Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Cibule může být hodně. Smícháme a hodně... více o Slanečkový salát
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na oleji opečeme cibuli a klobásu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat, přidáme do hrnce s... více o Těstoviny s brynzou
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině... více o Grilované krevety
Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky, osmahneme ji na oleji (můžeme použít olej z tuňáka), přidáme tuňáka, osolíme a posypeme bazalkou ... více o Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch.... více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10... více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,... více o Tatarka z cukety
Borůvky rozvaříme s cukrem, máslem a polohrubou moukou. Vaříme dohusta, naplníme do sklenek a zavařujeme 20-30 minut při 80 °C. Podáváme jako omáčku... více o Borůvky zavařené jako žahour
Čisté, okapané borůvky nasypeme do sklenic, prosypeme malým množstvím cukru, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C.... více o Borůvky ve vlastní šťávě
Čisté maliny prolisujeme, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené meruňky a povaříme 5 minut. Pak vsypeme krystalový cukr a vaříme dalších 10 minut. Poté... více o Malinová zavařenina s meruňkami
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a... více o Marmeláda z bezinek a jablek
Višně opereme a vypeckujeme. Opraný čistý rybíz a angrešt umeleme na listovacím strojku. Višně i protlaky dáme do kastrolu a asi 15 minut vaříme. Pak... více o Višňový džem s rybízem a angreštem
Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za... více o Třešňový džem s rybízem
Oprané, vypeckované třešně skládáme do připravených sklenic a prosypáváme cukrem. Do sklenice o obsahu 320 ml dáváme 2-4 lžíce cukru, do sklenice o... více o Třešně ve vlastní šťávě
Omytá na kolečka nakrájená rajčata urovnáme na 4 dezertní talířky, poklademe je proužky olejovek a dílky vařených vajec, posypeme drobně nakrájenou... více o Rajčatový salát se sardinkami
Jablka zbavíme slupky a spolu s banány nakrájíme. Přidáme hrozny, smicháme s jogurtem a nakonec přisypeme kokos dle chuti a množství ovoce. Vyborně... více o Ovocný salát s jogurtem a kokosem
Opláchnutý a očištěný květák rozdělíme na růžičky, dáme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme, dáme do salátové mísy a přidáme... více o Květákový salát s rajčaty a paprikami
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme... více o Hlávkový salát s rajčaty a okurkami
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme do poloměkka v osolené vodě s kořením a troškou oleje. Okapaný dáme do salátové mísy, přidáme na kolečka... více o Květákový salát s naťovou cibulkou a rajčaty
Na listy rozebraný, opláchnutý, okapaný a na nudličky nakrájený salát vložíme do mísy, zalijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, soli, hořčice a... více o Pikantní hlávkový salát
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi... více o Maďarský salát
Cibuli a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na nudličky, rajčata na plátky a vše vložíme do mísy. Přidáme rybu z konzervy,... více o Paprikový salát s rybou
Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky,... více o Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Česnek nastrouháme a vše smícháme dohromady (můžeme přidat i 1 lžíci pálivých zrníček z papriky). Nalijeme na maso i na klobásy a necháme přes noc... více o Hanas grilovací tajemství
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme... více o Cikánská omáčka
Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto... více o Dort od krtka
Jahody nasypeme do hrnce a rozmačkáme na kaši, promícháme s cukrem a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí. Banány oloupeme,... více o Jahodový džem s banánovou příchutí
Do mističky si dáme všechny žervé a rybičky. Na kostičky nakrájíme cibulku a uvaříme vajíčka na tvrdo. Přidáme do misky s žervé a rybičkami. Vše... více o Rybičková pomazánka III.
Osmahnete lehce cibulku, aby zesklovatěla. Pak ji zalijete vodou, až se začne vařit, přidáte 1 maggi. V hrnku rozšleháte 1 vejce a "rozkvedláte" v... více o Česnečka
Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, lehce obalíme ve škrobové moučce, vložíme do rozpáleného oleje a stálého míchání opečeme ze všech... více o Vepřové kostky s letním zelím a nudlemi
Omyté a osušené plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které umícháme z nasekaného... více o Vepřové plátky v zelném těstíčku
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za stálého míchání. Přidejte... více o Smažená rýže
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou... více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a... více o Polévka z kapra
Těsto rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a podle pravítka nakrájíme rádýlkem na dlouhé asi 3 cm široké proužky. Každý párek omotáme spirálovitě jedním... více o Párky v županu
Strouhanku nasypeme do misky a nalijeme na ni tolik mléka, aby se všechno vsáklo. Přidáme mleté maso, jednu nastrouhanou cibuli, vajíčko, sůl a pepř.... více o Veselé špagety
Zeleninu, šunku i sýr nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou podle návodu na obalu. Necháme vychladit aspoň dvě hodiny v... více o Balkánský salát
Víno nebo limonádu nalijeme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme vychladit. Nejlépe chutná při... více o Letní Sangria
Zeleninu omyjeme, očistíme, kedlubny oloupeme a pokrájíme na plátky, kuřecí prsíčka také nakrájíme na plátky. Do vařícího se vývaru vsypeme mrkev,... více o Drůbeží polévka s kedlubnami
Hermelíny naplocho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu utřeme s máslem, pepřem, utřeným česnekem, ořechy a sekanou petrželkou. Směsí naplníme... více o Hermelín s pepřem
Dáme vařit na kostky nakrájené brambory v malém množství osolené vody, přidáme koření. Před změknutím přidáme okurky nakrájené na drobno a nakrájený... více o Hodolanská omáčka II.
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci... více o Špenátové karbanátky
Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky. V míse... více o Studená letní večeře
Mrkev oloupeme a omyjeme. Cuketu omyjeme. Škrabkou na brambory obojí nastrouháme na dlouhé tenké proužky. Rajčata nakrájíme pokud možno na nudličky.... více o Špagety se zeleninou
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme... více o Bábovka z vaječného koňaku
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany... více o Ořechová omáčka
Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky. Do tenkých plátků anglické slaniny zabalíme sýr. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Kapustu... více o Smažený sýrový řízek v kapustě
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody silný vývar. Přecedíme a uvaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky... více o Pikantní čínská polévka
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a společně vložíme do rozehřátého hrnce. Slaninu necháme zesklovatět a cibulku lehce do růžova. Přidáme houby a... více o Smetanová omáčka paní Jany
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme lžíci hořčice, lžičku medu, špetku chilli a do... více o Červená řepa po americku