1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší... více o Piškotové řezy po padesáté
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si masovou směs: na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso, posolíme,... více o Zapékané brambory s mletým masem a rajčaty
Uvařená vajíčka rozšleháme s majonézou (šlehám v robotu), přidáme sůl a pepř. Do vzniklé pěny přidám na jemno nasekanou jarní cibulku a na jemno... více o Jarní vajíčková pomazánka
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme. Dávám... více o Těstovinový salát s tuňákem III.
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm
Marináda přes noc: Thajská omáčka, soja, med, pepř, kuřecí prsa nakrájená na kostky 4x4x4 cm. Druhý den kuřecí kostky vyndáme z marinády a obalíme v... více o Thajské kuře na kokosu
Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3... více o Menemen
Zvolna povaříme tresčí filé s 200 ml mléka, zhruba 5 minut. Vyjmeme z pánve a smícháme s krémem (smetanou). Vejce rozšleháme se zbylým mlékem. Pánev... více o Omeleta Arnolda Bennetta
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Po chvilce přidáme nakrájené červené papriky, prolisovaný česnek, promícháme a... více o Slaninová frittata
Nudle dáme do velkého hrnce a zalijeme 1,2 l vody. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, stejně tak chilli papričku (vyndáme zrníčka, pokud nemáme... více o Pikantní kokosová polévka
Krůtí prsa a slaninu nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky spolu s prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, šťávou z jednoho pomeranče.... více o Krůtí salát s pomerančem
Do pekáče nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli spolu s karotkou. Na to položime na 1/4 rozporcované a nakořeněné kuře. Nakonec přidáme česnek... více o Kuře s baby karotkou
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy a rozinky, zamíchat. Na... více o Marokánky II.
Kotlety naklepeme, opepříme dáme na plech nebo pekáček, posypeme pokrájenou cibulí na kolečka, která jsme rozdělili na jednotlivé kroužky. Zasypeme... více o Zapečené kotlety se sýrem
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opečeme na obou stranách, potom je vyjmeme. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmažíme... více o Kuřecí řízky na paprice
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle (popř. na oleji) a přidáme špenát. Osolíme a necháme povařit. Listové těsto rozválímě na plát a vykrájíme z něj... více o Listové taštičky s lososem
Špagety uvaříme a scedíme. V pánvi wok osmahneme zeleninu, aby změkla a zároveň zůstala křupavá. Dáme stranou a zpudka osmahneme na nudličky nakrájené... více o Čínské nudle po česku
Do pekáče nakrájíme brambory na kostičky, jemně posolíme, na jemné plátky nakrájíme kuřecí prsíčka a znovu jemně posolíme a posypeme vegetou. Na to... více o Powered by Ondra
Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Až vykyne, smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citronovou... více o Bábovka s překvapením
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct.... více o Řízečky s pórkem a žampiony
Housku nakrájet na kostičky, namočit do vody. Papriku, houby, cibuli a petrželku nakrájet na drobno. Housku vymačkat, promíchat s mletým masem, vejcem... více o Karbanátky s paprikou a houbami
Vařené oloupané brambory, očištěné ředkvičky a oloupaná vejce nakrájíme na kolečka, cibulku drobně nasekáme. Vše dáme do mísy. V hrnku si rozmícháme... více o Bramborový salát s ředkvičkami
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme kysané zelí i s částí... více o Kuře na zelí zase jinak
Přesetou mouku smícháme s kořením, droždím a cukrem v míse. Zvlášť umícháme máslo s mlékem a vejcem, přidáme k mouce a dobře promícháme. Přendáme na... více o Hot cross buns
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu... více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami
Kapustovou hlávku opatrně oloupeme, list po listu. Ty horní "pandrholáky" necháme a takových 10 kusů spaříme na 3-5 minut v kastrólu s horkou vodou.... více o Elvovy kapustové kolky
Uvaříme těstovinovou rýži. Do vychladlé přidáme nakrájené mandarinky, na drobné proužky nakrájenou bílou část pórku, na malé kostičky nakrájenou šunku... více o Těstovinový salát s mandarinkami II.
Cibuli a česnek nastrouháme a smícháme s kari kořením. Plátky filé osolíme, potřeme cibulovou směsí a naskládáme do pekáčku, vytřeného máslem nebo... více o Filé "rychlovka"
Masa nakrájíme na malé nudličky a dáme do misky každé zvlášt. Vepřové osolíme a posypeme 1 lžičkou koření na čínu. Kuřecí jen osolime, posypeme... více o Masové nudličky se smetanou a nivou
Nejprve připravíme karamel, který použijeme k vytření nádoby pro Flan. Asi 3 lžíce cukru (krystalový) smícháme se lžičkou vody a zvolna zahříváme.... více o Flan
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč... více o Zapékaná kuřecí prsa
Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřeji máslo, vložím nastrouhanou mrkev, hrášek - jak kdo má rád, na množství nezáleží. Osolím,... více o Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme... více o Sýr "Alafranga"
Rozšleháme vejce, přidáváme pomalu olej, jako když děláme majonézu. Do jogurtu zamícháme sodu a až začne pěnit, přidáme do vaječné směsi. Přisypeme... více o Mramorová bábovka s kopřivou
Ve větší pánvi rozpustíme polovinu másla; přidáme ovoce, celer, česnek, cibuli, koření, sůl a pepř a za častého míchání dusíme asi 15 minut. Do větší... více o Ořechová nádivka se sušeným ovocem - ke krůtě
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu... více o Pečená krůta podle kanadského receptu
Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku... více o Salát z Horního pramene
Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin... více o Smutná makrela
Maso nakrájíme na plátky které dost naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (nejlépe přes noc). Plátky potřeme nebo posypeme... více o Křenové závitky
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce. Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly,... více o Štrůdl ze šlehačky
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na... více o Bramborák z chleba
Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce,... více o Bábovka vídeňská
Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou... více o Maková bábovka
Klobásu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Přidáme ostatní ingredience a vytvořenou směsí potřeme stehýnka. Necháme min. 3 hodiny odpočinout.... více o Baruščino fikané kuře
Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a po chvilce i... více o Mladé fazole na špeku
Šunku, uvařené vejce, jablko a okurky nakrájíme na drobné kousky, kapii na tenké proužky, přidáme sterilovaný hráše a vše jemně promícháme. Kečup... více o Šunkový koktejl
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným... více o Vegetariánská svíčková
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali,... více o Zapékané medailónky s omáčkou
Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme... více o Braunovy řízky s vekou