cibulku. Zeleninu a salám orestujeme. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a... více o Francouzké brambory se šlehačkou
Salát natrháme nebo nakrájíme na sousta, tuňáka vidličkou rozmačkáme v misce (necháme i vlastní šťávu) a osolíme a opepříme. Půlku citrónu vymačkáme a... více o Tuňákový salát II.
Jogurt smícháme s kořením a do této marinády uložíme na noc kuře. Ráno ho znovu pomažeme (i uvnitř) a pečeme v troubě. Občas poléváme olejem. Jogurt... více o Ohnivé kuře (Pákistán)
Okurka a zelí se nakrájí na velmi tenké proužky. Prasečí ouška se též nakrájí na tenké proužky, ouška jsou vlastně jemná chrupavka, která je potažená... více o Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)