Žloutky ušlehat s máslem a cukrem do pěny, pomalu přidávat mléko s rozmíchaným medem, pak tuhý sníh z bílků a nakonec kypřící prášek rozmíchaný v... více o Bábovka s medem II.
Vše smíchat dokupy, přidat nastrouhanou čokoládu Margot. Toto je dávka pro remosku nebo malý pekáček, lze vše použít v 1,5 krát větším množství a je... více o Margotková buchta
Menší květák uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme a přidáme cibuli, tatarskou omáčku, bílý jogurt, pepř a trochu nálevu z okurek. Vše dobře promícháme... více o Falešná treska
Droždí rozpustit ve vlažném mléku. Margarín a mouka a špetka soli se promísí, až je z toho jakási sypká směs. Pak přidáme rozpuštěné droždí a... více o Taky netradiční - "vyskoč z vody"
Ve smetaně necháme rozpustit máslo a necháme vychladnout. Ve vlažné tekutině rozpustíme čokoládu. Piškoty rozdrobíme a zakapeme rumem. Sekané mandle... více o Bílé rumové kuličky
Rozpustíme hořkou čokoládu a mašlovačkou jí vytřeme malé papírové košíčky. Dáme ztuhnout a postup opakujeme. Hotové košíčky opatrně vyjmeme z... více o Čokoládové košíčky s nugátem
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu. V kastrolku... více o Vynikající vídeňská čokoláda
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout. Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky,... více o Bramborové pirožky
Ušleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme cukr, ořechy a strouhanku. Lžičkou nebo stříkačkou na zdobení děláme na vymaštěný plech malé kopečky dále... více o Jojo kuličky
**Těsto:** smíchat mouku, sůl a cukr a rychle vmíchat hodně studené máslo nakrájené na malé kostičky (používám mačkadlo na bramborovou kaši, aby se... více o Hruškovomandlový koláč
Během vaření špaget si připravíme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme hovězí konzervu (doporučuji předem nakrájet),... více o Opravdu rychlé špagety
Na těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme na plech (peču na pečícím papíře) a upečeme.... více o Mandarinkové řezy
Omyté slanečky nebo matjesy vyjmuté z oleje nakrájíme na kousky, zelí nastrouháme na nudličky a mrkev nakrájíme na proužky. V míse smícháme... více o Luxusní slanečkový salátek
Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem.... více o Dezert Pavlova
Slaninu rozšvaříme a osmahneme cibuli. Přidáme nakrájené vepřové maso, okořeníme a dusíme 30 min. K téměř měkkému masu přidáme játra vodou navlhčenou... více o Paštika z drůbežích jater
Uděláme cibulovou jíšku zalijeme ji vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory a houby a trochu kmínu. Až jsou brambory a houby měkké přidáme... více o Zelňačka s houbami
Připravíme si světlou máslovou zásmažku, kterou zalejeme vodou, přidáme masox, apetito provaříme a dochutíme vegetou. Na oleji opečeme na kostečky... více o Polévka z Apetita
Vypracovat těsto. Ihned vyválet, nakrájet trojúhelníky, pomazat rozpuštěným máslem a zarolovat do tvaru rohlíčku. Potřít žloutkem, posypat solí nebo... více o Banketní rohlíčky
**Základní těsto: **třít žloutky, máslo a cukr a pak přidat mouku. Vyválet a vykrajovat malá kolečka, klást na plech a na každé kolečko dát trochu... více o Kočičí oči II.
Ve větší míse smíchat všechny ingredience a strojem na maso vytlačovat. Mohou se tvořit různé tvary (tyčinky, rohlíčky, věnečky atd.) Je možné ozdobit... více o Oříškové cukroví (strojkové)
Těsto na pečení vyválet a vykrájet různé tvary a upéci. Nepečené těsto: vše zpracovat a na pocukrovaném vále (já těsto vyvaluji mezi 2 plastickými... více o Kolečka (pečená+nepečená)
Vše zpracovat a těsto nechat 1/2 hodiny odpočinout. Pak vyválet a vykrajovat tvary. Vychladlé plnit a polévat čokoládovou polevou, před ztuhnutím... více o Žloutkové oválky
Těsto plnit do vymazaných formiček a teplé vyklápět - ne horké. Druhý den plnit a možno obalovat v cukru smíchaném s kakaem. Z této dávky je asi 44 ks... více o Plněné ořechy
Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout. Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce... více o Rumové kuličky II.
