Do mísy odměříme mouku a cukr (můžeme dát část vanilkového), přidáme dobře rozšlehaná vejce, mletý badyán, smícháme a nakonec přidáme přísady. Na... více o Vánoční cigárka
Švestky zalijeme rumem a necháme přes noc uležet. Pak je klademe do košíčků a zalijeme čokoládou rozpuštěnou s Omegou. Velmi jednoduchý recept, ale... více o Opilé švesky
Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, naklepaná, osolená, opepřená a okořeněná prsa. Lučinu smícháme s mlékem, aby vznikla taková kašička. Nalijeme... více o Kuře s lučinou a houbami
Na mírném plameni rozehřejeme 2 lžíce másla, vmícháme sýr a postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Ochutíme hořčicí a sladkou paprikou. Když směs... více o Welsh Rabbit
Tuk rozpustíme na mírném ohni, přidáme cukr, promíchaný se solamylem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sušené mléko. Hmotu nalijeme do formiček,... více o Bílá čokoláda
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, mírně orestujeme. Přidáme... více o Chobotnice na cibulce
Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej,... více o Dušená chobotnice
Maso uvaříme do měkka. Hrubě umeleme, přidáme jemně umletá játra a v mléce namočené a rovnějž rozemleté žemle. Okořeníme a pečlivě rozmícháme, dle... více o Domácí prejt
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, přidáme mléko a ještě chvíli šleháme. Těsto přendáme do mísy, lehce vmícháme strouhaný kokos a mouku s práškem... více o Kokosová bábovka
Na dno vymaštěnáho pekáče, poklademe na kolečka krájené syrové brambory. Na vrstvu brambor položíme naporcované kuře, které jsme pokryté plátky... více o Majolánka
Droždí promícháme a trochou vody a mouky špetkou cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 30 minut). Jakmile vykyne, promícháme ho se... více o Šunkové grissini
Na drobno nakrájené kuřecí maso osmahneme na oleji zprudka, osolíme a ochutíme drcenou papričkou. Maso stáhneme z ohně, přidáme drobně nakrájenou... více o Pita s kuřecím masem
Vepřový mozeček odblaníme a obalíme v trojobalu. Na pánev dáme olej, obalený mozeček smažíme jako řízky. Dáme si vařit brambory. Pokud je obalený... více o Obalovaný mozeček
Vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny v chladu. Pečeme ve vymazaných formičkách. Uzavřenou plechovku vaříme 2 hodiny ve vodní lázni. Necháme... více o Košíčky s karamelem
Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno... více o Vánoční bramborový salát
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky,... více o Rychlá mandarinková buchta
Zpracujeme těsto a necháme asi hodinu v chladu. Vyválíme a vykrajujeme malá kolečka. Upečená slepujeme krémem. Potom obalujeme v cukru.... více o Brambůrky od mamky
Mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva smícháme. Přidáme zbytek přísad a upečeme. Polevu umícháme na páře a polijeme vychladlý koláč.... více o Kakaovník II.
Kuře vykostíme, nakrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu a v míse smícháme se sójovou omáčkou (celou skleničku) a necháme chvíli odležet a... více o Kuře na citrónech II.
Zpracujeme na vále těsto, rozválíme (tvar obdélník, čtverec) na asi 3 mm, potřeme bílkem, posypeme mletými ořechy, nakrájíme tyčinky (asi 1-2 cm x 4-5... více o Kokosové tyčinky
Na vále postupně vypracujeme obě těsta a necháme odpočinout. Z prvního těsta vyválíme plát 3-4 mm a vykrajujeme formičkou kolečka, která ukládáme na... více o Kreolky
Ztužený tuk necháme změknout mimo ledničku a poté z ingrediencí vypracujeme těsto. Formičky naplníme těstem zhruba do poloplna (kousky těsta předem... více o Vejskočky
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru. Chvíli podusíme a zalejeme cca 1/2 litrem vody, do kterého... více o Lepší chlebová polévka
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny v chladnu odpočinout, vyválíme plát a vypichujeme kolečka. Polovinu plných, druhou polovinu s otvorem uprostřed.... více o Linecká kolečka
Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme kytičky o průměru 3 cm. Pečeme ve vyhřáté... více o Medové perníčky II.
