Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod... více o Vepřové nudličky v pivní omáčce
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,... více o Vepřové maso na kmínu a pivu
Očištěný hlávkový salát pokrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky, přidáme jemně krájený kopr a spojíme zálivkou připravenou smícháním uvedených... více o Salát pro zahrádkáře
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, vmícháme rozmačkané banány, polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme tuhý... více o Banánová bábovka II.
Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, oloupaná jablka nastrouháme nahrubo. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do mísy, přidáme kukuřici i... více o Salát pro opravdové labužníky
Suroviny na marinádu promícháme, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Do vychlazené směsi přimícháme majonézu a promícháme. Přidáme... více o Marinované špekáčky
Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, olivy, zakapeme olejem, octem a promícháme. Salát rozdělíme na porce a... více o Sváteční okurkový salát
Vše smícháme v míse, můžeme přidat rozinky máčené v rumu či kandované ovoce. Naplníme do silikonové formy srnčí hřbet, nejlépe od TUPPERWARE, a pečeme... více o Maková buchta líné Lízy
Vařená vejce nastrouháme na struhadle na jemno. Mezitím si na pánvi opečeme na oleji chleba až zezlátne, posolíme, potřeme česnekem a namažeme taveným... více o Topinky s vejcem
Očištěnou ředkev nahrubo nastrouháme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky a lehce vmícháme zálivku připravenou smícháním uvedených přísad. Hustě... více o Salát z ředkve s majonézovou zálivkou
Očištěné kadeřávkové listy drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku pokrájený na plátky,... více o Kadeřávková polévka s rýží
Vařená vejce nastrouháme na struhadle na jemno. Mezitím si na pánvi opečeme na oleji chleba až zezlátne, posolíme, potřeme česnekem a namažeme taveným... více o Topinky s vejcem II.
Usmažíme slaninu s cibulkou, po třech minutách vyjmeme osmaženou cibulku se slaninou a tuto směs vložíme do misky. Přilijeme olej. Rozpálíme ho, poté... více o Maso po anglicku
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být... více o Fazolový guláš Santa Fe
Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje,... více o Játra v alobalu
Ve stejném poměru všechny přísady opatrně promícháme tak, aby vnikly barevné pruhy. Výborná ke grilovaným masům atd. Podle chuti možno poměr měnit.... více o Trojbarevná omáčka
Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. Vložíme do zapékací nádoby, aby se nám... více o Kelišovské kotlety
Postup: Utřít žloutky, cukr a kakao a nakonec lehce vmísit ušlehané bílky. Vylít na dobře vymaštěný a posypaný plech (nebo pečicí papír)a nechat péci... více o Roláda BLESKOVÁ
Řízky osolíme,opepříme a obalíme nejdříve e strouhance,potom v těstíčku ze 2 vajec,trochu hladké mouky,pivo.Rychle opečeme na pánvi na rozehřátém... více o Řízky naruby V.
Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ředkvičky omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme tvaroh, jogurt a vše... více o Pomazánka z ředkviček
Cibuli nadrobno nasekáme, vejce a salám nakrájíme, papriky vydloubáme. Všechy ingredience smícháme dohromady, dochutíme solí, pepřem, lžičkou... více o Plněné papriky sýrem
OMÁČKA TZAZIKI: Prolisujeme 2 stroužky česneku. Omyjeme okurku a nahrubo nastrouháme. Smícháme dohromady tvaroh, okurku, česnek a smetanu. Maso... více o Gyros
Těstoviny uvaříme, scedíme. Veškeré ingredience smícháme a přidáme k těstovinám.... více o Italský salát II.
Vše smícháme a necháme cca 2 hodiny kynout. Potom dáme na pomoučněný plech, potřeme vodou a znova necháme kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě - nejdříve... více o Chleba
Rozporcované kuře osolíme, přidáme sklenku vody a máslo a dáme péct. Do kastrolku dáme cibuli, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř, kari, chilli, cukr a vše... více o Kanadské kuře II.
Vše smícháme vypracujeme těsto a tvoříme kolečka,která po upečení polijeme čokoládovou polevou.... více o Myslivecké věnečky-vánoční
Kuřecí stehna opatrně vykostíme. Všechno maso opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, osolíme a necháme chvíli v chladu... více o Kuřecí kostky
Brambory oloupeme.Naklepeme kotlety,osolíme,opepříme.Do pekáče dáme rozehřát máslo,na dno nakrájíme brambory na kolečka.Na to vložíme kotlety a další... více o Kotlety se šlehačkou
Dáme si vařit předem maso.Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli,kterou zpěníme.Na to dáme rajský protlak.Vedle si uděláme jíšku z másla a hladké... více o Rajská omáčka
Česnek rozetřeme nebo prolisujeme a zvolna jej na másle osmahneme, přidáme na kolečka pokrájený pórek, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme masox... více o Blesková česneková polévka
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu... více o Těsto na štrůdl
Červenou řepu uvaříme do poloměkka, oloupeme a pokrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Opepříme, osolíme a namočíme do rozšlehaných vajec s mlékem,... více o Řízky z červené řepy
Změklé máslo utřeme se sýrem Lučina do pěny. Vmícháme očištěné a jemně nastrouhané ředkvičky, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky veky.... více o Ředkvičková pomazánka II.
Na oleji (2 lžíce) osmahneme hrášek, opepříme, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a... více o Těstoviny s hráškem po benátsku
Hrášek scedíme a nálev odložíme stranou. Na oleji osmahneme na kolečka pokrájené špekáčky, zaprášíme je moukou a znovu osmahneme, zalijeme troškou... více o Tábornický dušený hrášek
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sojovou omáčku, rozetřený česnek, trochu mletého zázvoru, posypeme škrobovou moučkou, přiklopíme a necháme asi 1... více o Květák po čínsku
Čínské zelí a kapie nakrájíme nadrobno, přidáme kukuřici. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku dle chuti.... více o Čínský salát
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme... více o Kapustové řezy s mletým masem
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli drobně pokrájíme, přidáme rozetřený česnek, koření, vmícháme jogurt a osolíme. Očištěný květák rozebereme na... více o Květák v jogurtové marinádě po indicku
Na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky krájenou... více o Kapustová polévka s brambory
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným... více o Květák na smetaně
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce).... více o Králičí soté na zázvoru
Vychladlé uvařené maso pomeleme, přidáme sůl, kečup, máslo nebo margarín a za stálého šlehání přiléváme smetanu. Natíráme na tmavé pečivo, posypeme... více o Masová pěna s paprikou
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Vodu slijeme, horké brambory prolisujeme. Cibule oloupeme a nakrájíme... více o Bramborový vrabec
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedeme 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky... více o Hrušky s broskvemi v omáčce
Nožky žampionů opatrně vykroutíme a nakrájíme na kostky. Papriku, rajčata a cibuli také nakrájíme. Rozehřejeme olej a kostičky žampionů, cibule a... více o Plněné žampiony
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem a octem doměkka. Uvařený květák slijeme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme... více o Květákový salát s rajčaty
Nejdříve si uvaříme silnou kávu,kterou necháme vychladnout.Dobře utřeme žloutky s cukrem a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone.Do větší misky s... více o Tiramisu VII.
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový... více o Tradiční italské lasagne
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibulce. Když je maso zatáhlé, přidáme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené čínské zelí, žampiony, česnek a... více o Indonesie