Kuřata rozpůlíme, potřeme silně majolkou a pečeme do měkka. Vyndáme. Do pekáče přidáme 2 lžíce vody, papriku, česnek se solí a opražené mandle.... více o Kuřata podle Pavla
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma... více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Vykuchané pstruhy osolte a pokapejte citronem. Nechte je krátce rozležet. Obalte je v hladké mouce smíchané s pepřem a nasekanou petrželkou. Upečte z... více o Pstruzi po mlynářsku
Jahody zbavíme stopek, opereme, necháme okapat a nasáknout likérem. Vložíme je do misek a jednoduše doplníme Ramou Cremefine ke šlehání, kterou jsme... více o Jahody Amaretto
Z mléka, vajec, mouky, droždí, soli a cukru připravte lívancové těsto. Usmažte lívanečky, obalte je ve skořicovém cukru a přelijte javorovým sirupem.... více o Lívanečky s javorovým sirupem
V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a... více o Kachna na broskvích
Toto všechno důkladně promícháme v šejkru a podávejte na ledu. Uvidíte, že si pochutná nejen celá rodinka, ale i všichni známí!... více o Kokosová káva
Do mísy prosijeme polohrubou mouku a přimícháme prášek do pečiva, přysypeme krystalový cukr, vyklepneme jedno vejce a přidáme lžíci oleje a bílý... více o Výborný ovocný jogurtový koláč
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy, přidáme na kostičky pokrájenou papriku a houby. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření a... více o Brambory s bazalkou a kari kořením
Brokolici povaříme v okořeněné vodě, mezitím si nastrouháme sýr, povařenou brokolici nakrájíme na malé kousíčky (bez košťálů) a z listového těsta... více o Brosýrky
Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata. Rozkrojíme na 4 výseče a... více o Plněné rohlíčky II.
Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, uvařenou mrkev nakrájenou na malé kostky, očištěné pórky a cibulku nakrájené na... více o Masové karbanátky se zeleninou
Květák povaříme v osolené vodě. Studený rozebereme na růžičky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme polovinou strouhaného sýra. Takto připravený... více o Smažený květák se sýrem
Očištěný květák, karotku, celer a brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na malé kousky. Přidáme sterilovaný hrášek, majonézu, mletý... více o Zapečená šunka plněná zeleninou
Čínu si uvaříme jak kdo umí (já dávám z koření jen adžiku), ale nejdůležitější na tomto jídle je kombinace - špagety a špenát. Takže si uvaříme... více o Čína trochu jinak
Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které... více o Výborné Raffaelo
Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme. Pečeme v mírně teplé troubě. Krém:... více o Japonský vítr
Vezmeme cherry rajčata a každé v misce zmáčkneme, aby prasklo. Opatrně pod dlaní, aby nebyla špinavá celá kuchyně. Poté vezmeme olivy a odpeckujeme je... více o Cherry rajčata s olivami
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky,... více o Krémový koláč s broskvemi
Vypracujeme hladké těsto, vtlačíme ho do formy a uložíme do lednice. Tři jablka nakrájená na tenké plátky vložíme do pánve s 1/2 zavařeniny a 4... více o Jablkový koláč de luxe
Tvaroh, máslo, cukr a žloutek s rumem našleháme a těsně před nalitím do formy lehce přimícháme část borůvek. Upečeme, dáme do lednice a necháme... více o Borůvkové opojení
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu... více o Věnec Paříž - Brest
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme... více o Tvarohový nepečený dort
Osmažíme 4-5 krajíců chleba dozlatova. Celé je pak zlehka načesnekujeme a odložíme na papírové ubrousky zchladnout. Vychladlé nakrájíme na kostky (tak... více o Něco pro návštěvu
Z kuřecího masa s kostmi a horších částí pórku uvaříme silnější vývar (solíme pouze vegetou). Přecedíme ho a pokud je příliš mastný (v případě, že v... více o Kuřecí polévka s pórkem s čínským nádechem