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce. Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec... více o Francouzské brambory trochu jinak
Smícháme mouku, žloutky, mléko, osolíme, přidáme kostičky housky a najemno nakrájenou uzeninu a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Hrnky... více o Hrnkové knedlíky s uzeným
Z těsta vyválíme 2 placky. Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme klasicky pudink. Jednu placku listového těsta dáme na pečící papír na plech,... více o Pudinkový štrúdl
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu... více o Drůbeží játra mojí mámy
Do vody dáme vařit na kousky nakrájený chléb, když přejde varem a je dost rozmočený, tak ho prolisujeme, přidáme dle chuti majoránku a ještě chvíli... více o Chlebová polévka mojí mámy - rychlá a levná
Nakrájíme cibuli na kostičky a usmažíme do zlata. Přidáme játra, orestujeme, přidáme jakékoliv koření. Pak přidáme papriky a kečup připravujeme asi 45... více o Hranolky s kuřecími játry a paprikou
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma... více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Med s cukrem, kořením a máslem dobře promícháme, po částech přidáme šlehačku. Prášek do pečiva rozpustíme v trošce vody a smícháme s 3/4 mouky. Těsto... více o Švédské perníčky
Všechny suroviny zaděláme vlažným mlékem. Těsto rozdělíme ma dva díly. Na alobalu rozválíme na tenké placky obdélníkového tvaru. Placky potřeme náplní... více o Vánoční roládička
Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a... více o Losos s citronovou omáčkou
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do misky dáme dva tvarohy, strochu... více o Piškotový dort s jahodami
Vejce rozmícháme, osolíme a nalejeme na rozpálenou pánev na trochu oleje. Uděláme klasickou omeletu a když je hotová, roztrháme ji vařečkou v pánvi na... více o Čínská omeleta s rajčaty
Z přísad vypracujeme těsto, dáme do ledničky nejméně na hodinu a půl. Pak smícháme mleté ořechy, marcipán a želé. Z těsta odštípneme malé kuličky, do... více o Oříškové překvapení
Čokoládu na vaření rozpustíme nad párou. Košíčky natřeme zevnitř silnější vrstvou teplé čokolády a dáme ztuhnout. Šlehačku svaříme s medem a cukrem.... více o Šlehačkové košíčky
Na 10-12 cm dlouhé špejle střídavě napichujeme ovoce. Potom polovinu špízů po délce namočíme do čokoládové polevy a ihned namočíme do kokosu. Zbylý... více o Ovocný špíz
Keksy rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, mléko, rum a rozpuštěnou vlažnou polevu. Dobře zpracujeme na těsto a vyválíme obdélník 1 cm silný. Máslo... více o Kokosové kostky II.
Z bílků a 1 lžíce studené vody ušleháme sníh, zašleháme cukr, zapracujeme ořechy, solamyl a sůl. Vymastíme ořechové formičky, pomoučíme a vysteleme... více o Punčové ořechy II.
V menší pánvičce upražíme cukr na karamel, do bleděhněda. V jiné pánvičce vyškvaříme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Když je karamel upražený,... více o Hriatô
Z mouky, tuku, vejce, kůry, prášku a soli vypracujeme těsto, které odložíme na 4 hodiny do chladu. Na pomoučené desce promísíme a vyválíme na sílu 4... více o Pistáciová kolečka
Změklý nugát vymícháme s máslem, vejcem, práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme mouku s práškem a solí a lískové oříšky. Vypracujeme těsto a dáme na 2... více o Nugátové růžky
Pánev jemně potřeme sádlem a naskládáme plátky slaniny, smažíme, dokud plátky slaniny nezačnou být křupavé. Potom je vyjmeme a na pánev dáme na plátky... více o Slaninovo-jablková dobrota
Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme malé bochánky, které smažíme... více o Tvarohový foukánek
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole. Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250... více o Francouzské fazole
Vymícháme máslo, cukr, žloutky, skořici a sůl, zapracujeme mouku s práškem a vymícháme. Odložíme na hodinu do chladu. Potom vyválíme, vykrajujeme... více o Malinová srdíčka
Datle rozkrájíme po délce a vyjmeme pecku. Marcipán smícháme s cukrem a šťávou, ušouláme šulánek, který krájíme šikmo na kousky dlouhé jako datle. Do... více o Marcipánové datle