Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na růžičky rozebranou, povařenou brokolici, zakapeme sojovkou, osolíme, opepříme, přidáme vegetu a poklademe plátky... více o Brokolice se sýrem
Smícháme ingredience na těsto - mouku, cukr, žloutky atd. a postupně doléváme mléko dle potřeby. Těsto by nemělo být řídké ani tuhé, je to taková... více o Mřížkový koláč naší babi
Z 1/4 cukru uděláme karamel - za stálého míchání zahříváme, až se zabrví do zlatohněda a voní. Pak ho zalijeme vodou, znovu provaříme (pomalu) a pořád... více o Karamelová poleva na větrníky II.
Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme... více o Beránek piškotový
Z mouky, tuku, 3 žloutků, vanilkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout. Pak jej rozprostřeme na kulatý... více o Koláč rybízáč
Žloutky utřeme s Herou a cukrem do pěny, po lžících přidáme mléko a Solamyl, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a opatrně sníh z bílků. Těsto... více o Piškotový jablkový koláč s rozinkami
Připravíme křehké těsto obvyklým způsobem (s úspěchem používám hnětač) a rozdělíme je na 1/3 a 2/3. Větší část vyválíme a přeneseme na vymazaný plech,... více o Mřížkový koláč s tvarohem
Bůček a játra nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Směsí naplníme salámový nebo tlačenkový sáček (v nouzi použijeme mikrotenový... více o Tlačenka ala čína
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak. Vaříme... více o Alenčina šílená polévka
Všechny suroviny dobře dohladka vymícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu s okrajem, poklademe okapanými meruňkami a zvolna upečeme. II.... více o Meruňkové kefírové řezy
Namočíme strouhanku (ale tak, aby byla mokrá, ale neplavala), přidáme ji k mletému masu, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme, přidáme... více o Keeftedes - rodinné Ťofty
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se... více o Cibulkový guláš " Stifado"
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak... více o Suvlaki - řecký špíz
Rybu nebo filé osolíme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou červenou paprikou (cca 1 hrnek hladké mouky a 1 lžička červené papriky). Pak... více o Smažená řecká ryba
Baklažány propícháme pořádně ze všech stran vidličkou a vložíme do ohnivzdorné (skleněné) nádoby. Vložíme do středně vyhřáté trouby a cca 1 hodinu... více o Salát z baklažánů (lilků)
Pórek nakrájet na šikmá kolečka, na směsi oleje a másla osmahnout. Řízky osolit a bohatě posypat směsí Pollo. Dát na pórek, až se začnou připékat,... více o Pollo na pórku
Těsto: vejce s cukrem ušleháme do pěny a vmícháme prosátou mouku. Nalejeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a upečeme jako každé... více o Kokosové krémové řezy
Na pánvi rozehřejeme pár lžic oleje, přidáme naklepaná, osolená, opepřená kuřecí prsa a z obou stran osmahneme. Když jsou téměř hotová, přilijeme... více o Kuřecí prsa na šlehačce
Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme... více o Velikonoční anýzová ouška
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní... více o Bolavá kolena
Ze surovin zaděláme vláčné těsto, rozdělime na 3 díly, ze kterých vyválíme pláty ve velikosti plechu a každý zvlášť upečeme. Jeden plát potřeme... více o Skládané řezy
Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu... více o Kvasnicové knedlíčky do polévky
Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme... více o Lískové nebo mandlové lupínky
Asi půl šálku oleje smícháme s kořením, přidáme stejné množství kečupu, asi 2 lžíce sojové omáčky a česnek nakrájený na malé kostičky. Marinády by... více o Marinovaná vepřová krkovice
Do uvařené sóji (necháme vychladit, ale ne úplně, protože takhle se ingredience lépe proloží) vmícháme ostatní přísady, dobře promícháme a dáme... více o Sojový salát III.
Pomleté maso a sóju smícháme dohromady, přidáme vejce, sůl,pepř dle chuti, cibulku nasekanou najemno (nebo ji můžeme pomlít), rozmačkaný česnek, kmín... více o Masovo-sojové karbanátky
Cibuli nakrájíme a opražíme na trošce oleje. Vklepneme vejce a uděláme smaženici. Maso rozkrojíme na plát, natenko ho naklepeme, potřeme olejem,... více o Velikonoční kotouč
Na každý plátek šunky položíme plátek sýra, okurku, proužek papriky, stočíme do roládky a sepneme párátkem. Závitky uložíme na vymazaný pekáč vedle... více o Závitky
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky,... více o Šunkový salát
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,... více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme.... více o Kaštanová vajíčka
Kotlety okořeníme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a uložíme do mísy. Necháme přes noc naložené v oleji v... více o Jehněčí kotlety
Okraje žebírek 2x mírně nakrojíme, aby se žebírka nekroutila a rukou naklepeme. Přísady na marinádu smícháme, zalijeme žebírka a v chladničce necháme... více o Jehněčí žebírko s Nivou
Maso umeleme, smetanu vyšleháme a maso do ní jemně vmícháme. Osolíme, opepříme. Pěnu ozdobně nastříkáme na plátky rohlíků nebo krekry a ozdobíme... více o Uzená pěna
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme... více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali... více o Velikonoční polévka
Na trošce oleje opražíme rýži, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, podlejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Z trošky oleje a... více o Uzená polévka s rýží
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme... více o Čočková polévka s uzeným masem
Brokolici dáme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přilejeme smetanu a povaříme. Šunku nakrájíme na tenoučké plátky,... více o Brokolicový krém
Máslo, cukr, žloutky, mléko - ušlehat. Pomalu přimíchávat mouku s práškem do pečiva, na závěr sníh z bílků.... více o Beránek z pomazánkového másla
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme... více o Česnečka z uzených kostí
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme rozdrobené kvasnice, tavený sýr a necháme roztavit. Zalejeme cca... více o Kvasnicová polévka s uzeným masem a celerem
Z rýže, vloček a mléka uvaříme hustou kaši. Máslo, cukr, vanilkové cukry a žloutky ušleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh. Do vychladlé kaše... více o Rýžový nákyp s ovesnými vločkami
Na pánvičku dáme olej a nadrobíme droždí. Čekáme, než se droždí oddělí od tuku a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, smažíme, až cibule má... více o Vejce s kvasnicemi
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce... více o Slaný koláč se zakysanou smetanou
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, zalijeme šlehačkou, dobře promícháme a... více o Šlehačkový beránek
Ledový salát natrháme do mísy na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, okurku, posypeme trochou vegety, pepře, zakápneme olivovým olejem a... více o Jednoduchý lehký zeleninový salát
Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaka, aby těsto mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku (nemusíme se tak... více o Mléčný řez
Krabí tyčinky, rybí filé, chilli papričku, česnek a zázvor (nakrájené na malé kousíčky) rozmixujte. Přidejte bílek a sůl, dejte do misky, přikryjte a... více o Placičky s krabím masem
Listové těsto rozdělit na dva pláty a vyválet. Připravit si deset cibulí, nakrájet na půlkolečka, na sádle do růžova osmažit, prolisovat česnek,... více o Slaný štrůdl III.