Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku. K osmaženému masu přidáme zpěnit... více o Masový guláš s řepou
Všechny ingredience smichejte a na pánvi opékejte lívanečky. Hotové posypeme strouhaným perníkem a zalejeme Čekankovým sirupem originál.... více o Perníkové lívance
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém... více o Buchty na páře
Hrách propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat. Slijte vodu a zalijte ho novou tak, aby sahala 3-4 cm nad povrch. Uvařte do měkka, asi... více o Husa v šouletu II
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat. K jablkům na jemno přistrouháme citronovou... více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat. V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme... více o Nastavovaná kaše z dýně
Nakrájíme cibulku, dozlatova opečeme, zasypeme moukou, posolíme a na závěr vpasírujeme česnek. Podává se s knedlíky a nebo bramborovou kaší jako tzv. ... více o Echeloní
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,... více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Nejdříve si připravíme čínu. Chleb nakrájíme na krajíce. Z krajíce vyřízneme střed, který dame na pánev a přidáme sýr a okurku. Na střed chleba dáme... více o Magnát topinky
Cibuli pokrájíme na plátky nebo klínky, slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a použít můžeme dle chuti kromě slaniny i uzené maso, zbylé pečené... více o "Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či... více o Klobásová směs s hlívou
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem. Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem.... více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Do misky dáme nahrubo posekaný špenát zbavený stonků, rozklepneme vejce a přidáme sůl a pepř podle chuti. Pořádně rozmícháme. V pánvi s nepřilnavým... více o Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se... více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou... více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Sušená rajčata pokrájejte na kousky, cherry rajčátka na půlky, cibuli na kolečka. V míse vše promíchejte s fazolemi, rukolou a lísky bazalky. Všechny... více o Fazolový salát s rajčaty
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně.... více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu... více o Makrela na zelenině
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a... více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte... více o Chřestový salát s hovězím steakem
Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva. Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce. Vmícháme mouku a nakonec... více o Sušenky s kousky čokolády
Toastový chléb namažte pestem. Na 4 plátky dejte půl hrsti rukoly, 3 plátky čedaru, 3 plátky šunky od kosti, další rukolu a přiklopte namazaným... více o Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu.... více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou... více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k... více o Buřty na pivu v briošce
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Připravte salsu. Mango oloupejte a pokrájejte na kostičky, okurku, červenou cibuli a chilli nadrobno, vše promíchejte a zakápněte limetkou. Krevety... více o Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se... více o Tacos s fazolemi
Klobásu nakrájejte na porce, zaviňte, spojte špejlemi a opečte z obou stran na pánvi zastříknuté trochou oleje. Housky rozkrojte a řezné strany... více o Vinná klobása v housce
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak... více o Poctivá bramboračka
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic... více o Švestkové knedlíky
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Starší rohlíky buď nahrubo rozmixujeme v mixéru, nebo je pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, pocákáme je směsí žloutků, rozmíchaných v mléce a... více o Rohlíkový ovocný koláč aneb, když žemlovka už nebaví
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a... více o Květákový quiche s rajčaty
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky,... více o Dušené vepřové á la ražničí
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na... více o Pečený bramborák
Část bazalkových lístků zachováme, zbytek nakrájíme nahrubo. Citron vymačkáme. Blumy rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme a... více o Salát s mozzarellou, blumami, rajčaty a bazalkovým dresinkem
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí... více o Kuřecí placičky s hlívou
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme vejce a plnou (do kopečka) lžíci na kostičky... více o Barevné kuřecí placičky
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod... více o Lívanečky se švestkovým pudinkem
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody Přivedeme do varu a... více o Čatní z červených blum
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu... více o Česká vepřová čína
Dno formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme tukem a vysypeme moukou Omyté blumy vypeckujeme, polovinu nakrájíme na kousky a rozložíme na dno... více o Italský vláčný koláč s blumami
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180° C. Přpravíme si všechny suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Formu na dort, nejlépe s odnímatelným dnem,... více o Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek,... více o Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Hroznové víno otrháme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Použijeme hroznové víno, které nemá... více o Štrúdl s hroznovým vínem
Droždí rozdrolíme ve vlažné vodě a přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme zbytek vlažné vody a olej. Všechnu mouku promícháme,... více o Domácí chléb